В какво сте добри?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: В какво сте добри?

Мнение от alx » 14 Май 2020, 14:27

аз винаги съм умеел да виждам доброто в хората. всъщност във всеки човек- колкото и да е лош. един вид умея да се разбирам със всички и не стигам до (особено открити) конфликти. умея да разбирам какво ги "движи" и да го използвам за опростяване на отношенията ми с тях. като казах опростяване- аз съм много черно/ бял човек. знам за отенъците на сивото, но съвсем умишлено съм приел че има два цвята- по-простичко ми е така и спя спокойно и не водя житейски битки- нито собствени, нито чужди. по горните причини хората около мене винаги знаят каква ми е позицията за почти всичко за което искам да знаят.

също умея да разгадавам как работят неща- от чисто механични машини до софтуер и всичко помежду им.

тези две неща съм ги обърнал в професионални качества които много са ми помогнали в живота.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Re: В какво сте добри?

Мнение от ID A » 14 Май 2020, 16:39

Без първото изречение на alx, доста точно описание и за мене. Може би по-скоро обединявам усилия в името на постигане на дадена цел. Без емоции. Трудно допускам хора до себе си, но тези които са, са истински. Случвало ми се да викам приятел посред нощ да ме вади от преспите, случвало ми се е с едно обаждане да тръгна нанякъде... А разбирането на нещата, не само механика и хардуер, дава много голяма преднина. Както обичам да казвам, аз съм на посредствено ниво, но в много области, а количественото натрупване води до качествено изменение :mhihi: . Кръга на познанието на Зенон.
Това което съм, може би стана защото все са ме хвърляли на дълбокото преди да се науча да плувам. Спомням си като зелен инженер, някакъв 26 годишен посерко, как ми връчиха един проект, обгради ме една група от около 20 човека, някои и пред пенсия и ми казаха: "Кажи сега какво да правим?" Викам си,"Я па съм гОлемата работа" :ok: .И после яко страх "А сега де". Аз си нямах ни най-малка идея, бях отишъл като прост електротехник, че фирмата на която бяхме подизпълнители за част конторлерна, изоставаше и трябваше да се оправят връзките. Естествено от другата фирма бяха по-ниски от тревата. Започнах да захранвам шкафове и съоръжения, една вметка - до този момент от другата фирма криеха проекта, че било know how :dunno: Нищо не тръгва. Нареждам да почнат да проверяват връзки еди коя и еди коя, все няма. Накрая стигнах до дъното на проблема, "Ми тези клеми не са опроводени" "А защо" "Това е за връзките с контролерния шкаф" "Аха, изключвай и започвайте да правите мостове между...." Всичко тръгна на ръчно управление, та така разбрах, че от мене става поне чеп за каца със зеле :ok:

Предишна

Назад към Извън Темата