а
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Кокоши трън
Като малък си махнах всички тръни от ръцете със сок от красула.
Сега ги махам с нокторезачката... Надявам се само да не се замъдят.
Сега ги махам с нокторезачката... Надявам се само да не се замъдят.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Вуйчо, като ученик имах кокоши трън на палеца на единия крак и толкова ме болеше, че куцах... Веднага ти давам ефективно решение:
Трябва ти съвсем малко сребърен нитрат (адски камък). https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%BD%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82
Сигурно може да се намери от някой магазин за лабораторни консумативи и химични реактиви... Но не разтвор, а твърд - на кристали. Както ти казаха по-горе колегите - накисваш тръна да омекне, разчопляш го и вкарваш колкото можеш навътре едно кристалче. И слагаш лепенка. След няколко дни трънът почернява и изсъхва, хващаш го с клешите и дърпаш. Може и да не стане от първия път - ако те боли, повтаряш процедурата с кристалчето. Аз като извадих моя, остана дупка колкото грахово зърно. После се оправи и повече не съм имал ядове. Както казаха колегите - като извадиш "главния" - изчерзват и останалите. Успех!

Трябва ти съвсем малко сребърен нитрат (адски камък). https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%BD%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82
Сигурно може да се намери от някой магазин за лабораторни консумативи и химични реактиви... Но не разтвор, а твърд - на кристали. Както ти казаха по-горе колегите - накисваш тръна да омекне, разчопляш го и вкарваш колкото можеш навътре едно кристалче. И слагаш лепенка. След няколко дни трънът почернява и изсъхва, хващаш го с клешите и дърпаш. Може и да не стане от първия път - ако те боли, повтаряш процедурата с кристалчето. Аз като извадих моя, остана дупка колкото грахово зърно. После се оправи и повече не съм имал ядове. Както казаха колегите - като извадиш "главния" - изчерзват и останалите. Успех!

Excellent! Steven is my name!
Хах колко интересни мнения са се появили, явно при различните хора се маха по различен начин. И аз така преди години имах на петата, какво ли не пробвах първо (официални медикаменти) - лепенки, мазила и т.н. ефект нулев. След това пробвах аз да си го махна както казаха колегите с бръснарско ножче и пинсета, колко пъти съм го изкоренявал това нещо започва да тече кръв и пак си оставаше. Дядо ми лятото предложи да го намажа със сока от смокините (този белия
) , разчоплих го пак хубаво, намазах го и го оставих да попие, след седмица тръна си падна сам 

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Един познат имаше на ръката и го махна за около 2 седмици с Verrutol, маже се върху кокошия трън.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ама само се предполага, че е кокоши трън. Може да не е. Та първо на лекар да каже какво е.
Щото и мен ме поболват стъпалата ама не е от кокоши трън.
Щото и мен ме поболват стъпалата ама не е от кокоши трън.
Хм,хм...
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Да трябва точно да се знае. Мен така ме боля стъпалото около месец и ми се беше получила някаква рана като кокоши трън и накрая с игла и пинсета я разръчках и се оказа, че ми се е забила някаква много малка метална стружка, извадих я и сега ранана почти е заздравяла без да съм ползвал медикаменти.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
+1 за горенето с Азот. Като ученик имах на палеца и пробвах какво ли не. Не се махаше тая гад. Накрая отидох на кожен, който го изгори с Азот и след т'ва го изряза със скалпел. От тогава не съм имал.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Малко офф...като сме на тази тема
Някой да препоръча добър дерматолог,искам да премахна една бенка.Слушам реклами на инканто например,но на такива козметични центрове им нямам много вяра.Предпочитам първо със специалист да се консултирам
Някой да препоръча добър дерматолог,искам да премахна една бенка.Слушам реклами на инканто например,но на такива козметични центрове им нямам много вяра.Предпочитам първо със специалист да се консултирам
д-р Иван Литов. Оперирал ми е бенки във Военна болница. За съжаление я разтуриха тази клиника. Миналата година беше срещу Пирогов в една частна болница, но не знам дали е още там и дали оперира или вече само разкрасява манекенки.kiko написа:Малко офф...като сме на тази тема
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2