Имоти в Гърция(и Италия) - дискусия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Имоти в Гърция(и Италия) - дискусия

Мнение от madafaka_donkele » 01 Яну 2022, 14:30

Сондирам за всякаква информация от първа ръка (т.е. от хора, които имат или са имали имот по гръцко, не чувал съм, чел съм и т.н., такава инфомация имам и аз) относно покупката и притежаването на имот в гръцко. Поствам произволни въпроси, за които се досещам в момента, ще допълвам допълнително, като се досетя за нещо друго. По принцип главно ме интересува за Гърция как стоят нещата, но ако случайно някой има информация и за Италия... :bchug:

Каква е реално драмата с данъците(данък сгради) и колко са високи реално?
В покрайнините на Солун и около Солун(30-50км. от Солун) става ли за постоянно/целогодишно живеене?
Постоянно/целогодишно живеене = наличие на нормална инфраструктура ток, вода, интернет, асфалтиран път, наличие на някакво магазинче и някаква аптека във въпросното населено място или да е в непосредствена близост до (по-)голямо населено място.
Къде по принцип става за постоянно/целогодишно живеене в северна гърция - от солун до александрупулис. Надолу, островите, халкидики и подобните туристически/курортни места ме интересуват, не говорим за ваканционни имоти.
Какви са реалните цени на малките(<100 кв. м.) къщи/вили? Без апартаменти. Цена на кв. м. или по принцип как се движат?
Готова къщурка или парцел и строеж? Тромави ли са процедурите, заяждат ли се с чужденци?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Имоти в Гърция(и Италия) - дискусия

Мнение от streetz » 01 Яну 2022, 16:12

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Имоти в Гърция(и Италия) - дискусия

Мнение от msi200 » 01 Яну 2022, 23:08

Няма никакви драми с данъците в Гърция, високи са само за много скъпи имоти. За нормални имоти са сравними с нашите. От няколко години наемам една къща до морето близо до Атина - там хората си живеят и зимата, като последните години все повече се изнесоха от града към въпросното село. Има си училища, заведения и всичко необходимо. Хубав апартамент в добро градче на морето около Атина (Саронида) е около 2000 евра на квадрат. Техните квадрати нямат нищо общо с нашите.

За околностите на Солун не съм запознат, но според мен в Гърция си има инфраструктура навсякъде. Със сигурност ще има и някое подходящо градче. Не те съветвам, да се занимаваш със строежи там, особено, ако нямаш опит. Халкидики има много лош имидж между самите гърци, добре че са българите и румънците, та и тези да намажат от туризъм.

Пали колата и отивай да обикаляш, точно сега зимата се вижда, къде има живот :)

За сделките с имоти, доколкото знам- при тях имотна измама е трудно да стане. За да си купиш жилище, трябва да си направиш нещо като данъчен номер - казва се AFM(а фи ми) и да имаш банкова сметка.

За живеене в Италия до момента не съм чул нищо хубаво. Италия е за туризъм :)
I love the sound of V8 in the morning...

Назад към Извън Темата