Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Само избушено гърне помага...другото е все тая.
А за фаровете, освен гореизброените, преебава мозъка, ся като има някой без фарове, болшинството казват, че не го виждат понеже са свикнали да очакват светлина, а не цвят или нещо друго тва денем. А пък тия с кривите фарове и китайски ксенони..напрова са предпоставка за ПТП, дори и денем понеже пак пържат мозъка.
А за фаровете, освен гореизброените, преебава мозъка, ся като има някой без фарове, болшинството казват, че не го виждат понеже са свикнали да очакват светлина, а не цвят или нещо друго тва денем. А пък тия с кривите фарове и китайски ксенони..напрова са предпоставка за ПТП, дори и денем понеже пак пържат мозъка.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не знам, ама ако не можете да видите кола без фарове на пътя - чий го дирите там изобщо? С тия дневни светлини, половината от колите в мъгла, например, светят само отпред ...
Ubi dubium, ibi libertas
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
seimo написа:По-добре не пробвай особенно ако правиш филтъринг. За извънградско да не говорим там си е чисто самоубийство.
То няма и как да го пробвам, щото от бав време не правят мотори на които можеш да им изгасил фара.
Но филтъринга е едно, а карането в насрещното съвсем друго.
Преди месец един не ме видя и с дневните светлини, че минавам покрай него и си отвори вратата. Бях с колата за щастие.
Първото ми ПТП след 20 години каране в София

bum_bum написа:seimo написа:По-добре не пробвай особенно ако правиш филтъринг. За извънградско да не говорим там си е чисто самоубийство.
То няма и как да го пробвам, щото от бав време не правят мотори на които можеш да им изгасил фара.
Но филтъринга е едно, а карането в насрещното съвсем друго.
Преди месец един не ме видя и с дневните светлини, че минавам покрай него и си отвори вратата. Бях с колата за щастие.
Първото ми ПТП след 20 години каране в София
За насрещното не те разбрах. Ако имаш предвид извънградското то там няма нужда да изпреварваш за да те изджасат зверски. Просто някой насреща ще реши да изпреварва без да те е видял въобще понеже без фар там си невидим и ще те направи на кайма. Иначе дори и на моя 15 годишен мотор фаровете не могат да се изключват сигурно щото японците са немислеща нация или просто не са разбирачи незнам

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Толкова се виждаш с тия къси на мотора, че затова решиха да ги направят законно да карат само на дълги или с мигащи от къси към дълги светлини като откровено си те заслепяват. Е, да, тогава няма как да не ги видиш освен вече след момента на облъчване ако е облачно поне, тогавз а няколко секунди и нищо може да не виждаш. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Нямам против за фарове през деня. Според мен повече помагат отколкото да пречат. Имам много против тарикатите с ксенонови крушки на рефлектор и без лупа, които създават страшни предпоставки за ПТП и те облъчват като с оксижен. Защо не сменят закона и не започнат да ги глобяват? Наскоро ходих по Банско, ми от местните всеки втори беше на тая схема. И като им светнеш с дългите си в знак на протест, онези правят същото, все едно не знаят за какво става въпрос. Тъпанари, сър. Като искате да сте гъзари, или си купете кола, която фабрично да го може, или го направете като хората, стига побългарявания и ганьовщини.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Top Gun Maverick написа:Толкова се виждаш с тия къси на мотора, че затова решиха да ги направят законно да карат само на дълги или с мигащи от къси към дълги светлини като откровено си те заслепяват. Е, да, тогава няма как да не ги видиш освен вече след момента на облъчване ако е облачно поне, тогавз а няколко секунди и нищо може да не виждаш.
Къде тва, че не съм го чел?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
И аз правя същото. На тия дето се пререждат по кръстовищата и блокират лентите за направо, изравнявам се с тях и им свиря - познай те кво правят, същите започват да ми свирят на мен.smamf написа:Нямам против за фарове през деня. Според мен повече помагат отколкото да пречат. Имам много против тарикатите с ксенонови крушки на рефлектор и без лупа, които създават страшни предпоставки за ПТП и те облъчват като с оксижен. Защо не сменят закона и не започнат да ги глобяват? Наскоро ходих по Банско, ми от местните всеки втори беше на тая схема. И като им светнеш с дългите си в знак на протест, онези правят същото, все едно не знаят за какво става въпрос. Тъпанари, сър. Като искате да сте гъзари, или си купете кола, която фабрично да го може, или го направете като хората, стига побългарявания и ганьовщини.
Та къде се коренят повечето проблеми в тая държава - всеки гледа да надцака другия и го ряздава уж го вади по-голям. Същите са и смешниците, дето си купуват предишния от актуалното поколение автомобил, ама с десен волан, вместо да си купят две поколения назад от актуалния, които са им по-бюджета.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
bum_bum написа:Top Gun Maverick написа:Толкова се виждаш с тия къси на мотора, че затова решиха да ги направят законно да карат само на дълги или с мигащи от къси към дълги светлини като откровено си те заслепяват. Е, да, тогава няма как да не ги видиш освен вече след момента на облъчване ако е облачно поне, тогавз а няколко секунди и нищо може да не виждаш.
Къде тва, че не съм го чел?
Ами в закона не съм го чел, но на други места да и виждам мотори по пътищата доста през сезона. Та извън града карат масово на дълги, а пистаците редовно(тия, които изобщо имат нещо отпред)правят единия фар да мига къси-дълги, къси-дълги. Дори тия туриститечските съм ги виждал на групи като карат да свети все едно те отвличат извънземни.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Това е доста старо защото:
13/10
Моторните превозни средства задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини:
от 1 ноември до 1 март
от 2 март до 31 октомври
от 1 декември до 31 януари