Тапицерски клещи/инструменти
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Тапицерски клещи/инструменти
Искам да си прехвърля подгрева на задните седалки от стария салон. Минах през 2 тапицери, които отказаха и искаха да ми ушият нова тапицерия, че било по-лесно. Та сам ще се оправям видно.
Идеята е, някой ако е правил вкъщи сваляне на тапицерията с какво е свалял тези метални скобички най-лесно и съответно са какво ги е стягал обратно.
Сигурно ще може и с обикновени клещи с дълги уши, но идеята да е нещо по-лесно и без чупене на ръце и пръсти. Намирам такъв тип клещи, с които предполагам, че работят тапицерите, но някой ако опит или виждал, ще е супер ако сподели:
Съответно и нещо по-бюджетно като варианти да се вземе, ако трябва да са такъв тип, защото 70-80лв за едни клещи са много, ако ще ги ползваш за веднъж.
Идеята е, някой ако е правил вкъщи сваляне на тапицерията с какво е свалял тези метални скобички най-лесно и съответно са какво ги е стягал обратно.
Сигурно ще може и с обикновени клещи с дълги уши, но идеята да е нещо по-лесно и без чупене на ръце и пръсти. Намирам такъв тип клещи, с които предполагам, че работят тапицерите, но някой ако опит или виждал, ще е супер ако сподели:
Съответно и нещо по-бюджетно като варианти да се вземе, ако трябва да са такъв тип, защото 70-80лв за едни клещи са много, ако ще ги ползваш за веднъж.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Тапицерски клещи/инструменти
Влез в някой по-"местен" строителен магазин пълен с китайски инструменти за еднократна употреба
Може да си харесаш нещо за няколко лева. Но по-добре продължавай с търсенето на майстор.

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
На три салона съм го играл тоя мач! Не си струва времето да се опитваш да ги сваляш. Адски твърда е телта и е наказание.
Директно режеш(за което също ще ти трябват доста сериозни режещи клещи) и после със свински опашки като ги завърташ така че самото захващане да остане отдолу, а не към гъза на пасажера/шофьора!
Единият салон вече 8ма година седи изпънат като струна, другите не са ми пред очите, но не вярвам и там да има разлика.
Ако със свинските опашки ти се струва твърде аграрно отиваш в някой риболовен магазин и питаш за сплит-рингове(морски по възможност) и инструмент за тях! Това са миниатюрни халкички като за ключодържател с всевъзможни размери!

Директно режеш(за което също ще ти трябват доста сериозни режещи клещи) и после със свински опашки като ги завърташ така че самото захващане да остане отдолу, а не към гъза на пасажера/шофьора!
Единият салон вече 8ма година седи изпънат като струна, другите не са ми пред очите, но не вярвам и там да има разлика.
Ако със свинските опашки ти се струва твърде аграрно отиваш в някой риболовен магазин и питаш за сплит-рингове(морски по възможност) и инструмент за тях! Това са миниатюрни халкички като за ключодържател с всевъзможни размери!
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
nero_ написа:Режеш и свински опашки. Не виждам недостатъци.
Аз бях етикетиран като "много тъп селяндур" точно след като открих тая технология и му се наложи на етикетиращия да се прибира пеша посред нощ от Панчарево, та всъщност недостатъци имаше, но не бяха за мен.

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Не си уцелил тапицер.... Какви са тия глупости, че било по-лесно да го ушият, нали пак трябва да минат през демонтаж-монтаж?! Понеже с това се занимавам, гарантирам ти, че ще се озориш много ако не си го правил, иска си опъване, но с желание се получава. Свинските опашки също са вариант. За улеснение мога да ти дам съвет да не се опитваш да режеш скобите, а с клещи ги хващаш и завърташ така че да се отвори скобата 

За улеснение мога да ти дам съвет да не се опитваш да режеш скобите, а с клещи ги хващаш и завърташ така че да се отвори скобата
При седалката, по която аз работих, този вариант не сработи. Имаше “застъпване” на пръстените около 30-40% и трябваше много сериозно разтваряне за да минат и после се забиваха в пяната. С рязане беше най-успешно. А свинските опашки бяха много удобни за правилно пристягане.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
nero_ написа:За улеснение мога да ти дам съвет да не се опитваш да режеш скобите, а с клещи ги хващаш и завърташ така че да се отвори скобата
При седалката, по която аз работих, този вариант не сработи. Имаше “застъпване” на пръстените около 30-40% и трябваше много сериозно разтваряне за да минат и после се забиваха в пяната. С рязане беше най-успешно. А свинските опашки бяха много удобни за правилно пристягане.
Доста седалки съм разглобил и не съм имал никога проблем с това "застъпване"

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Yanko Petrov написа:Не си уцелил тапицер.... Какви са тия глупости, че било по-лесно да го ушият, нали пак трябва да минат през демонтаж-монтаж?! Понеже с това се занимавам, гарантирам ти, че ще се озориш много ако не си го правил, иска си опъване, но с желание се получава. Свинските опашки също са вариант. За улеснение мога да ти дам съвет да не се опитваш да режеш скобите, а с клещи ги хващаш и завърташ така че да се отвори скобата
Това е поредното нещо, което сам ще си направя и съм сигурен, че по-добре ще се справя от масата " велики тапицери". Бетон не бях лял - научих се, Зидария не бях правил - научих се, Дървени навеси не бях правил - научих се, а по колата колко десетки неща не бях правил - научих се и не е защото не искам да си платя, а защото нямам намерие да ме щавят чисто гол във вряла вода и да получа нещо през пръсти с репликата "Нищо му няма, ще кара!". И съответно нещата направени от мен съм разбрал себестойността им, та знам цената на "труд-а"..... Левичар съм, но определено не съм с две леви ръце, едни седалки ли няма да направя... отплеснах се....
Това със свинските опашки ми беше резервния вариант, едно време съм го правил на рекаротата 30сковите. Но сега като видях металните скоби, реших да се заиграя повечко, но явно ще пропусна и ще ходя да си взема едни хубави малки опашлета и ще я захващам. Благодаря за мненията и съветите.
9 мнения
• Страница 1 от 1