Отново за двутактовото масло и дизела
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Отново за двутактовото масло и дизела
A какво масло е по-добро минерално или полусинтетика?
gromovich написа:A какво масло е по-добро минерално или полусинтетика?
Синтетично или така нареченото бездимно , силно препоръчително . Само за дозата по-леко . Предкамерния дизел понасяше много , но комънрейл повече от 500-600гр. на резервоар няма нужда. Нафтата ни родната е със ниска смазочност , затова и е добре да и помогнем. Хубаво е да се размеши добре поне като за начало , затова се сипва преди зареждане. Ако по-малко количество зареждате смятате около 100мл. на 10литра гориво. Доста познати ползват такова масло и на комън рейл (други марки коли ) , само да е добро синтетично е като мед за работата на двг-то . Успех .
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колко масло трябва да се добави за да стане мазна българската нафта ?
В момента съдържа 6 обемни % биомасла като 1% от тия 6 е задължително от отпадъци ....тор водорасли джибри ..квото има . С други думи 60 мл мазнина на 1 литър дизел .
https://www.bgfermer.bg/Article/7107123

В момента съдържа 6 обемни % биомасла като 1% от тия 6 е задължително от отпадъци ....тор водорасли джибри ..квото има . С други думи 60 мл мазнина на 1 литър дизел .
https://www.bgfermer.bg/Article/7107123
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Абе Джордан , честно да ти кажа много ти знае балалайката ама така се увличаш в собственото си самовлюбие , че само простотийки и недомислици ти излизат от клавиатурата. Пиша от опит , академични умозаключения не са ми сила за разлика от теб във Всяка Тема в този форум. Какво "уж" влагат в горивата нашенски отдааавна не ме интересува и грам не им вярвам . Никому не съм опрял нож във вратлето , споделям лично изпитан ефект от добавяне на такова масълце .
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jordana написа:Колко масло трябва да се добави за да стане мазна българската нафта ?![]()
Точно поради тази причина попитах за мнение от някой, който разбира от химия в първото мнение!!!!!!!
Тия биомасла, дето си ги цитирал ми звучат като да сипя малко слънчогледово олио в двутактовата резачка и да очаквам добро мазане и да не й блокира двигателя

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какво точно очакваш да чуеш от химика ?
Щом има фабрични добавки подобрители заради био добавките значи не е много тъман работата с тая рапица дето я ръгат в дизела .
Ето един класически тест с гранясало олио в мотоциклет
https://www.youtube.com/watch?v=aaeKrqJJqm0
Става мазането на резачката и с такова масло , айде не точно точно рапично каквото слагат сега но със рициново става без проблем . Бая рицин съм изгорил едно време в разни моторчета . А тия малките моделните мотори правят по 30 000 оборота и се мажат само на рицин . Едно време нямаше друго , сега има всякакви синтетики .
Проблема на тия био боклуци дето кръщават нафтата не е мазането а един куп други гадости които предизвикват . Че даже се гласят да ги правят В20 тоест с 20% био .
Аз не съм против 2S маслото в нафтата , слагам от време на време но кой знае какъв ефект не виждам и не мога да давам такива съвети на който и да било да слага или не . Всеки сам си решава .

Ето един класически тест с гранясало олио в мотоциклет
https://www.youtube.com/watch?v=aaeKrqJJqm0
Става мазането на резачката и с такова масло , айде не точно точно рапично каквото слагат сега но със рициново става без проблем . Бая рицин съм изгорил едно време в разни моторчета . А тия малките моделните мотори правят по 30 000 оборота и се мажат само на рицин . Едно време нямаше друго , сега има всякакви синтетики .

Аз не съм против 2S маслото в нафтата , слагам от време на време но кой знае какъв ефект не виждам и не мога да давам такива съвети на който и да било да слага или не . Всеки сам си решава .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
В тия хомеопатични концентрации няма никакво значение дали двутактовото масло е минерално или синтетично. Още повече, че минералното е по-близко по състав до дизела. По-важното е доколко се смесват с нафтата, че има разни синтетики , които ако не се пличкат достатъчно се утаяват.
В интерес на истината, био дизела се справя доста добре, що се отнася до мазилни характеристики на горивото.
Лични наблюдения - като че ли ЦДИ-то тропа една идея по-малко, но поне свещите му излизат чистички след два-три резервоара 1:150-200
Това отдавна се върти в нета и из форумите, заедно с онази, южноафриканската статия, но ако някой е пропуснал - Цък
В интерес на истината, био дизела се справя доста добре, що се отнася до мазилни характеристики на горивото.
Лични наблюдения - като че ли ЦДИ-то тропа една идея по-малко, но поне свещите му излизат чистички след два-три резервоара 1:150-200

Това отдавна се върти в нета и из форумите, заедно с онази, южноафриканската статия, но ако някой е пропуснал - Цък
Ubi dubium, ibi libertas
Вадиш падгревните свещи чисти след като си карал с 2т така ли ?
Ако е така, значи наистина има почистващи свойства.
Ако е така, значи наистина има почистващи свойства.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Да... Ама точно тия съм ги пускал сам и са сменени по учебник, а ги сравнявам с по-предните, който едва се развиха, но излязоха цели, в окаяно състояние. И Бардал е играл, по мл. на литър + .....(трябва да погледна шишето, ако се търкаля някъде
) в последния резервоар, че тогава сменях и филтър.
Общо взето лятото пропускам от мързел, но през зимата редовно си го черпя 611-я с разни "благинки"

Общо взето лятото пропускам от мързел, но през зимата редовно си го черпя 611-я с разни "благинки"

Ubi dubium, ibi libertas
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Да споделя и аз малко първоначални впечатления. Купих един литър 2Т масло полусинтетика на Лики Моли. 300 грама бяха смесени с около 1,5 литра нафта в прозрачно шише, с цел проверка дали се утаява маслото. След около 1 седмица седене не забелязах никаква утайка, единствено нафтата от жълт цвят стана розова като едновремешния бензин А86 (цветът на маслото е червеникав). Въпросните 300 грама ги налях преди да заредя пълен резервоар Shell Vi Power Diesel, с какъвто си карам постоянно. За сега, след около изминати 400 км (100 градско и 300 извънградско), първите ми впечатления са, че има осезаема разлика от към загуба на мощност, подчертавам не е фрапираща загубата, но аз си познавам колата и за спада на мощността съм сигурен. За сега не мога да направя разлика дали колата е станала по-тиха или да е намалила пушенето. Това е за сега от мен.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2