ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Модератор: Общи модератори
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Re: ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Прахче Оки = прахче Кетонал в България. Ама купувайте си лекарства от екскурзиантите с куфарите, няма проблеми.
Бтв, във форума имаме страхотен зъболекар.

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Ganchev__ написа:Прахче Оки = прахче Кетонал в България. Ама купувайте си лекарства от екскурзиантите с куфарите, няма проблеми.![]()
Колега, ако имаш нещо да кажеш по въпроса моля да споделиш. Подигравателният сарказъм, подхвърлен в две изричения не е ползотворен. В случая форумът е за взаимопомощ, мястото на подигравките е някъде другаде.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Не съм чел всички последни мнения, че много глупости тръгнах да чета
Но е възможно да е нормално. При мен и повече беше с 2 мъдреца, махнати на веднъж. Толкова аулин бях изпил, че после бъбречните показатели ми бяха отишли в небесата. Дори предварително ме бяха предупредили, че ще е тежко, както и операцията се отложи малко, поради лични ангажименти. Директно си ми казаха, че 1-2 седмици ще трябва да съм вкъщи
Трябва да те прегледат, но е възможно и да е нормално.

- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
Исках да натъртя, че не е нормално да се купуват лекарства на черно, както и че най-добре е да чуеш още едно мнение на лекар (преглед), ако твоите не обръщат внимание.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Какви пасти за зъби ползвате?
Вкъщи имаме голяма драма...не можем да си харесаме паста, извъртяхме до момента може би 90% от предлаганото на пазара и все нещо не ни е окей. Ту не ни допада как чисти, ту вкус, ту усещане от самата паста (последно мъчихме една Trisa...ни се пени, усещане все едно с пясък се миеш, вкус на повърнато
)
Имаше момент се бяхме спрели на Sensodyne, обаче като напускаха най-новите линии и сякаш се смени съдържанието в по-старите
Вкъщи имаме голяма драма...не можем да си харесаме паста, извъртяхме до момента може би 90% от предлаганото на пазара и все нещо не ни е окей. Ту не ни допада как чисти, ту вкус, ту усещане от самата паста (последно мъчихме една Trisa...ни се пени, усещане все едно с пясък се миеш, вкус на повърнато

Имаше момент се бяхме спрели на Sensodyne, обаче като напускаха най-новите линии и сякаш се смени съдържанието в по-старите
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Аз от повече от 10 години използвам само Пародонтакс, заради проблеми с венците.
На етикета пише, че се свиквало с гадния вкус след седмица. Аз още не съм, но пък ми реши проблемите и мие чудесно.
От време на време се случва да нямам паста и да взема каквото ползва жената и венците почти веднага прокървяват.
На етикета пише, че се свиквало с гадния вкус след седмица. Аз още не съм, но пък ми реши проблемите и мие чудесно.
От време на време се случва да нямам паста и да взема каквото ползва жената и венците почти веднага прокървяват.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
Don_Diego написа:Какви пасти за зъби ползвате?...
Пробвайте ApaCare, ако сте били до сега на сенсодин.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
empar написа:Аз от повече от 10 години използвам само Пародонтакс, заради проблеми с венците.
На мен ми кървяха венците заради зъбен камък. В училище имах един период дето не ходех на зъболекар, щото се бях ядосал на тъпата зъболекарка при едно посещение. Няколко венеца редовно кървяха, особено ако нещо се ударя /по физическо например/. В момента, в който отидох да ми махнат зъбния камък, това нещо изчезна, до ден днешен.
Аз пасти много не подбирам, напоследък съм доволен от Colgate някаква, ама и забравих модела, Max Fresh, нещо такова. Много свежа, но сякаш ми станаха малко по-чувствителни зъбите, та ще видим дали ще продължа с нея. За мое щастие от зъби нямам много оплаквания.

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
А я кажете какво ви е мнението за паста за зъби без флуор. Пишат че яко се затъпявало от него.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тия пасти за зъби са ясни , зъбаря ти препоръчва това което спонсора му казва да препоръчва , дори често раздават безплатни мостри . А някой ползва ли нетрадиционни техники за дентална хигиена и превенция на зъбобола ? Например дървен клон за почистване на зъбите , въглища , урина , арсен , мляко от първескиня в носа и т.н ...Ето китайците например са напреднали доста още преди векове ...
Индусите също използват древни технологии ..
При римляните също денталната медицина не е забравена ..
Интересно е, че китайските учени са назовали и разпознали осем вида зъбобол и седем заболявания на венците. За лечението им понякога се използват, меко казано, нетрадиционни методи. Например, ако някой имал зъбобол, се препоръчвало да смачка печен чесън със зъбите и след това да добави нарязани семена от хрян и човешко мляко. Получената паста се слагала в носа, в дупката на противоположната страна на болния зъб.
Друг начин за облекчаване на болката е арсеникът. Малки количества от отровата се поставяли в близост до зъба. Тя облекчавала болката, но също така "убивала" съседните тъкани и дори пациента.
Индусите също използват древни технологии ..
Информация за превенцията може да бъде намерена и в книгата "Веда Вишну"., където има цяла глава, посветена на почистването на зъбите. Хиндуистките учени препоръчват за тази цел да се използват начупените клони на ароматни дървета. Според тях зъбите трябвало да се почистват всяка сутрин с прясно откъснат клон, дълъг 12 пръста и широк колкото малък пръст..
При римляните също денталната медицина не е забравена ..
Древните римляни също са използвали "паста за зъби". За приготвянето му се използват натрошени миши, заешки или плъши мозъци, кости или черупки от стриди. Според тях най-добрият лек за почти всички проблеми в устната кухина е изплакване, направено от... човешка урина. Това не е била собствена урина, а внесена от различни краища на света, най-вече от районите на днешна Испания.
Римляните са се грижили и за свежия дъх. За тази цел те използвали изплаквания с ароматизирани масла и използвали дървесна кора и въглища.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- soniapandova
- Потребител
-
аз използвам Elgydium clinic и за момента съм доволна,Много често в аптеките има промоции н а тази марка и ми я препроъчаха от https://faceid.bg/ години наред изпозлвах пародонтакс за превенция на проблемните венци.