Животновъдство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Re: Животновъдство

Мнение от theraven_nz » 24 Авг 2021, 0:06

zAcK написа:...

За съжаление каквото си го ял домашно трудно ще уцелиш купешко, пуста икономика...

Иначе аз купувам на 99% от Партньори (имат няколко магазина в София). Те си гледат, те си колят и продават. Най-близко ми е до вкуса от времето, когато ми даваха да държа прасето за опашката, докато го колят и после ме караха да му целувам дупето, ама на 5 години толкова :mhihi:

П.С. НЕ правя реклама, никви не са ми
---

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2021, 5:11

А да напълнят мехура му с вода, да го окачат на асмата и да го боксираш, това случвало ли ти се е? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Авг 2021, 6:44

P
.S. Един приятел тая вечер ми обясняваше, че в момента за около 150 дни(5 месеца) прасетата ставали над 100 кила :shock: :help: :censored: :banghead:

Това да не е заек да стане 5 кила за 5 месеца ?
За прясно трябва да колиш иначе няма как , едно време като имаше прасета коли се и от рибицата филето пека на един дилаф във печката на жарта .......такова нещо няма как да купиш в магазин или кръчма .
Меура тука по нашия край се надува като балон , викат му гайдата на прасето с вода да се пълни не съм виждал такова нещо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2021, 7:16

Абе и с въздух се е надувал, ама и с вода. :mhihi:
Прилика между купено от магазина и гледано прасе няма как да има. Може да си купиш от някой гледал, но да знаеш и с какво го храни. :idea:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Авг 2021, 10:37

Jordana написа:P
.S. Един приятел тая вечер ми обясняваше, че в момента за около 150 дни(5 месеца) прасетата ставали над 100 кила :shock: :help: :censored: :banghead:

Това да не е заек да стане 5 кила за 5 месеца ?

Ще се окаже, че ги надуват за продажба дори по-бързо :help: Около килограм на ден, а като станат 100 кила, 2 кила за 3 дни. Добре ли е? :censored:

There is also a common misconception in regards to average daily gain (ADG). Pigs do not continue to increase in growth rate as they get bigger. After about 200 lb., the growth rate actually decreases to 1.4 to 1.6 lb./ day. This is down from a peak of 2.0-plus lb./day from 140 to 200 lb. The growth curves vary across genetics but the trend is still there.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 24 Авг 2021, 17:45

Не виждам нищо странно прасе да стане 80-90 кила на 5 месеца, напълно нормално наддаване си е това.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2021, 18:36

Едно е 80-90, особено като си яде ярма, тревичка и си пие суроватка примерно, друго е 100 кила и отгоре като яде боклуци. То в това е проблема, не основно в теглото, ами в начина му на изграждане. Едното го лапваш и е като гума, няма вкус, а в ресторанта ти слагат хиляда подправки и е киснато в марината, че да заприлича на нещо и пак не го докарва, а друго е хубавото, което и само сол да му сложиш има...ВКУС! И съвсем различна плътност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 25 Авг 2021, 15:55

:OT:
zAcK написа:...

Зак, ти на гладен стомах ли пишеш У форума ? :mrgreen: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 02 Сеп 2021, 20:15

Ето ги и моите зайци за месо - https://www.youtube.com/watch?v=FiDIw52UZvk
Все още не съм ял заешко месо, но се надявам да поправим тази грешка :D .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Сеп 2021, 20:22

Ама ти ги обгрижваш ...една барабонка няма вътре :mhihi:
Явно са ти първи кафези , женските трябва да имат отделение за кучене . Скарата на дъното ти е много рехава и ще бъде прегризана в един момент . Два кафеза един над друг не е много удачно защото се пада в долния и си затъпкват храната .
Заешкото е по добро от пилешкото поне 100 пъти . Само да им свикнеш с коленето че пищят много жално като видят дръвника . :mrgreen:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 02 Сеп 2021, 21:59

Jordana написа:Ама ти ги обгрижваш ...една барабонка няма вътре :mhihi:
Явно са ти първи кафези , женските трябва да имат отделение за кучене . Скарата на дъното ти е много рехава и ще бъде прегризана в един момент . Два кафеза един над друг не е много удачно защото се пада в долния и си затъпкват храната .
Заешкото е по добро от пилешкото поне 100 пъти . Само да им свикнеш с коленето че пищят много жално като видят дръвника . :mrgreen:

Барабонките падат отдолу на тави.
Знам, че трябва да имат родилни отделения, но вече 2 раждания от 2 майки без отделения и няма проблем.
За напред ще им мисля различни клетки на майките.
Ами клетките са изцяло от дърво с изключение на мрежата и да, зайците са гризачи и ще имам проблем, може би по-добра идея е метална клетка.

Ето нещо интересно по темата - https://www.youtube.com/watch?v=WDwSOvbR-yg
Препоръчвам също документалния филм Храна ООД.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Сеп 2021, 7:38

Добри са зайчарниците , големи просторни . С металните няма проблем , там няма мърдане . Зависи и какви породи гледаш , основно съм гледал едни сиви великани и калифорнийци . Много агресивни , такава рабица отпред е абсурд да оцелее . Само решетка с пръчки отпред .Изгризваха всичкото дърво вътре до което се докопат , имало е случай да падне дъното на земята щото няма дърво вече . Гледал съм и диви няколко парчета , това са зверове определено . :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата