Въпрос относно внос на кола от Германия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос относно внос на кола от Германия

Мнение от narf » 12 Май 2016, 0:18

Здравейте на всички,

утре ще купувам МПС от Германия за приятел, който ще дойде след 2 седмици да си го прибере на ход към България. Въпросният автомобил е с валиден TUV, затова ще взема червени номера. На чие име трябва да бъде договора за покупка и ако бъде на мое, то ще има ли после проблем да бъде регистрирана в България от реалния й собственик? За тук разбрах, че ако не е на мое име договорът, не мога да отида за номера пък в съответната институция. Има ли вариант, в който купувам МПС-то, в договора между мен и автокъщата присъства моето име, взимам всички необходими документи и след това правя нов договор между мен и моя приятел, който той ще представи пред КАТ? Някой по-запознат, ако може да помогне със съвет ще бъда благодарен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Re: Въпрос относно внос на кола от Германия

Мнение от TERLIKA » 12 Май 2016, 4:36

защо не изчакаш човека да дойде тия транзитните номера цената им е една за 8-9 дена и съвсем различна за 14+
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVAREC1 » 12 Май 2016, 6:46

Да разбира.се,единствено застраховката трябва да се отбележи, че не само ти може да го караш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Фев 2021, 16:20

Темата е стара, но въпроса ми е почти същия, а аз не разбрах отговора от написаното! Възможно ли е мой приятел да ми купи кола от авто-къща и на чие име трябва да е договора, за да нямам проблеми тук в КАТ? Той я купува на негово име и след това прави нов договор с мен или нещо друго е необходимо? Ще се придвижва с 'автовоз' към България, т.е. няма д има транзитни номера, застраховки и т.н. Тези карантини така бъркат нещата, че...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 05 Фев 2021, 21:03

ildivvy написа:Темата е стара, но въпроса ми е почти същия, а аз не разбрах отговора от написаното! Възможно ли е мой приятел да ми купи кола от авто-къща и на чие име трябва да е договора, за да нямам проблеми тук в КАТ? Той я купува на негово име и след това прави нов договор с мен или нещо друго е необходимо? Ще се придвижва с 'автовоз' към България, т.е. няма д има транзитни номера, застраховки и т.н. Тези карантини така бъркат нещата, че...

Ноември месец ми докараха кола по подобна схема. Аз преведох пари в Германия и един пич купи колата от автокъща. Регистрира я на свое име с временен номер, съответно има талон с този номер, и направи гражданска за месец. Така регистрираната кола я продаде на мен с договор за продажба (Kaufvertrag). С този договор и с талоните я регистрирах в КАТ Бургас.
2007-а познат ми докара Е39, но само с договор на негово име и в КАТ Бургас ми отказаха да я регистрират, а моят човек постоянно вкарваше коли и нямаше никакви грижи с регистрацията им в София. Наложи се да регистрира колата в София, да ми я продаде и така аз я регистрирах в Бургас.
Така че, ако искаш да си сигурен, че няма да има проблеми договорът трябва да е на твое име, иначе по-добре да разпиташ в съответния КАТ.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Назад към Извън Темата