Хидроизолация на основи
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Хидроизолация на основи
Да, това е официалния вариант, но нали по-нагоре стана ясно, че тухлите не са това което са 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Съвсем точно са си тухлите. Дадените стойности са на метър така, както за всички материали се дават.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Според думите една строителна фирма, на която имам доверие, само мазилка и толкова да се остави да диша стената, само на колоните ще се сложи изолация, колоните ще са 25х25см по стандарт, което ще рече 38-25=13 см изолация на колоните, на пролет ще видим
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Здравейте.
Консултирах се с няколко човека, но реших да пиша и тука.
Имам въпрос за хидроизолация на къща, като от едната страна 1/2 от първия етаж е под нивото на улицата.
Изкопахме, за да правим дренаж, но мислим и за хидроизолация.
Забравих да спомена, че първия етаж е от каменен зид 50 см.
1. Мислим да отлеем с бетон и да изравним, понеже с камъните зида изобщо не е равен.
2. Да намажем някаква хидроизолация върху бетона, но каква ? Мислим за битумна хидроизолация, която е на листове, ако не се лъжа и се лепи, след като се нагрее.
3. Лепене на 3-4см фибран(xps).
4. HDPE мембрана и зариване.
Това добра идея ли е според вас ?
По-скоро питам за битумната хидроизолация, или има и друг по-добър вариант ?
Поздрави!
Консултирах се с няколко човека, но реших да пиша и тука.
Имам въпрос за хидроизолация на къща, като от едната страна 1/2 от първия етаж е под нивото на улицата.
Изкопахме, за да правим дренаж, но мислим и за хидроизолация.
Забравих да спомена, че първия етаж е от каменен зид 50 см.
1. Мислим да отлеем с бетон и да изравним, понеже с камъните зида изобщо не е равен.
2. Да намажем някаква хидроизолация върху бетона, но каква ? Мислим за битумна хидроизолация, която е на листове, ако не се лъжа и се лепи, след като се нагрее.
3. Лепене на 3-4см фибран(xps).
4. HDPE мембрана и зариване.
Това добра идея ли е според вас ?
По-скоро питам за битумната хидроизолация, или има и друг по-добър вариант ?
Поздрави!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Зависи какви пари ти се дават. Това с листовете е най-базовата опция.
Аз ползвах това (въпреки, че мястото е абсолютно сухо и водите са на 40+ метра), предвид че докато съществува къщата няма да мисля дали ще има проблем с влага в мазето. https://www.mapei.com/bg/bg/produkti-i- ... foundation
Фибран сложих 12см. Може би е излишно чак толкова ама не ловя вяра на разни бакалски сметки на строители.
Аз ползвах това (въпреки, че мястото е абсолютно сухо и водите са на 40+ метра), предвид че докато съществува къщата няма да мисля дали ще има проблем с влага в мазето. https://www.mapei.com/bg/bg/produkti-i- ... foundation
Фибран сложих 12см. Може би е излишно чак толкова ама не ловя вяра на разни бакалски сметки на строители.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
bum_bum написа:Зависи какви пари ти се дават. Това с листовете е най-базовата опция.
Това което ти е предложил колегата е добър вариант. Мога да ти предложа вместо да си усложняваш живота с отливане допълнителен бетон, за изравняване на зидарията, просто да я измажеш с вароциментов р-р, и след това да нанесеш хидроизолация като мапейската или аналогична.
За добавки в бетона мога да предложа на Пenetron (Фирмата) admix - продукта, имат представителство в София.
Бяхме с колеги на представяне на продуктите в Солун, наистина вършат работа, но и оскъпяват към 50лв на кубик допълнително идваше, но пък няма нужда от хидроизолация.
Нямам отношение към фирмата и не съм на процент, някой да не каже нещо.
Бяхме с колеги на представяне на продуктите в Солун, наистина вършат работа, но и оскъпяват към 50лв на кубик допълнително идваше, но пък няма нужда от хидроизолация.
Нямам отношение към фирмата и не съм на процент, някой да не каже нещо.

67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5