Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
- Кара: I6, V6
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Всичко за електрическите автомобили
Принципно хората, които работят в смислени компании не си мразят работата и не се чудят как да правят тарикатлъци, а как да направят максимално добър продукт в рамките на бюджета, който имат. Така съм чувал поне.
Освен това никоя автомобилна компания не взима прехраната на майсторите предвид когато си проектира колите. Компанията се води от поведението на клиентите си. Ако те се отървават от колата на 5тата година просто правят кола която да издържа 5 години... примерно.
БМВ (като релевантен пример) станаха тотална ширпотреба последните 10-15 години и съответно това се отразява в продукта. Като бяха буквално малка бутикова фирма, нещата бяха съвсем други.
Освен това никоя автомобилна компания не взима прехраната на майсторите предвид когато си проектира колите. Компанията се води от поведението на клиентите си. Ако те се отървават от колата на 5тата година просто правят кола която да издържа 5 години... примерно.
БМВ (като релевантен пример) станаха тотална ширпотреба последните 10-15 години и съответно това се отразява в продукта. Като бяха буквално малка бутикова фирма, нещата бяха съвсем други.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. - Ronald Reagan
- We cannot negotiate with people who say what's mine is mine and what's yours is negotiable. - John F. Kennedy
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. - Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake/Gold is the new bitcoin
- We cannot negotiate with people who say what's mine is mine and what's yours is negotiable. - John F. Kennedy
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. - Frédéric Bastiat
- Dalgia666
- Потребител
- Кара: BMW E39 M5
Здравейте. Това са зарежданията на новото EQV на всеки 200км. Пробега го дават 250км. От около 30%-40% до 100%. Там където са 20 евро е заредил само 10%, защото зарядното е забило. Един приятел вчера е тръгнал от Мюнхен през Австрия, Швейцария и сега е във франция.Остават му 500км до Барселона. Всяко зареждане до 100% е за около 1 час или малко повече.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... ri-2119834
Предполагам това ще е интересно за всеки вълнуващ се от темата, вярно Пежо, но пак е ел. кола с не малко пробег от тоя общественик от Пловдив. Не го прочетох цялото, но ми се вижда ок с пренебрежими недостатъци.
Предполагам това ще е интересно за всеки вълнуващ се от темата, вярно Пежо, но пак е ел. кола с не малко пробег от тоя общественик от Пловдив. Не го прочетох цялото, но ми се вижда ок с пренебрежими недостатъци.
In God we trust, all others we track.
https://www.facebook.com/share/v/MFFox7BBK7fXcYKu/
I feel the need, the need for speed.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Има много интересни сметки на този човек.
Зарежда си на станции, ама в сметката слага и тока на предприятието си, и така прави средна цена, което не е правилно.
Колата му харчи , колкото струва тока на станцията, и тя е 0,80-0,90 лева на киловат, което според неговите сметки при разход от 20 киловата на 100 километра са си 16 лева по 2,80/3 лева за литър са си около 5-6 литра гориво.
И на там вече съвсем потъва с тея разлики от 30000 лева в цените, което хич, ама хич не е малко!
Имаше един тип, дето беше закъсал с пежото на ихтиман на магистралата и обясняваше, колко хубаво било, въпреки че се изредили незнам си колко репатрака да го махнат от магистралата, защото колата останала без ток, че даже не може да се избута
Зарежда си на станции, ама в сметката слага и тока на предприятието си, и така прави средна цена, което не е правилно.
Колата му харчи , колкото струва тока на станцията, и тя е 0,80-0,90 лева на киловат, което според неговите сметки при разход от 20 киловата на 100 километра са си 16 лева по 2,80/3 лева за литър са си около 5-6 литра гориво.
И на там вече съвсем потъва с тея разлики от 30000 лева в цените, което хич, ама хич не е малко!
Имаше един тип, дето беше закъсал с пежото на ихтиман на магистралата и обясняваше, колко хубаво било, въпреки че се изредили незнам си колко репатрака да го махнат от магистралата, защото колата останала без ток, че даже не може да се избута
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Тука някой модератор се е вихрил и ми е изтрил мнението, ама аз пак ще си го постна и тоя дето трие може да ми обясни какво не му харесва. Аа и ще цитирам оригиналното мнение на колегата Е.Димитров, което също е променено щото явно се е усетил, че някак не върви той да квалифицира чужди сметки катото "тъпи" и същевременно да реве, че някой намира неговите за такива.
--------------------
Тва пежо е с 45kwh батерия което го поставя по-скоро в категорията на градска електричка. Но въпреки това София-Пловдив дори със 140 би трябвало да си го прави без големи проблеми.
По-скоро твоята сметка е прилично тъпа Когато смяташ някакъв разход, смяташ колко ти струва, не някакви хипотетични цени които си си избрал. Да го смята на 70 евро цента щото толкова струва в Германия не искаш ли? Или разхода на колата ти да го смяташ на цена на скъпия дизел нищо че сипваш от евтиния
ПП И понеже в отговора ти който беше изтрит си пролича, че продължаваш да не разбираш защо сметките ти са неверни, ще ти дам един простичък пример. Да си представим, че имаш кола която харчи 10л на 100, с резервоар 50л и тръгваш от България за Германия, сипваш тук на 2,50лв и минаваш 500км, стигаш Сърбия където сипваш на 3лв още един резервоар, след което в Австрия сипваш на 4лв. Като стигнеш по твоята сметка ще ти е струвало 40лв на 100, а тя всъщност ще е ~31лв.
--------------------
Тва пежо е с 45kwh батерия което го поставя по-скоро в категорията на градска електричка. Но въпреки това София-Пловдив дори със 140 би трябвало да си го прави без големи проблеми.
Е.Димитров написа:Има много тъпи сметки на този човек.
По-скоро твоята сметка е прилично тъпа Когато смяташ някакъв разход, смяташ колко ти струва, не някакви хипотетични цени които си си избрал. Да го смята на 70 евро цента щото толкова струва в Германия не искаш ли? Или разхода на колата ти да го смяташ на цена на скъпия дизел нищо че сипваш от евтиния
ПП И понеже в отговора ти който беше изтрит си пролича, че продължаваш да не разбираш защо сметките ти са неверни, ще ти дам един простичък пример. Да си представим, че имаш кола която харчи 10л на 100, с резервоар 50л и тръгваш от България за Германия, сипваш тук на 2,50лв и минаваш 500км, стигаш Сърбия където сипваш на 3лв още един резервоар, след което в Австрия сипваш на 4лв. Като стигнеш по твоята сметка ще ти е струвало 40лв на 100, а тя всъщност ще е ~31лв.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
b_u_b_o написа:Тука някой модератор се е вихрил и ми е изтрил мнението, ама аз пак ще си го постна и тоя дето трие може да ми обясни какво не му харесва. Аа и ще цитирам оригиналното мнение на колегата Е.Димитров, което също е променено щото явно се е усетил, че някак не върви той да квалифицира чужди сметки катото "тъпи" и същевременно да реве, че някой намира неговите за такива.
--------------------
Тва пежо е с 45kwh батерия което го поставя по-скоро в категорията на градска електричка. Но въпреки това София-Пловдив дори със 140 би трябвало да си го прави без големи проблеми.Е.Димитров написа:Има много тъпи сметки на този човек.
Не ти е обяснил, защото е разчитал, че може би все пак ще се усетиш, но явно доказва това, което бях написал!
Освен това аз лично нищо не съм променял от мнението си, както и да трия каквото и да е било!
Човека автор на писанието е описал , на какви цени зарежда в България и те, според неговите думи са 0.80-0.90 лева на киловат!
Ако допуснем, че около 1/4 от зарежданията ми все пак са на платени зарядни станции (80-90 ст/kWh),
Както и да е, надявам се модераторите отново да се намесят и да ти дадат време за умисляне поведението ти, както и хигиената ти на писане в интернет пространството!
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Кара: E39, A8L W12, Z4 30i, X1/U11 25e
Пак опираме до това, че човека си е предвидил и по-важното подготвил къде ще зарежда безплатно/евтино и това му сваля много от средната цена за електричество. Ако зарежда изцяло на платени станции, нещата ще изглеждат трагично ако сравняваме ценово с кола с двигател. Разликата в покупната цена ще е почти невъзможно да се избие и довода, че електричките са по-евтини отпада
Също така е предвидил къде и как ще ползва колата за да вземе максимума от бонусите, които се предлагат за електрически коли (централни части на градовете където се плаща паркиране).
Глупостите за природосъобразност няма да ги коментирам
Също така е предвидил къде и как ще ползва колата за да вземе максимума от бонусите, които се предлагат за електрически коли (централни части на градовете където се плаща паркиране).
Глупостите за природосъобразност няма да ги коментирам
- TNT
- младши ентусиаст
- Мечтае да кара: 911
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... la-2089939
Той човека много си ги предвижда и преценя нещата, няма спор
Хартисах на десет километра преди зарядната станция на Ихтиман точно в 21 часа и 26 минути
Той човека много си ги предвижда и преценя нещата, няма спор
- Моджо
- кандидат ентусиаст
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Идея за нов бизнес. Вместо репатраци да идва камиончето с генератор да ти даде ток. Ся..имай 1 кило гориво в резервоара и блей...същото ще се получи )
Между другото нали батерията има "резерва"... Щото аз съм гледал клипчета на които Теслата заряда и пада на 0 обаче продължава да се движи. Барем още 30-50 км.
Кво ще е това падане на батерията хептен до нула. Или пежо нещо са оакали или нещо не е баш така.
Между другото нали батерията има "резерва"... Щото аз съм гледал клипчета на които Теслата заряда и пада на 0 обаче продължава да се движи. Барем още 30-50 км.
Кво ще е това падане на батерията хептен до нула. Или пежо нещо са оакали или нещо не е баш така.
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
- Мечтае да кара: 911
Просто дизеловата пътната помощ ще ги извозва до най-близката станция, да заредят. Или ще се прикрепи някакъв генератор към сегашните пътни помощи. Не съм сигурен дали няма и някаква по-проста схема просто с дизеловия двигател от пътната помощ да се зарежда електричка
Иначе не знам дали с остаравянето на батерията са много адекватни и процентите, които показва де. При телефони поне при стара батерия под 10% не е много надеждно и спокойно може да си изгасне на 8%
Иначе не знам дали с остаравянето на батерията са много адекватни и процентите, които показва де. При телефони поне при стара батерия под 10% не е много надеждно и спокойно може да си изгасне на 8%
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Кара: E39, A8L W12, Z4 30i, X1/U11 25e
Моджо написа:Идея за нов бизнес. Вместо репатраци да идва камиончето с генератор да ти даде ток. Ся..имай 1 кило гориво в резервоара и блей...същото ще се получи )
Всички пътни помощи навън вече са екипирани с генератори за такива случаи, мисля вече и сервизните камиони на СБА имат
30-50км няма да изкара никоя електричка допълнително след падане на 0, carwоw правят такива замервания и май повече от 8-10км никоя електричка не е изкарвала и то се движи с 3-4км/час
- Моджо
- кандидат ентусиаст
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ми не знам. Аз съм гледал модел S85 май беше изкара едно 30 км след като показа нула заряд и не с каране 3-4 км. Караха си с 60. Говоря само за Тесли, другите не ги знам.
Като имат генератори пътните помощи що вместо да дойде такъв и да го зареди за 10-30 минути да си иде до зареждалото на Ихтиман или до Пловдив направо, идвал един, па не ставал, па друг..100 часа. Идва един с генератора, зарежда те там за колко ти трябва до най-близката зареждачка и готово.
Като имат генератори пътните помощи що вместо да дойде такъв и да го зареди за 10-30 минути да си иде до зареждалото на Ихтиман или до Пловдив направо, идвал един, па не ставал, па друг..100 часа. Идва един с генератора, зарежда те там за колко ти трябва до най-близката зареждачка и готово.
Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
Тоест в планината не става да идеш дори да си горе и да спускаш после защото ДВГ на предавка почти нищо няма да изгори, ама това...
И си представяш как отиваш в някоя хижа и всичко топ, но лека буря и тока спира, генератори колкото за тока в хижата я има, я няма. Тоест, зарязваш я там или живееш като трапер до пролетта. То пък в студ навън имаше шанс и зарядната станция нещо да се бъгне... та къде ще ходиш зимата с това, я след някоя друга година като ги пооправят леко още.
И си представяш как отиваш в някоя хижа и всичко топ, но лека буря и тока спира, генератори колкото за тока в хижата я има, я няма. Тоест, зарязваш я там или живееш като трапер до пролетта. То пък в студ навън имаше шанс и зарядната станция нещо да се бъгне... та къде ще ходиш зимата с това, я след някоя друга година като ги пооправят леко още.
- steeN
- старши ентусиаст
- Кара: I6, V6
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тока може да си го направиш на хижата, ама дизела ще сондираш ли рафинерия ли ще строиш
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. - Ronald Reagan
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
Дизелът няма как да ти се изпари с времето от резервоара. Ще си направиш на хижата мъндали. Освен ако не си носиш и туба бензин в Теслата, джъст ин кейс.
Като магаре на лед сте, даже и минусите не признавате понякога.
Като магаре на лед сте, даже и минусите не признавате понякога.