Полагане на под в гаража

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Полагане на под в гаража

Мнение от SK » 12 Окт 2019, 20:34

Здравейте, приемам препоръки относно полагане на подово покритие за гараж. Става въпрос за гаражна клетка поставена директно върху почвата. Предполагам най-евтината и най-подходяща настилка е бетон? Каква е препоръчителната височина на настилката? Гаража е около 18 м2, при 10см височина, което по мои сметки е 1.8 - 2.0 м3, ориентировъчна цена 100-120лв за м3. Какво е необходимо преди изливането на бетона? трамбоване, посипване на камъни, найлон, арматура (каква, колко струва?) приемам всякакви съвети, тъй като нямам никакъв опит. Също така обмислям варианта да оставя място за изкопаване на канал.
Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Полагане на под в гаража

Мнение от drifty » 12 Окт 2019, 22:10

Относно канал - според мен си е задължително да оставиш място за изкопаване на такъв. Аз моята настилка си я направих от цимент, груб. В Строителната тема можеш да откриеш и други варианти, последната седмица го обсъждахме. За дебелеина - при мен е около 10см, като съм си сложил и арматура. Вече 3 години си държи. В бетоновите възли имат различни смеси - избери по-добра смес на цимент/пясък, не си спомням по какво се определяха, но аз заложих на по-качествена смес и не съжалявам. Ако оставиш място за канал, надигни ръба му, за да може като миеш гаража да не влиза вода в канала. Това го пропуснах и трябва да взема да го оправя. Също така помисли и за осветление в канала, пусни кабели преди да поставиш плочата - това също го пропуснах :D. Естествено, ако правиш канал, ще е хубаво да заработиш метални профили, за да можеш да си редиш дъски после. Не че не може и от цимента да стане, но може да го изрониш и да имаш проблеми в бъдеще. На мен ми трябваха 1.6 кубика цимент, за светлата част от снимката /тъмната я правихме сега/. Като размерите са 5.70 на 3,10 и каналът е 80см на 3 метра.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Назад към Извън Темата