кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол

Мнение от Моджо » 22 Сеп 2023, 9:07

Обувка, която носиш бос, това ли е ?
Че аз всички и всякакви си ги нося бос, що треа са специални. Чорапи не съм обувал от години с малки изключения. И у дома си шляпам бос през цялото време ;)
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Сеп 2023, 9:46

Това е обувка която не ти прави хиперкератоза или CLAVUS на палеца ....поне на теория . Пръстите са разперени в обувката и наподобяват мечи крак или лапа ..не знам кое е по правилно като израз . :dunno: Не е задължително да ги носиш бос , макар че има и такива за носене на бос крак . Ако си на село може и бос , въпрос на социален статус и културни особености е все пак . :mhihi:
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 22 Сеп 2023, 9:51

На село съм, ама и да не бях къв е проблема да си ходиш бос като ти е удобно така ? Данък обществено мнение не плащам, а на работа в градо не се вижда бос ли съм не съм ли.
Нито пък се усеща. Че нали нещо краката миришели...друг път. Поне моите не, ама аз и не се потя. И не ми миришат краката де, това искам да кажа. Е ся съм бос и по гащи :D :D . Седнах да поработя.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Сеп 2023, 9:53

b_u_b_o написа:Като заговорихме за обувки, има ли някой дето ползва barefoot такива. Напоследък все повече се убеждавам, че с обувките си скаплваме стъпалата и колкото повече ходя бос толкова по-добре ми се чувстват краката и от там и цялото тяло нагоре. Обаче още не мога да се прежаля да си взема някоя от тия грозотии :mhihi:

Аз ама само във фитнеса. Има и по-прилично изглеждащи, но като цяло не са социално приемливи. Достатъчно странен за околните се чувствам и без тях. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: I6, V6
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Сеп 2023, 10:03

От социално приемливите на Camper обувките са доста по-широки отпред от "стандартното". Иначе имаше едни години, през които бях нон стоп с джапанки навсякъде, само малко странно се кара бос в началото... но се свиква и после с обувки става странно.

Преди години бум бум май точно ме "излъга" да си взема едни мрежести адидас, също са от социално приемливите и са доста удобни.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have.
Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place.

Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Сеп 2023, 10:10

Мерел също имат по прилично изглеждащи обувки, които са беър фийт тип.

Но са повече такива планински модели, а аз не съм им фен.

Тук там има и разни по-прилични обувки на различни марки, които са с по-широк тойбокс, без свод и без наклон на ходилото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Сеп 2023, 10:31

Май бяха станали известни покрай палео движението преди години или поне ивмто с това го свързвам? Не съм носил такива "специализирани марки" никога, не мога да дам мнение. Тези двете, които споменах случайно ми е направило впечатление... Ся двйли драйвъра ми са някакви Пума скейтърски от класическите модели... скейтърските също са по-широки по принцип и имат плоска подметка.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have.
Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place.

Frédéric Bastiat

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 22 Сеп 2023, 11:59

b_u_b_o написа:Като заговорихме за обувки, има ли някой дето ползва barefoot такива.

Моите всичките са такива. Бях писал някъде... май в темата за черния петък.
Имам по няколко модела от Merrell, Altra, Be Lenka/Barebarics и сега последно взех от тези: https://origoshoes.com/
Не бих казал, че са грозотии. Но трябва хубаво да прецениш и измериш формата на крака, защото има с тесен и широк тайбокс, с нисък и висок свод, има значение и дебелината на подметката.

Например, моделите на Altra - Rivera, Lone Peak - на моя син му лепват, но на мен са ми леко тесни. За моя плавник пасва само Torin. Отделно, понякога в означенията има разширение W (wide), което означава че един и същ модел е направен с по-широка кутия. Като цяло Алтра са добър избор за начинаещ, понеже са с дебела подметка и ако някой не е свикнал на такъв тип обувки, може да си набие петите.

Друг пример - Be Lenka са едни от най-широките, но са направени за крак с нисък свод, което за мен е грешка от тяхна страна. Ушита обувка за висок свод лесно може да се компенсира с вързанките, когато се носи от човек с нисък свод. Обаче в обратния случай си в безизходица и затова трябва се внимава, понеже малко производители дават информация за тази характеристика.

Ето ти един сайт да разгледаш, може да се ориентираш според формата на крака ти за производител:
https://anyasreviews.com/15-barefoot-sn ... rigo-shoes

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Сеп 2023, 13:14

Баси хората с кво се занимават- вие направо сте щастливи хора дето си нямате работа бееее … аз обувки си купувам само на вид и гледам в ревютата дали са издръжливи… :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 22 Сеп 2023, 16:19

Отскоро и аз съм с обувки с широк свод. Жената ползва такива от години и един ден ми каза че ми поръчва тези, тъй като били доволно намалени.
Малко е странно усещането, като цял живот си носил кецове, и единственото което ме тормози е по-тънката подметка.
В ляво са на жената, средните са моите новите (марка Groundies), дясно едни Етниси, дето взех заради подметката разработена заедно с Michelin, че на последните кецове подметката им изчезна за един сезон.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 22 Сеп 2023, 17:32

Аз маратонки, кецове си поръчвам все едни и същи, къде знам че ми харесват и са ми удобни. Скъсат се, поръчвам пак същите :lol:
И съм все с едни и същи :lol:

Например adidas superstar, съм имал сигурно 20 чифта до ся, само различни цветове :lol:

Преди много време момата ми вика, абе ти нямаш ли други кецове, маратонки. Как не ги скъса тия, да взема аз да ти купя освен :ok:

Поръча ми ей тия: https://www.efootwear.eu/sneakers-diese ... nsent=true

Много са меки, широки и удобни. Ама кофти, че вече са стар модел и никъде ги няма, иначе щях да си поръчам пак

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 22 Сеп 2023, 17:37

После женките това, женките онова....конвенция и не знам ко си.
Имам 1 чифт обувки, целогодишно. 1 официални и 2-3 чифта маратонки, които не нося така или иначе. Само като караме колелетата. И не са по ХХХ лв...немат 100 даже. Ахахахаха.
Подобни. Нося ги целогодишно...бос :))
Изображение
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Сеп 2023, 18:25

alx написа:Баси хората с кво се занимават- вие направо сте щастливи хора дето си нямате работа бееее … аз обувки си купувам само на вид и гледам в ревютата дали са издръжливи… :bchug:

Не се прай на луд. Преди много време беше писал, че обичаш да караш кола с такива обувки.

Завиждам на хората, които харесват такъв тип тенис и скейтърски обувки. Избора на беърфийт там е голям. Аз съм повече по ретро моделите и там няма ни едни поне да приличат на нещо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Сеп 2023, 18:35

https://www.converse.com/uk/en/shop/p/o ... 4154C.html

Ти искаш по-ретро и от 80те ли :)
Ronald Reagan

Frédéric Bastiat

Потребител
Аватар

Мнение от Dawidko » 22 Сеп 2023, 18:59

Личи си, че сте дърти :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата