Електрическа хладилна чанта

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d

Електрическа хладилна чанта

Мнение от stas.dakov » 08 Юли 2019, 9:58

Здравейте колеги, мисля да си купувам електрическа хладилна чанта за багажника. :bchug:
Някой ако има вече такава може ли да сподели дали е доволен. Гледам има различни и не съм сигурен коя е по-добра.
Цените като гледам варират от 80лв до 600лв+.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Re: Електрическа хладилна чанта

Мнение от ID A » 08 Юли 2019, 11:01

Само си хвърляш парите на вятъра. На практика имаш една хладилна чанта с вентилатор в капака. Уж поддържа до 20 градуса под околната температура, но реалността е друга. Ако метнеш две топли кенчета бира, те ще си останат топли.
Същия ефект ще постигнеш с една хубава хладилна чанта и няколко елемента под капака.
Ако искаш наистина нещо за охлаждане, виж мобилните хладилници/фризери на ARB, Waeco ... но цените са от 2000 лв. Но пък може да си задаваш точно температурата и си работи точно като хладилник/фризер.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 08 Юли 2019, 19:18

Доста пъти съм ползвал (имам) такава чанта купена от лидл,преди 10-тина години,още си работи...работи на 12/220 волта и мога да кажа,че дори топли кенчета да сложиш след няколко часа ще са поне 10C по студени.Не съм замервал,но при постоянна работа на 12 волта вътре държи 10~15C, бях си купил и преносима батерия както и стартерно у-ство за кола(2в1)...с него държеше по спомен 4-5 часа.

Миналата година последно я ползвах на море в Гърция пълна с кенчета и 1 торба лед...5 часа работи и после я спрях. 24ч по късно вътре плуваха още ледчета...кенчетата ги нямаше де :mhihi:

Тя си е с елемент на пелтие.

Много съм я ползвал и определено съм доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 08 Юли 2019, 20:42

Има платнени термо чанти, по-уобни са и се сгъват, вътре са водонепроницаеми. Като се напълни със сух или обикновен лед държи цял ден напитките и храната студени. Предимството е, че отвън си прилича на малък сак и не се набива на очи.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Юли 2019, 0:54

expl0de написа:Има платнени термо чанти, по-уобни са и се сгъват, вътре са водонепроницаеми. Като се напълни със сух или обикновен лед държи цял ден напитките и храната студени. Предимството е, че отвън си прилича на малък сак и не се набива на очи.

Имам три платнени (даже са повече с тия рекламните от бира) и един пласмасов кулер. Всичките вършат супер работа в рамките на един ден. В кулера можеш да хвърлиш и лед и после всичко е шест. Става и за стол, има колела и се влачи лесно. Не виждам смисъл от електрически. Какво ще държиш повече от 24 часа вътре? бг-то се пресича по диагонал за 6-8 часа. Ако ти се набутват пари си е друг въпрос.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Юли 2019, 5:53

Да буташ лед и т.н иска предварително планиране. А с ел нещото си купуваш грозде или малини на пътя и си го слагаш на хлад доде се прибереш. Примерно. Иска си ток, има коли дет в багажника няма откъде да вземеш ток и се дърпат едни кабели... Аз нямам подобни неща, ма пък и бира не пия :)) За друго не се сещам за какво да се ползва.
Хм,хм...

Потребител
Аватар

Мнение от Rotmed » 09 Юли 2019, 5:57

Споделям мнението, то разликата между изброените е дали има вентилатор или няма. Не си давай парите за глупости, без вентилатор е достатъчна. Вече ако говорим за мини хладилник, вероятно са други нещата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 09 Юли 2019, 7:46

Вземи си на Engel ще останеш доволен

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 09 Юли 2019, 9:14

Чантите, които са с пелтие не вършат работа ако не им помагаш с лед.
Има такива с компресор работещи едновременно на 12,24 и 220в и защита от падане на акумулатора за да остане ток за палене. Ползвал съм такава и ако врътнеш регулатора до край, прави всичко на лед.
Супер тихо работи и малко ток консумира. Цената е около 1200-1300лв.
примерен линк https://www.escadra.bg/dometic-compressor-fridge

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 09 Юли 2019, 11:00

Ползвам тази ;)
Прилича си на сак , не е обемна . С няколко батерии държи доста . За няколко кенчета и няколко малки минерални е перфе :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 09 Юли 2019, 13:02

Ако ти е за багажника, явно ти трябва само докато пътуваш/стигнеш. В такъв случай, горе са те насочили какво ще ти свърши работа.
Ако е за по-продължително ползване с очакван изстудяващ ефект, мога да препоръчам конкретен модел - IndelB 3 ways. Ползвам я от 5 години и нямам никакви забележки, освен че моя модел е на 24V. Уж има и на 12V, но не съм виждал тук. Освен на DC, работи на 220VAC и газ. Изстудява топли бири за около 5-8 часа, в зависимост колко често се отваря. За по-дълъг период температурата пада доста близо до 0. Ползвам я само на газ докато съм по планини и язовири, а през останалото време ми е втори хладилник, тоест не се спира никога.
https://off-sklep.eu/293,lodowka-turystyczna-travel-box-35l.html

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, Е53
Мечтае да кара: ново

Мнение от mi6obmw » 09 Юли 2019, 18:32

Аз ползвам това на газ:
https://www.escadra.bg/Dometic-RC2200/i251.htm
Много съм доволен, но не е за багажник, като че ли( голям е).
Иначе и аз не харесвам тези с елемента на пелтие. Или обикновенна кутия с подготвен лед вътре или нещо с компресор. Тези с пелтието горят ток като замаени, а почти нищо не охлаждат.

Назад към Извън Темата