Работи ли онлайн системата на КАТ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Работи ли онлайн системата на КАТ?

Мнение от bum_bum » 02 Май 2019, 21:16

Не знам дали е законно или не ама познавам хора с отнети книжки до плащане на задълженията. Даже май и някой тук във форума беше ревал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Работи ли онлайн системата на КАТ?

Мнение от Venelin1111 » 02 Май 2019, 21:20

bum_bum написа:Не знам дали е законно или не ама познавам хора с отнети книжки до плащане на задълженията. Даже май и някой тук във форума беше ревал.

Така е , колега от форума разказа как без документи катаджиите са го пратили до близкия град да си плати глобите и човека се кахъреше , че в града са могли да го хванат да кара без документи , нещо такова беше..

Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 02 Май 2019, 21:34

Venelin1111 написа:
bum_bum написа:Не знам дали е законно или не ама познавам хора с отнети книжки до плащане на задълженията. Даже май и някой тук във форума беше ревал.

Така е , колега от форума разказа как без документи катаджиите са го пратили до близкия град да си плати глобите и човека се кахъреше , че в града са могли да го хванат да кара без документи , нещо такова беше..

Sent from my iPhone Х using Tapatalk

Мисля, че става въпрос за мен. Бяха ме спрели на магистрала Тракия и при проверката излезна няква глоба за фарове отпреди 2 години. Проблемът беше, че глобата беше връчена.. и ми взеха книжката, та ходих до Пазарджик да плащам (без книжка).
Но ако ти връчат дадена глоба при спирането, не ти взимат книжката, просто ти връчват глобата и си имаш там срок да си я платиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 02 Май 2019, 22:34

ylaine написа:Но ако ти връчат дадена глоба при спирането, не ти взимат книжката, просто ти връчват глобата и си имаш там срок да си я платиш.

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 27 Май 2019, 20:30

След като стана ясно как работи хубава система на КАТ (нищо не може да ме учуди щом става въпрос за софтуер в държавната кочина).

Колко е давността и има ли давност ако глобата НЕ Е връчена :) ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 27 Май 2019, 21:57

Мисля, че щом не е връчена няма давност. Защо мисля така: отивам преди месец да си подновявам книжката. Обаче ме пращат преди това да си платя някаква глоба. Отивам и ми връчват глобата. Оказа се, че е от 2012 година. Така, че явно нямат давност или е повече от 7 години.
П.С.: А да не Ви казвам, че тая глоба съм я платил още тогава. Добре, че си пазя платежното от банката, че ако не го пазех щях да я плащам отново. На въпроса, който му отправих какво щях да правя ако не го пазех ми беше казано, че от банката би трябвало да могат да ми извадят справка за плащането. Да, ама става въпрос за Алфа банк, която бе придобита от Пощенска и т.н. сещате се какво щях да правя, ако не го бях запазил тоя лист от 2012 година. Абе всичко в Бг работи и заплатите се вдигат и пътищата хубави и стандарт висок и те така. Идилия!

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Май 2019, 23:26

То дори и да има давност не отада от само себе си . В смисъл че трябва да се иска отпадане поради еди каква си причина . Поне аз не знам нещо да ми е отпаднало от само себе си по давност при ушевите . Презумпцията на държавата е че човек добросъвестно трябва да си плати или понесе веднъж наложено наказание , опцията отпадане поради някаква причина е възможна хипотеза която касае изцяло ощипания от закона :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 28 Май 2019, 0:35

В случай, че ви спрат и ви напишат акт трябва да излезе наказателно постановление, в което да пише колко е глобата и т.н.КАТ имат срок от 6 месеца да ви издадат наказателно постановление.Всичко издадено след повече от 6 месеца от датата на акта, връчено или не, би следвало да е невалидно и да се обжалва.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Май 2019, 9:03

Гледам че тука понеже има много не разбиране да наблегнем на някои моменти:

КАТ трябва да ви връчи глобата, защото такъв е закона. Трябва да го имаш черно на бяло. Вече полицаите могат да връчват, това е новото от преди. Т.е. след връчване може да си караш с НП до срока за плащане на глобата.
Давноста започва да тече от момента на връчването, т.е. всички не връчени не им върви давност. До колкото знам по закон електронният фиш от камери се счита за излязло НП, т.е. той не е акт и няма 6 месеца давност от както е нарушението. Ако ви спре патрул и ви връчи снимка от миналата година почва да тече давност от момента на връчване.
И да недостатък е, че електронно не можеш сам да си връчиш нещо, трябва да чакаш месеци да те намерят и да те проверят евентуално.

Предишна

Назад към Извън Темата