.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ако нивото на двигателното масло е малко над МАКС с 200 до 400 млл, това проблем ли е за мотора?

ДА проблем е
15
47%
НЕ е проблем
12
38%
Не мога да отговоря
5
16%

Общо гласове : 32
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Ниво на маслото над МАКС - вредно ли е?

Мнение от Jordana » 02 Ное 2020, 16:28

По принцип е вредно да е повече , тривиалните недъзи са семерингите и повишеното изгаряне възможни и течове от нови места . Преди години имах една темпра , щеката на маслото беше с датчик и върха на щеката със смотания датчик беше счупен по неведоми за мен причини . Та за всеки случай наливах масло до счупеното щото иначе е рикс . В един хубав слънчев ден обаче фиатката спря да пали , пали с голям зор и прекъсва не може да вдигне обороти . След като се изчерпах на идеи какво може да е , затътрих я в сервиза и се оказа че е до гушата пълен мотора с масло . Тя събираше около 4 източиха 7 . След като я напълниха с правилните литри почна да пали само като и покажа ключа :mhihi:
Та си мисля че вуйчо мое да кара спокойно с 200мл артък :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 02 Ное 2020, 17:16

,
Последна промяна Вуйчо на 09 Ное 2020, 17:18, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 02 Ное 2020, 19:51

Не е проблем, това е съвсем малко над максимума.
Ако колата пипа масло дори ще си го оправи сама.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 02 Ное 2020, 20:38

Аз се дразня много на това наливане над максимума. Където и да ходя да сменям, все го превишават, затова винаги давам половин-един литър по-малко. Обикновено като го сменят и е на минимума. Прибирам си колата и на сутринта коригирам.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Ное 2020, 20:52

Хахах, и аз така почнах да правя, казвах 3,5 - сипват ми над макса.. Почнах да казвам 3 литра- чичко точко, на сутринта си доливам :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Ное 2020, 9:37

На по-новите, които са с датчици, нивото си го мери след като е загряла колата, повишава малко оборотите до 1100 някъде и седи така 60 секунди. След това падат и показва. Лично за мен не смятям, че това количество е било отгоре. На както казваш 8+ литра в двигателя, да сипеш отгоре 300мл ми се струва пренебрежимо малко. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 03 Ное 2020, 11:34

Да, действително за тази разлика на щека не би имал проблем, но по-крайно преливане не е желателно.

Това настрана, аз винаги съм знаел отлично коя кола колко масло ми хваща, но ако отида в сервиз, където ме питат, ще си тръгна от там...

Една голяма част от проблемите с БМВ се дължат на поддръжка по сервизи, където нямат представа от марката... В тези, които имат, са доста наясно с моторите ни, ако не наизуст - поне бързо и лесно знаят къде да проверят по спецификация какво и колко масло се налива :yes:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Ное 2020, 11:41

BMWPetar написа: но ако отида в сервиз, където ме питат, ще си тръгна от там...

:yes: :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 03 Ное 2020, 19:36

Малко над максимума не прави никаква вреда.

Звъни ми телефона и ми се обажда непознат,който живее наблизо и познава някой,който е бил при мен:
"-Имам проблем с колата.Тече ми антифриза отнякъде."
"-Ела утре,му казвам,след работа да видим,какво се е случило."
Прибирам се от работа човека си чака пред квартирата ми.Оказа се циганин от Русе.Хванал се на работа в Кауфланд складовете в селото,в което живея аз,но живеещ през три села от работата си.
Това се случва в Германия и още е само на първа заплата,а немският му е повече с ръцете,отколкото с говорене.Та ,затова опрял до мен.
Вдигам капака на опел, астра, бензинов мотор,едно и шест. добре изглеждаща ,две и осма правена и оглеждам радиатора и маркучите за мокро или нещо калцирано по тях,ама няма нищо стряскащо по връзките.Но наистина антифриза е на два пръста под минимума.Но го има,а и маркучите са си надути нормално.
-Мокри петна под колата имаш ли като тръгваш-го питам. Отговорът е твърдо не.
-Тогава,защо си мислиш,че антифриза се е загубил някъде-питам пак.
-Ее-е ми преди седмица налях пет литра антифриз и ги няма пак-отговорът.
За седмица пет литра да се загубят от някъде си е проблем.Огледах пак-нищо фрапиращо.
Казах му да запали да видя като вдигне отново температура дали ще излезе нещо...и излезе.Един бял пушек отзад като на стар трабант.
Питам го ,защо пуши така и откога е така.Седмица е пак отговорът.
Питам пряко"-Ти къде го наля този антифриз?" Сочи ми капачката за наливане на маслото.
Работата стана ясна и го пратих за два маслени филтъра и десет литра евтино двигателно масло.
И,о чудо!!! Не вярвах и аз даже,че от това двигателят ще се съвземе.
Седмица с пет литра антифриз в мотора и всеки ден до работата и обратно.Сигурни малко над двадесет километра на ден.
Пушело,защото чел,че при студено имало конденз в ауспуховата система.
Написах това,да се разбере,че малко масло отгоре не пречи. :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата