а

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Кокоши трън

Мнение от dankata » 13 Фев 2020, 1:40

Като малък си махнах всички тръни от ръцете със сок от красула.
Сега ги махам с нокторезачката... Надявам се само да не се замъдят.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Фев 2020, 8:04

Вуйчо, като ученик имах кокоши трън на палеца на единия крак и толкова ме болеше, че куцах... Веднага ти давам ефективно решение:

Трябва ти съвсем малко сребърен нитрат (адски камък). https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%BD%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82

Сигурно може да се намери от някой магазин за лабораторни консумативи и химични реактиви... Но не разтвор, а твърд - на кристали. Както ти казаха по-горе колегите - накисваш тръна да омекне, разчопляш го и вкарваш колкото можеш навътре едно кристалче. И слагаш лепенка. След няколко дни трънът почернява и изсъхва, хващаш го с клешите и дърпаш. Може и да не стане от първия път - ако те боли, повтаряш процедурата с кристалчето. Аз като извадих моя, остана дупка колкото грахово зърно. После се оправи и повече не съм имал ядове. Както казаха колегите - като извадиш "главния" - изчерзват и останалите. Успех! :yes: :yes:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 13 Фев 2020, 8:33

Хах колко интересни мнения са се появили, явно при различните хора се маха по различен начин. И аз така преди години имах на петата, какво ли не пробвах първо (официални медикаменти) - лепенки, мазила и т.н. ефект нулев. След това пробвах аз да си го махна както казаха колегите с бръснарско ножче и пинсета, колко пъти съм го изкоренявал това нещо започва да тече кръв и пак си оставаше. Дядо ми лятото предложи да го намажа със сока от смокините (този белия :mhihi: ) , разчоплих го пак хубаво, намазах го и го оставих да попие, след седмица тръна си падна сам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 13 Фев 2020, 10:10

Един познат имаше на ръката и го махна за около 2 седмици с Verrutol, маже се върху кокошия трън.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 13 Фев 2020, 11:27

Ама само се предполага, че е кокоши трън. Може да не е. Та първо на лекар да каже какво е.
Щото и мен ме поболват стъпалата ама не е от кокоши трън.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 13 Фев 2020, 12:18

Да трябва точно да се знае. Мен така ме боля стъпалото около месец и ми се беше получила някаква рана като кокоши трън и накрая с игла и пинсета я разръчках и се оказа, че ми се е забила някаква много малка метална стружка, извадих я и сега ранана почти е заздравяла без да съм ползвал медикаменти.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 13 Фев 2020, 12:35

+1 за горенето с Азот. Като ученик имах на палеца и пробвах какво ли не. Не се махаше тая гад. Накрая отидох на кожен, който го изгори с Азот и след т'ва го изряза със скалпел. От тогава не съм имал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 14 Фев 2020, 11:34

Малко офф...като сме на тази тема
Някой да препоръча добър дерматолог,искам да премахна една бенка.Слушам реклами на инканто например,но на такива козметични центрове им нямам много вяра.Предпочитам първо със специалист да се консултирам

Потребител
Аватар
Кара: E39 528i

Мнение от Dixie » 14 Фев 2020, 21:13

kiko написа:Малко офф...като сме на тази тема
Някой да препоръча добър дерматолог,искам да премахна една бенка.Слушам реклами на инканто например,но на такива козметични центрове им нямам много вяра.Предпочитам първо със специалист да се консултирам
д-р Иван Литов. Оперирал ми е бенки във Военна болница. За съжаление я разтуриха тази клиника. Миналата година беше срещу Пирогов в една частна болница, но не знам дали е още там и дали оперира или вече само разкрасява манекенки.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Предишна

Назад към Извън Темата