Чудене как да постъпя с некоректен търговец.
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Re: Чудене как да постъпя с некоректен търговец.
Binev_OuT написа:
само форума и тва е.

Момчето ми се опита чрез OLX да продава за да спечели някой лев чисто нови и качествени части защото вуйчо му е в управата на голяма фирма-вносител и резултатът беше плачевен: Само 3 сериозни сделки с нормални насрещни клиенти за 2 месеца, много изгубено време за търсене по каталог, голям риск при изпращане от евентуален отказ и пр.
Впечатлението ми е, че основно се касаеше за измекяри и такива, които просто си "сравняват часовниците". Абсолютно безжалостни и нагли за всякакви подробности и потъваха вдън земя. За отстъпката много добре знаеше, коя е най-добрата, даваше я и не се получаваха нещата. Може би грешката му беше, че предлагаше само качествени неща, а не боклуците характерни за съмнителните магазинчета и вносители.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Както те посъветваха някои колеги,оправи си фаровете и си свиркай,не се занимавай повече с глупости и нерви,утре ще поръчаш други и ще се окажат и те боклуци,пак разправии,плащане на доставки и така,щом могат да се ревизират и пак да са на добри пари,няма какво да се занимаваш с оня,всичко се връща.
Какво му е на OLX,всеки сам си преценява от кой да купи или на кой да продаде,каква вина имат хората зад сайта,че някой е некоректен,ще му махнат профила и толкова,компенсации ли да раздават,не стига,че са направили безплатна платформа за свободно ползване.Аз постоянно го ползвам,понеже си имам нещо като малко бизнесче,ей така за допълнителен доход,които си е купил нещо от мен,досега не ми се е оплакал,а продавам като цяло втора ръка неща,повечето техника,но си имам няколко принципа:реални снимки,ако има някакви забележки,винаги се споменават,никога не пускам пратка с опция при отказ,да плащат двете посоки,в рамките на няколко дена,ако има проблем,може да ми се върне стоката,макар,че всичко си проверявам и не съм имал такъв случай,но всичко се случва.Като цяло трябва да си пич,не мога да разбера хора,които лъжат и мажат,ще излъжеш един,двама,ще те разберат всички и духаш супата.

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
Струва ми се, че авторът на темата се е опитал да купи нещо "тънкана" с цел препродажба, и при опита за последваща сделка са му хлопнали кепенците
А да плашиш някой със съд за сделка с части втора ръка- по-скоро теб биха те осъдили за подаден иск и уронване на търговски авторитет...
Кофти е че са те излъгали, но принципно съм сигурен, че би могъл с повечко обикаляне и пазарене да си намериш от читава морга същите фарове без забележки за 160-170 лв

А да плашиш някой със съд за сделка с части втора ръка- по-скоро теб биха те осъдили за подаден иск и уронване на търговски авторитет...
Кофти е че са те излъгали, но принципно съм сигурен, че би могъл с повечко обикаляне и пазарене да си намериш от читава морга същите фарове без забележки за 160-170 лв

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
exotique написа:Струва ми се, че авторът на темата се е опитал да купи нещо "тънкана" с цел препродажба...
Грешно ти се струва, авторът на темата и тука в раздел "купува" е пуснал какво си търси и за какво му е

От тоя сайт повече няма и едно болче да си купя. Явно администраторите толерират мошенниците - все пак повече потребители - повече пари от реклама. Един се опита да ме метне с едни компютърни части, беше ги пуснал по еконт без преглед, не ги взех, просто му написах телефона от товарителницата на Еконт в гугъл и излязоха 1001 теми за прецакани от него купувачи (пращал някакви боклуци). Има около 20 профила. Писах брисах на администратори, никакъв ефект. А това да тръгнеш да го съдиш успех, никакви шансове нямаш само ще се ушиеш по адвокати. КЗП срещу частни лица също няма никаква власт. Или си ги оправяй рефлекторите или пий една студена вода 

Не Мы такие, Жизнь такая
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
И да пишеш негативен коментар в olx.bg, все тая. Аз преди време изгорях с едно дъно, даже сигнализирах в полицията да спрат изплащането на наложения платеж, нищо. Оправи ги тези фарове и не се занимавай да си губиш времето излишно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
80% от това което не ти е харесало във фаровете си могъл да го видиш още в еконт, да ги върнеш и филма да приключи!Купуваш 2ра употреба ясно е,че няма да са като нови!пича ти е дал опция за преглед+че си му свалил още в цената+че си ги разглобявал във вас и сега ревеш ела си ги вземи,еми и аз да бях щях да те отсвиря. това са едни фарове още на пръв поглед можеш да прецениш стават ли или не,не купуваш скорости или двигател,че да кажеш "каза че са ок пък ме измами"
пс. а тва за адвоката,досиета и фаровете 2ра употреба не го казвай на никого
пс. а тва за адвоката,досиета и фаровете 2ра употреба не го казвай на никого

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
голяма част от мненията са чели през ред обяснението на случая
как да види състоянието вътре във фара при положение, че те са били в състояние все едно са извадени от дъното на някой язовир, падналото покритие на рефлектора също трудно може да се види без разглабяне
За съжаление в неговата ситуация трябва да пие една студена вода и да си има обица на ухото.

как да види състоянието вътре във фара при положение, че те са били в състояние все едно са извадени от дъното на някой язовир, падналото покритие на рефлектора също трудно може да се види без разглабяне

За съжаление в неговата ситуация трябва да пие една студена вода и да си има обица на ухото.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Аз оставам с впечатление, че дори от снимките тия фарове са си изглеждали пред разпад
Като прибавим и ниската цена, то не е далече от акъла, че абсурд да са перфектни.
Автора е супер издребнял, а с това да му покажел продававача откъде да си вземел водачи за 10лв, а не за 15лв... бмвта ли караме тука или хонди
Сещам се как направо подарявах един фотоапарат, а той действително беше в много добро състояние, плюс, че и статив вървеше към него. Един подобен индивид, започна да ми се жалва как имало ЕДНА друга обява (от общо към 10 за тоя модел) с по-ниска цена от моята и можело да се насочи към нея, ако не му сваля от цената. Въобще не му дремеше, че там видимо обектива беше мръсен, корпуса надран и вървеше без кабели. Два дни ми се моли да му сваля 10 лева
, накрая ми писна и му свалих 20, а той ми каза, че е взел по-евтиния. 

Автора е супер издребнял, а с това да му покажел продававача откъде да си вземел водачи за 10лв, а не за 15лв... бмвта ли караме тука или хонди

Сещам се как направо подарявах един фотоапарат, а той действително беше в много добро състояние, плюс, че и статив вървеше към него. Един подобен индивид, започна да ми се жалва как имало ЕДНА друга обява (от общо към 10 за тоя модел) с по-ниска цена от моята и можело да се насочи към нея, ако не му сваля от цената. Въобще не му дремеше, че там видимо обектива беше мръсен, корпуса надран и вървеше без кабели. Два дни ми се моли да му сваля 10 лева

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Не съм съгласен ,че потребителите са предимно мошеници.
В момента работя с един човек с нулев рейтинг, от другия край на България и разменихме стока за няколко хиляди без да сме се чули по телефона.
Мен ме минаха един път в началото с покупката на едно яке уж Л размер а дойде ХХХЛ и какви обяснения бяха
просто ви е бедна фантазията ...то не бяха шивачи от фирмата производител ,че го преправяли и брандирали наново и объркали етикета,че съм търсил далавера...
Още ми е като обица на ухото.
Отделно, че изпадат много изгодни неща.
А вчера продадох промишлена техника купувана лично от мен нова, за символична сума, може би на една четвърт просто за да не я мисля....Човека каза че ще я препродава.
Тук от форума също купих два чисто нови лаптопа много изгодно.
Общо взето трябва нюх.
Опцията преглед и тест и транспорта в двете посоки при отказ е отлична.
В момента работя с един човек с нулев рейтинг, от другия край на България и разменихме стока за няколко хиляди без да сме се чули по телефона.
Мен ме минаха един път в началото с покупката на едно яке уж Л размер а дойде ХХХЛ и какви обяснения бяха

Още ми е като обица на ухото.
Отделно, че изпадат много изгодни неща.
А вчера продадох промишлена техника купувана лично от мен нова, за символична сума, може би на една четвърт просто за да не я мисля....Човека каза че ще я препродава.
Тук от форума също купих два чисто нови лаптопа много изгодно.
Общо взето трябва нюх.
Опцията преглед и тест и транспорта в двете посоки при отказ е отлична.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
klintan66 написа:Не съм съгласен ,че потребителите са предимно мошеници.
В момента работя с един човек с нулев рейтинг, от другия край на България и разменихме стока за няколко хиляди без да сме се чули по телефона....
Съгласен на 100%, като купувач и продавач в олх.
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Колега, не те нападам, но явно бъркаш втората употреба с нови. Аз не виждам как на тази цена искаш да са като нови. Чета темата и преди да видя снимките които си направил, мислех че са ужасни тия фарове, а ти наистина издребняваш. Че чак искаш и той да ти плати да ги възстановиш в заводско състояние. И аз да съм и аз няма да си ги прибера отново при положение че са човъркани и отваряни. Аз не съм толкова вманиячен в перфектността на всичко и съм сигурен, че ако отворя моите може и да нямат рефлектори. Ако държиш на перфектен вид и като нови, то цената няма да е една от най-ниските на пазара за втора употреба. В тези времена не можете да случите примерно нов телевизор купен за 600 а да се продава за 100 щото на собственика вече му е излишен. Живота стана скъп и никой не подарява, запомнете го!
В конкретният случай в който си изпаднал имаш някалко варианта.
1. Да ги караш така, но виждам, че си перфекционист и няма да стане.
2. Да ги възстановиш както са те посъветвали колегите и да забравиш, че някой друг ще ти даде и 5 лв за да го направиш.
3. Да му ги изпратиш по еконт и ако звъннат и ти кажат, че не ги иска понеже не са във същия вид да намалиш наложения платеж и поне да си възстановиш част от парите.
4. Ако си ги върнал забрави за втората употреба след това, тя не е за теб явно. Няма значение дали от ОЛХ или от тук. Вземи си едни нови DEPO от магазина, защото HELLA или други са адски скъпи и си карай новите фарове и не се занимавай с глупости.
В конкретният случай в който си изпаднал имаш някалко варианта.
1. Да ги караш така, но виждам, че си перфекционист и няма да стане.
2. Да ги възстановиш както са те посъветвали колегите и да забравиш, че някой друг ще ти даде и 5 лв за да го направиш.
3. Да му ги изпратиш по еконт и ако звъннат и ти кажат, че не ги иска понеже не са във същия вид да намалиш наложения платеж и поне да си възстановиш част от парите.
4. Ако си ги върнал забрави за втората употреба след това, тя не е за теб явно. Няма значение дали от ОЛХ или от тук. Вземи си едни нови DEPO от магазина, защото HELLA или други са адски скъпи и си карай новите фарове и не се занимавай с глупости.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
Не пазарувайте авточасти от krik.bg. Опарих се с двигател, който ми пробутаха. Пишеше, че е в много добро състояние. В сервиз на хюндай преди поставянето му на колата констатираха тотална щета" надрани цилиндри". Отказаха ми гаранция, защото е разглобяван. Пълни измамници.
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3