Вредния съвременен живот
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Вредния съвременен живот
N.Mihaylovski написа:Моджо написа:А ти мислиш, че само защото е наречен фермерски пазар е различно ? Няма фермер , който да не умре от глад ако разчита само на тоя пазар. Даже и БИО-то не е никакво био ама да не навлизам в подробности.
Не съм съгласен, но ми стана интересно за БИО-то разкажи
Те ти био-то

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi- ... anite.html
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
alx написа:
Преместих се да живея в гората. В задния ми двор идват сърни, елени, диви пуйки, койоти... чисто и тихо е. Под задната веранда живее мама лисица... имаше лисичета пролетта.
Ти описа моята мечта!
Tires are evil - destroy them all ...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
kiko написа:N.Mihaylovski написа:Моджо написа:А ти мислиш, че само защото е наречен фермерски пазар е различно ? Няма фермер , който да не умре от глад ако разчита само на тоя пазар. Даже и БИО-то не е никакво био ама да не навлизам в подробности.
Те ти био-то![]()
Хмм ,само в домата намериха, само да ти споделя, че само днес си поел мноооого повече тежки метали, също така, тук е явно, че производителя не е искал да лъже случило се е някакво замърсяване, което не е под негово влияние.
Не знам дали сте ходили по фермерски пазари, но ако сте вероятно сте забелязали, че всичката продукция е уродлива, с не правилни форми и прочие, за разлика от тея в Кауфланд примерно. Който търси намира, другите си намират оправдание
П.П Не пийте вино в кутии под 20 лв, щото пиете степче.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
N.Mihaylovski написа:kiko написа:N.Mihaylovski написа:Моджо написа:А ти мислиш, че само защото е наречен фермерски пазар е различно ? Няма фермер , който да не умре от глад ако разчита само на тоя пазар. Даже и БИО-то не е никакво био ама да не навлизам в подробности.
Те ти био-то![]()
Хмм ,само в домата намериха, само да ти споделя, че само днес си поел мноооого повече тежки метали, също така, тук е явно, че производителя не е искал да лъже случило се е някакво замърсяване, което не е под негово влияние.
Не знам дали сте ходили по фермерски пазари, но ако сте вероятно сте забелязали, че всичката продукция е уродлива, с не правилни форми и прочие, за разлика от тея в Кауфланд примерно. Който търси намира, другите си намират оправдание
П.П Не пийте вино в кутии под 20 лв, щото пиете степче.
Аз от тея големите вериги магазини само от лидл си купувам един черен хляб със семки,друго не

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Аз не говоря за БИО, по фермерските пазари няма БИО, защото фермерите нямат възможност за сертифициране, но това не означава, че това което произвеждат не е качествено, БИО-то леко по леко си отива и идва времето на малките локални ферми, където гражданите могат да идат събота и да видят от къде им идва храната, топлата вода е измислена.
Няма как храна транспортирана от друг континент да е ОК,
Няма как храна транспортирана от друг континент да е ОК,
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Моджо написа:Е, говорим си за БГ , нали?
Колега Бинев, 15 часа на педала...манна небесна да ядеш пак не е добре работата. Разпусни
Бачкаме здраво!
Ще разпускаме на края , как вика Коби(бог да го прости) , по средата не се спира.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Добро утро, аз пак отивам на ски
)
Честит празник според кой какво празнува

Честит празник според кой какво празнува

Хм,хм...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
N.Mihaylovski написа:Няма как храна транспортирана от друг континент да е ОК

Принципно купуваме и си носим храна от малки населени места от и около Ивайловград, откъдето сме с жената. А когато купуваме от София, винаги гледам да не е от разни далечни държави. Миналия ден се преебах, купих картофи от Фантастико, уж пишеше Самоков на тях, а после с малък шрифт пише, че са френски

Най-вкусната храна е местната. Всичко докарано от майната си е компромис

P.S. Вече пия само вино, домашно, собствено производство

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Темата е важна и интересна, но... едва ли нещо ново ще измислим по тези въпроси. Спорили сме доста за храната в земеделската тема. Аз лично съм много скептичен към "био" продукцията, въпреки че ние (нашето семейство) си отглеждаме почти всички плодове и зеленчуци за лична консумация. Съвсем накратко - винаги има някакви бръмбари, гъсеници, болести, плесени или друга някаква напаст и без пръскане просто не става. Второ, нашата продукция зрее и минава само за 2 - 3 седмици, а през останалото време ако искаме пресни домати, череши, чушки или сливи - купуваме от магазина. А някоя година нещо просто го няма, не става и... пак сме абонати на Лидл и Кауфланд. Трето - на 3 декара скапана почва (така се е случил дворът ни) не можеш да си отгледаш ВСИЧКО необходимо. Примерно имаме домати, краставици, картофи, патладжани, тиквички, чушки и лук, но зеле, боб, марули, грах и моркови си купуваме. А с плодовете възможностите са още по-ограничени - ясно е, че портокали, банани и ананас няма как да си отгледам, дори и при най-голямо желание...
Няма как да се предпазиш от всичката вредна химия в почвата, водата и въздуха. Ти може да не ползваш препарати, но комшията ти е открил вълшебните свойства на раунд-ъп и няма да пропусне... Ние поливаме градината си с вода от кладенеца - кой ще каже какво съдържа? Смятам, че просто трябва да приемем ситуацията и да се научим да живеем с химията, електромагнитните полета, стреса, радиацията и другите "екстри" на цивилизацията. Пак казвам - можем единствено да намалим някои от вредните фактори, но напълно да ги елиминираме - не виждам начин...

Няма как да се предпазиш от всичката вредна химия в почвата, водата и въздуха. Ти може да не ползваш препарати, но комшията ти е открил вълшебните свойства на раунд-ъп и няма да пропусне... Ние поливаме градината си с вода от кладенеца - кой ще каже какво съдържа? Смятам, че просто трябва да приемем ситуацията и да се научим да живеем с химията, електромагнитните полета, стреса, радиацията и другите "екстри" на цивилизацията. Пак казвам - можем единствено да намалим някои от вредните фактори, но напълно да ги елиминираме - не виждам начин...

Excellent! Steven is my name!
cmdkick написа:alx написа:
Преместих се да живея в гората. В задния ми двор идват сърни, елени, диви пуйки, койоти... чисто и тихо е. Под задната веранда живее мама лисица... имаше лисичета пролетта.
Ти описа моята мечта!
И моята. Само дето още не съм решил проблема с доходите от разстояние и разните нужди предимно за чавето (училище, аптека, болница...)

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2