Пловдив - Мадарския Конник, (Кюлевча) маршрут ?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Пловдив - Мадарския Конник, (Кюлевча) маршрут ?
Здравейте колеги,в петък тръгвам за горе споменатата дестинация и имам въпрос. Колебая се дали да мина през Ришкия проход или през Върбишкия, къде има повече завой, какво е състоянието на пътя ? Колата ми е доста ниска. Ще съм благодарен за малко информация.
Също ако има колеги от този край да кажат къде какво може да се види като забележителности ( в радиус 30км от Кюлевча).Аз съм набелязал, в Велики Преслав музеят и кръглата ("златната") църква, след това евентуално в Плиска нещо ако има и накрая Мадарският Конник който е до с.Кюлевча в което ще спим. Всяка информация е от полза, благодаря предварително.
Също ако има колеги от този край да кажат къде какво може да се види като забележителности ( в радиус 30км от Кюлевча).Аз съм набелязал, в Велики Преслав музеят и кръглата ("златната") църква, след това евентуално в Плиска нещо ако има и накрая Мадарският Конник който е до с.Кюлевча в което ще спим. Всяка информация е от полза, благодаря предварително.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: Пловдив - Мадарския Конник, (Кюлевча) маршрут ?
Ришкият е ОК като настилка,но дали ще успееш да покараш зависи от трафика.Като се загнездиш зад някой камион....мачът свърши.
В Плиска важна забележителност за всеки БМВ-ист е Радо Радара
п.п.Опс,виждам,че си с Е91 дизел.Пропусни Радара
В Плиска важна забележителност за всеки БМВ-ист е Радо Радара

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Разликата Ришки и Върбишки е брутална в полза за Ришкия.
Ако се качвате на Мадарския, отидете и до пещерата там, по това време на годината може да я сварите с вледеняването на входа, което е уникално за БГ. Друго по-различно там около Преслав е Патлейна, също много, много разлиюен манастир от всички останали в БГ.
Ако се качвате на Мадарския, отидете и до пещерата там, по това време на годината може да я сварите с вледеняването на входа, което е уникално за БГ. Друго по-различно там около Преслав е Патлейна, също много, много разлиюен манастир от всички останали в БГ.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
немо написа:Ришкият е ОК като настилка,но дали ще успееш да покараш зависи от трафика.Като се загнездиш зад някой камион....мачът свърши.
В Плиска важна забележителност за всеки БМВ-ист е Радо Радара![]()
Няма да се кара колега, семейно ще е пътуването. Важно ми е да няма някакви нечовешки кратери, и да замине картер и т.н. Благодаря за бързият отговор.

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:Разликата Ришки и Върбишки е брутална в полза за Ришкия.
Благодаря ти колега !

- немо
- кандидат ентусиаст
-
daniel_e30 написа:Няма да се кара колега, семейно ще е пътуването.
О не,грешно се изразих....имах предвид,че в проходите ако трафикът е с някакво относително нормално темпо е приятно,но ако трябва да се влачиш с 20-30 става досадно.Поне аз така мисля...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
В Ришкия си се изпреварва спокойно, колега. В цялата му дължина, тук-таме участъци не по-дълги от 3-5км са рискови. А и той колегата няма алтернатива за тоя маршрут, буквално. Без проход няма как. В допълнение караме бмв-та я, какво по-хубаво от завои??:)
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- немо
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:А и той колегата няма алтернатива за тоя маршрут, буквално. Без проход няма как.
Без проход няма как,така е,но алтернативи винаги има.
Разбира се Пловдив,магистралата,Карнобат,Ришки проход,Шумен,Кюлевча е най-лесно (заради магистралата).
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Може би аз не се изразих или не те разбрах правилно. Понеже още в първото си мнение ми се стори, че искаш да го откажеш от прохода, поради трафика и завоите, написах, че няма как без. А иначе алтернативи винаги си има, то може ако реши колегата и през Монако да мине:)
А какво (кой) е Радо радара? Какво има толкова при него? Аз смея да твърдя, че познавам камъчетата из БГ, но не съм чувал никога за Радо радара?
А какво (кой) е Радо радара? Какво има толкова при него? Аз смея да твърдя, че познавам камъчетата из БГ, но не съм чувал никога за Радо радара?
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Прекрасно място, задължително да се посети!ivoaudi написа: Друго по-различно там около Преслав е Патлейна,
На Мадарския Конник наистина се качете горе на останките от крепостта, има пътека даже от и за Кюлевча.
В Шумен може да видите паметник 1300 години- самият той не струва, но гледката е хубава. Може и Шуменската Крепост да посетите.
Дискотеките са пълна скръб, за кръчма може в Преслав - Омуртагов Мост, или р-т Панорама, второто името му подсказва какво му е хубавото.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Върбишкия го изключи на 100%. Ще ти се иска на места да слезеш и да си носиш колата на гръб. Ако толкова ти се слиза от магистралата на Петолъчката,може да минеш и през Сунгурларе и на Лозарево да се качиш на Ришкия проход,като избегнеш ходенето до Карнобат. Пътищата ги постегнаха,но на места все още са в ремонти. Така че внимателно,че преди 2 вечери се мъчихме да обуем едно е90 без резервна гума и щяха да го вият чакалите цяла нощ
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Що не минеш през прохода на Републиката? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Stoqnov_1979 написа:Върбишкия го изключи на 100%. Ще ти се иска на места да слезеш и да си носиш колата на гръб. Ако толкова ти се слиза от магистралата на Петолъчката,може да минеш и през Сунгурларе и на Лозарево да се качиш на Ришкия проход,като избегнеш ходенето до Карнобат. Пътищата ги постегнаха,но на места все още са в ремонти. Така че внимателно,че преди 2 вечери се мъчихме да обуем едно е90 без резервна гума и щяха да го вият чакалите цяла нощ
Между Сунгурларе и Лозарево в момента тече ремонт и пътя е нарязан. Алтернативен вариант е Петолъчката, Котел, Омуртаг, Търговище, Шумен. Пътя е добър колкото Рижкия проход. Единствено камерите и радарите са малко повече
13 мнения
• Страница 1 от 1