Отново за двутактовото масло и дизела

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сипвате ли двутактово масло в дизела

Да, слагам двутактово масло в дизела всеки път като зареждам!
10
21%
Планирам да ползвам двутактово масло, но не намирам еднозначна информация и това ме спира.
7
15%
Слагам добавки и не се занимавам с глупости.
15
31%
Нищо друго не слагам освен дизел.
16
33%

Общо гласове : 48
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Отново за двутактовото масло и дизела

Мнение от gromovich » 11 Дек 2019, 19:01

A какво масло е по-добро минерално или полусинтетика?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 11 Дек 2019, 20:52

gromovich написа:A какво масло е по-добро минерално или полусинтетика?

Синтетично или така нареченото бездимно , силно препоръчително . Само за дозата по-леко . Предкамерния дизел понасяше много , но комънрейл повече от 500-600гр. на резервоар няма нужда. Нафтата ни родната е със ниска смазочност , затова и е добре да и помогнем. Хубаво е да се размеши добре поне като за начало , затова се сипва преди зареждане. Ако по-малко количество зареждате смятате около 100мл. на 10литра гориво. Доста познати ползват такова масло и на комън рейл (други марки коли ) , само да е добро синтетично е като мед за работата на двг-то . Успех .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Дек 2019, 21:17

Колко масло трябва да се добави за да стане мазна българската нафта ? :roll:
В момента съдържа 6 обемни % биомасла като 1% от тия 6 е задължително от отпадъци ....тор водорасли джибри ..квото има . С други думи 60 мл мазнина на 1 литър дизел .
https://www.bgfermer.bg/Article/7107123
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 11 Дек 2019, 21:57

Абе Джордан , честно да ти кажа много ти знае балалайката ама така се увличаш в собственото си самовлюбие , че само простотийки и недомислици ти излизат от клавиатурата. Пиша от опит , академични умозаключения не са ми сила за разлика от теб във Всяка Тема в този форум. Какво "уж" влагат в горивата нашенски отдааавна не ме интересува и грам не им вярвам . Никому не съм опрял нож във вратлето , споделям лично изпитан ефект от добавяне на такова масълце .

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Дек 2019, 23:10

Jordana написа:Колко масло трябва да се добави за да стане мазна българската нафта ? :roll:
В момента съдържа 6 обемни % биомасла като 1% от тия 6 е задължително от отпадъци ....тор водорасли джибри ..квото има . С други думи 60 мл мазнина на 1 литър дизел .

Точно поради тази причина попитах за мнение от някой, който разбира от химия в първото мнение!!!!!!!

Тия биомасла, дето си ги цитирал ми звучат като да сипя малко слънчогледово олио в двутактовата резачка и да очаквам добро мазане и да не й блокира двигателя :!: Ако си много смел и имаш двутактова резачка, пробвай, да видим дали ти е вярна теорията :mhihi: Освен всичко груго трябва да се вземе предвид и органичния, неорганичния и т.н. произход на тия гадости и какво ли още не. Затова чакам някой разбиращ от химия да се включи, ама нейсе! :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Дек 2019, 0:58

Какво точно очакваш да чуеш от химика ? :roll: Щом има фабрични добавки подобрители заради био добавките значи не е много тъман работата с тая рапица дето я ръгат в дизела .
Ето един класически тест с гранясало олио в мотоциклет
https://www.youtube.com/watch?v=aaeKrqJJqm0
Става мазането на резачката и с такова масло , айде не точно точно рапично каквото слагат сега но със рициново става без проблем . Бая рицин съм изгорил едно време в разни моторчета . А тия малките моделните мотори правят по 30 000 оборота и се мажат само на рицин . Едно време нямаше друго , сега има всякакви синтетики . :mhihi: Проблема на тия био боклуци дето кръщават нафтата не е мазането а един куп други гадости които предизвикват . Че даже се гласят да ги правят В20 тоест с 20% био .
Аз не съм против 2S маслото в нафтата , слагам от време на време но кой знае какъв ефект не виждам и не мога да давам такива съвети на който и да било да слага или не . Всеки сам си решава .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 12 Дек 2019, 13:17

В тия хомеопатични концентрации няма никакво значение дали двутактовото масло е минерално или синтетично. Още повече, че минералното е по-близко по състав до дизела. По-важното е доколко се смесват с нафтата, че има разни синтетики , които ако не се пличкат достатъчно се утаяват.
В интерес на истината, био дизела се справя доста добре, що се отнася до мазилни характеристики на горивото.
Лични наблюдения - като че ли ЦДИ-то тропа една идея по-малко, но поне свещите му излизат чистички след два-три резервоара 1:150-200 :mrgreen:
Това отдавна се върти в нета и из форумите, заедно с онази, южноафриканската статия, но ако някой е пропуснал - Цък
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 12 Дек 2019, 15:39

Вадиш падгревните свещи чисти след като си карал с 2т така ли ?
Ако е така, значи наистина има почистващи свойства.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 12 Дек 2019, 22:21

Да... Ама точно тия съм ги пускал сам и са сменени по учебник, а ги сравнявам с по-предните, който едва се развиха, но излязоха цели, в окаяно състояние. И Бардал е играл, по мл. на литър + .....(трябва да погледна шишето, ако се търкаля някъде :oops: ) в последния резервоар, че тогава сменях и филтър.
Общо взето лятото пропускам от мързел, но през зимата редовно си го черпя 611-я с разни "благинки" :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 24 Дек 2019, 15:05

Да споделя и аз малко първоначални впечатления. Купих един литър 2Т масло полусинтетика на Лики Моли. 300 грама бяха смесени с около 1,5 литра нафта в прозрачно шише, с цел проверка дали се утаява маслото. След около 1 седмица седене не забелязах никаква утайка, единствено нафтата от жълт цвят стана розова като едновремешния бензин А86 (цветът на маслото е червеникав). Въпросните 300 грама ги налях преди да заредя пълен резервоар Shell Vi Power Diesel, с какъвто си карам постоянно. За сега, след около изминати 400 км (100 градско и 300 извънградско), първите ми впечатления са, че има осезаема разлика от към загуба на мощност, подчертавам не е фрапираща загубата, но аз си познавам колата и за спада на мощността съм сигурен. За сега не мога да направя разлика дали колата е станала по-тиха или да е намалила пушенето. Това е за сега от мен.

Предишна

Назад към Извън Темата