Мнение за Mercedes w203 C класа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Re: Мнение за Mercedes w203 C класа

Мнение от c7aH4eB » 28 Авг 2018, 13:39

Bodar_k8 написа:100% правилния избор от към двигател е м113 3.2 218 к.с.
Разликата в разхода с малкия компресор (163к.с.) е литър-два,но за сметка на това разликата в динамиката е ОГРОМНА!
Успех с търсенето гледай за ръжда от долу на канал и модула за абс/сбц!

SBC е при W211 преди фейслифта и W219 (CLS) :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 28 Авг 2018, 15:43

acho.rs написа:За 7 години опит с М52ТУ и 4 години опит с М54 ще ти кажа, че лафовете на улицата се разминават много с реалността. Добре, че поне за М52ТУ спряха с простотиите, че горял масло, защото наистина беше много смешно. За съжаление момента в който ще спра вноса на разпаднали се М54ки, няма да дойде
За това казах такова мнение съм си изградил на база прочетено във форума и наблюдение над няколко коли. То ако става въпрос навсякъде във форума пише, че м50 ако смуче паразитен въздух не върви и не държи обороти, моето е със сцепено гофре, бъркам с 3 пръста в него докато е запален мотора и оборотите не трепват, за капак харчи 10.3 смесено газ с настъпване.

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от kondov » 31 Авг 2018, 15:36

Направих 2000 км последните дни (докато си чакам новата кола :mhihi: )на едно W203 220cdi комби, ръчна кутия.
Да ви кажа, много приятно изненадан съм. Колата е с някакъв AMG пакет, 17ки джанти, с перфорирани дискове и големи апарати, ниско, стегнато окачване, AMG табло и волан. На 170к км, доказуемо реални.
Сравнено с E46 320d се усеща доста по-премиум. Качеството на материалите и сглобката е много добро. Купето е много добре шумоизолирано, вибрации по светофари и на празен ход няма. Скоростната кутя е прецизна, превключва гладко. Извън града тегли уверено. Припомних си времената с моето Е90 325i. Далеч не е същото, иска си честа смяна на скоростите, но се изпреварва с лекота.
Лошото идва на мокро, направо си става страшно. ESP-то се намесва сравнително късно и доста агресивно. Ако го изключите трябва да сте много наясно какво правите, иначе ПТП-то е гарантирано. Като цяло, доста нестабилна кола сравнено с Е90. Жена ми е свикнала ама последните дни и дойде в повече, а и кучето за първи път повърна в колата :mhihi:
Извънградско ми гори 7.5-8.0, но е предимно планинско, а и аз карам агресивно и коли пред мен не търпя. Е90-ката с такова каране ми гореше 10-11.
Като цяло добър автомобил. Пътува се комфортно и уверено. Според мен силата му е в дългите извънградски преходи. Ако ще се кара предимно градско, трябва задължително автомат!

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 01 Сеп 2018, 15:42

Ако търсиш вървеж и здрав бензинов мотор гледай 3.2 перфектен мотор! При дизела 2.2 цди и 2.7цди перфектни търси ги фейслифтови ,не ти трябва преди фейса.След фейслифта са решени доста проблеми там вече ръждата ,не е фактор и е доста по-здраво купето ,електрониката също е по надеждна.Вече ,ако търсиш мощен дизелов мотор при w203 са 320цди и Ц30 АМГ ,които е страхотен мотор ,но подръжката му е доста по-скъпа..

Предишна

Назад към Извън Темата