Избор на реверсивен бойлер
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Избор на реверсивен бойлер
Ако е прокапал от пробив няма спасение , без значение неръждаем ли е ръждаем ли е все тая . Обикновено прокапва отгоре там остава въздушна възглавница и от кислорода варовика и температурата изгнива отвътре . Другото място където се пробиват е на тръбите за вход и изход заварките , там също изгнива щото на заварката колкото и да слагат спец електроди стоманата прегаря и губи легирането . Няма какво да им звъниш на тия , отиваш на място във фирмата подаваш рекламация да ти дадът номер че е заведена в книгата за рекламации . Щом ти отпада термо защитата значи термостата не сработва . Обикновено като стигне до там температурата е много висока в бойлера респективно налягането се вдига също над нормалното и ако има някъде шупла пробива или от уплътнението на нагревателя ако е потопен .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Точно това щях да кажа и аз - смени термостата! Миналата година имахме същия случай в къщи. Сменихме го и сега си е наред. От къде прокапва? Може просто да изпуска налягането, защото то се повишава доста.. Едно време си имаше такъв клапан и се слагаше нещо под него, за да събира водата.
Според вас, колко време може да издържи и да работи бойлер от 1985г на 'Елдом' - Варна ?
Според вас, колко време може да издържи и да работи бойлер от 1985г на 'Елдом' - Варна ?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Може много, бащата си свали балона едно време и го носи там в Арсенал ли при някакъв да го направят по някакъв си начин, онзи каза, че станал вечен.
Но вече не правят такива неща тука. А тоя бойлер си върви, мисля е от тези години.
Иначе дали е термостата? Защо тогава като го направя примерно на 3-та ли степен сега от 4 възможни(мисля са толкова)виждам стрелката да показва, че е загрял тъкмо на 3/4 от възможното? Тоест спира където трябвани спира лапмата. Като го бутна малко още си тръгва, връщам, спира.
П п: Тоя от сервиза от който го купих и го монтира вика, че щом капело от човката на на терморегулатора, значи бил пробит нагревателя и да съм звънял в сервиза, който поддържа гаранцията сега.

Иначе дали е термостата? Защо тогава като го направя примерно на 3-та ли степен сега от 4 възможни(мисля са толкова)виждам стрелката да показва, че е загрял тъкмо на 3/4 от възможното? Тоест спира където трябвани спира лапмата. Като го бутна малко още си тръгва, връщам, спира.

П п: Тоя от сервиза от който го купих и го монтира вика, че щом капело от човката на на терморегулатора, значи бил пробит нагревателя и да съм звънял в сервиза, който поддържа гаранцията сега.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
По спомен претенцията се предявява към тоя дето е купено от него, така е по закон. Пък да се оправя после, това си е негова работа. Да си намира сервиз и т.н.
Одавна беше като ги проучвах тия въпроси , но съм 90% сигурен, че беше така. Може и към сервиза директно, разбира се, но не е задължително.
Одавна беше като ги проучвах тия въпроси , но съм 90% сигурен, че беше така. Може и към сервиза директно, разбира се, но не е задължително.
Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе и аз така знам, ама този от когото го купих каза, че вече не работи с тях защото нещо по гаранциите му се правели ин интересни. На гаранцията пише тяхната фирма, неговото име сигурно фигурира само на касовата бележка. Не искам с рогата, че се познавам отдавна и по принцип не се прави на луд, ама е много тежък с времето защото иска да работи на 45 обекта едновременно.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp

Дали ще капе от там или няма да капе зависи от налягането на водопровода. Капене от всяко друго място - визирам водосъдържателя - бойлера е за кофата!
Винаги съм казвал, че механичните терморегулатори са нещо като тото. Никога не може да им имаш вяра. Особено при онези бойлери с фланците - терморегулатора не сработи, аварийният дето е залепен на фланеца отдолу също, ако е клеясал и възвратния (че има и такива случай ) бомбата е готова

Затова сега всичко се прави на елипсовидни фланци да избие той като допълнителна защита един вид....
Единствено електронното управление на температурата на водата е най-добрият вариант според мен (и сондите за температурата и за аварийното изключване на механичния вътре в тръбичката на фланеца) - изпитано в годините.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ъъъъ не било водосъдържателя, некъв фланец било. Ма не носеше такъв и ще идва пак да го смени. Утре вероятно.
Каза комплект, значи да го разбирам заедно с нагревателя.
Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Е какво иска сега скапаният бойлер? Връщам се у дома, цял ден е вървял, няма една капка даже никъде.
Не знам да звъня ли на сервиза? В крайна сметка тоя като дойде ще каже, че си върви, а не мога да му кажа "абе не вървеше, ама махнах капака и свалих защитата и той тръгна и спря да капе" защото онзи ще каже "оооооооооооо, ти си унищожил бойлера защото си дишал край него" иииии, дотам.

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Моджо написа:Ъъъъ не било водосъдържателя, некъв фланец било. Ма не носеше такъв и ще идва пак да го смени. Утре вероятно.

Top Gun Maverick написа:Е какво иска сега скапаният бойлер? Връщам се у дома, цял ден е вървял, няма една капка даже никъде.Не знам да звъня ли на сервиза? В крайна сметка тоя като дойде ще каже, че си върви, а не мога да му кажа "абе не вървеше, ама махнах капака и свалих защитата и той тръгна и спря да капе" защото онзи ще каже "оооооооооооо, ти си унищожил бойлера защото си дишал край него" иииии, дотам.
Когато прокапа беше ли много загряла водата? Сега като си намалил температурата да не би да сълзи и да изпарява и да не го виждаш? Наблюдавай го!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Честно ти казвам, даже не знам на колко е бил, ама май е бил на максимума. Нещо, което аз избягвам да правя с който и да е уред, бил той печка или каквото се сетиш. Дори котлонът ако имам от 0 до 9, а искам макс, го пускам на 8. Сега умишлено го оставих на 75-80% от възможностите му и да, оставил съм легенчето под него. Реално беше изкапало 50 капки сигурно, но през първия ден след една нощ работа на 75% си имаше капки от терморегулатора. Сега вече след 20 часа работа, нито следа. Интересно, че след като се включи защитата и видях капаното, 24 часа може би не спираше да си капе отдолу по малко.
Да не би както казваш сега да изпарява, а когато са спрели тока за цял ден да е изстинал защото той не спира да се ползва и тогава да е просълзил и включил защитата? Токът идва и той иска да тръгне, но дърво.
От друга страна, аз снощи го пуснах мокър и студен и си стоя така докато загрее, не се е включила пак...
Да не би както казваш сега да изпарява, а когато са спрели тока за цял ден да е изстинал защото той не спира да се ползва и тогава да е просълзил и включил защитата? Токът идва и той иска да тръгне, но дърво.
От друга страна, аз снощи го пуснах мокър и студен и си стоя така докато загрее, не се е включила пак...

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Явно е реверсивен бойлер ...ту капе ту не капе , реверсира двата режима капка и без капка 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
https://aslpic.com/oDnT
Поне още 2 пъти по толкова парчета варовик излязоха.
Фалнец, нагревател, уплътнител..всичко се сменя комплект.
EDIT Минава по гаранция, но го почерпих човека де...нали така каза Никола
)
Поне още 2 пъти по толкова парчета варовик излязоха.
Фалнец, нагревател, уплътнител..всичко се сменя комплект.
EDIT Минава по гаранция, но го почерпих човека де...нали така каза Никола

Хм,хм...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5