Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Да не са я набедили като Чаплин, че е с леви убеждения, и като него да засегне за швайцenigma написа:Jordana написа:enigma написа:Е Португалия си е социализъм…
Тоест обичат да да са бедни ! Вместо еспресо тябва да предлагат инка кафе от цикория , истинските социалисти пият само такова .
Явно да. Имам една колежка португалка, с дълбоко леви убеждения и все разправя колко добре работи левичарското управление там. Обаче тя няма нито един работен ден там, все по немски и Швайц фирми
Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
От днес на Т2, май отново са вдигнали цените …очаквам 40лв до края на годината

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Искаш да кажеш, че 280 грама тесто с някакъв салам и лист тревичка струва 30 лева или аз нещо не разбирам и има включени някакви други салати, нещо си там?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Е на български е все пак, ама правилно си разбрал.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ся ме накара да ровя в Револют
Преди 3 години без 3 дена - 12,95лв/6,60euro на италианското летище за същото. И беше почти х2 спрямо в града. Ако сложим, че за 3 години има инфлация, Бойко е на власт (демек иска 40% от всичко
), значи... толко 
Аз имам едно питане за lounge местата по летищата. Никога не съм ходил, повече от 1 час закъснения на полети май не съм имал, не съм прекачвал никога
Та ква е схемата с ценообразуването отвсякъде да е различна цена ? И откъде е най-добре ? За софийските ми се струва, че през Револют излиза по-скъпо, за други по света и у нас... май по-евтино.

Аз имам едно питане за lounge местата по летищата. Никога не съм ходил, повече от 1 час закъснения на полети май не съм имал, не съм прекачвал никога

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Лаунджовете обикновено вървят безплатно с различни кредитни карти, макар напоследък всички да ги спират или лимитират
Наскоро започнаха да предлагат различни условия за VISA и Mastercard и е доста сбъркано
Аз където нямам включено към картата плащам през LоungeKey и май излиза най-евтино по летищата в чужбина

Наскоро започнаха да предлагат различни условия за VISA и Mastercard и е доста сбъркано

Аз където нямам включено към картата плащам през LоungeKey и май излиза най-евтино по летищата в чужбина
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За лаунджове съм писал и преди.
Вариантите са няколко:
1. Скъпа кредитна карта от наша банка, голд, платиниум, инфинити или подобна, такса 120-250лв на година, в зависмост от картата има между 3 и 6 безплатни входа на вип зали/лаунджове. След това се плащат по 28-30 долара на влизане. За гост обикновено е по-скъпо или ако сте двама за втория идва повече пари.
2. С приороти пас, има различни версии, но идва като точка 1, ако не пътувате много и не купите неограничения вход, но е към 1000+лв на година.
3. С Револют, вдигнаха ги наскоро още, в момента на безплатния план е 74лв на човек на вход, с премиум плана е 56лв и т.н с ултра, който струва 120лв/месец е безплатно влизането, но само за един човек отново.
На повечето места, не може да се плати и да се влезе, ако нямаш някаква кредитна карта от точка 1. Където може да се плати без притежание на кредитна карта от т.1 е златно, на Т2 София е 40 и няколко евро! На други места още повече.
4. Обръщате се към мен и ви изкарвам входове, важат 90 дни от деня на издаването и са поименни. Зависи от количеството варира малко и цената, но е най-добрия вариант, ако нямате безплатни от т.1
Най-общо варират между 30 и 40лв, зависимост от колко човека и колко входа искате. Изкарвам ги за 2-3 дни, плаща се предварително по Револют, защото са поименни и ако не ми се платят, са неизползваеми от никой след като се изкарат.
На влизане в залата се показва бордна карта и този пас за всеки пътник.
Ако се заявят за 4+ човека по 2+ паса или повече, цената може да слезе до 25лв на вход, това е минимума.
Вариантите са няколко:
1. Скъпа кредитна карта от наша банка, голд, платиниум, инфинити или подобна, такса 120-250лв на година, в зависмост от картата има между 3 и 6 безплатни входа на вип зали/лаунджове. След това се плащат по 28-30 долара на влизане. За гост обикновено е по-скъпо или ако сте двама за втория идва повече пари.
2. С приороти пас, има различни версии, но идва като точка 1, ако не пътувате много и не купите неограничения вход, но е към 1000+лв на година.
3. С Револют, вдигнаха ги наскоро още, в момента на безплатния план е 74лв на човек на вход, с премиум плана е 56лв и т.н с ултра, който струва 120лв/месец е безплатно влизането, но само за един човек отново.
На повечето места, не може да се плати и да се влезе, ако нямаш някаква кредитна карта от точка 1. Където може да се плати без притежание на кредитна карта от т.1 е златно, на Т2 София е 40 и няколко евро! На други места още повече.
4. Обръщате се към мен и ви изкарвам входове, важат 90 дни от деня на издаването и са поименни. Зависи от количеството варира малко и цената, но е най-добрия вариант, ако нямате безплатни от т.1
Най-общо варират между 30 и 40лв, зависимост от колко човека и колко входа искате. Изкарвам ги за 2-3 дни, плаща се предварително по Револют, защото са поименни и ако не ми се платят, са неизползваеми от никой след като се изкарат.
На влизане в залата се показва бордна карта и този пас за всеки пътник.
Ако се заявят за 4+ човека по 2+ паса или повече, цената може да слезе до 25лв на вход, това е минимума.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Сега си проверих историята на посещенията: фиксираната цена през LoungeKey програмата на MasterCard e 30евро на човек. Сложили са ми и лимит на безплатните посещения + са ми отпаднали неограничените в София, Варна, Белград, Истанбул
Пак трябва да правя проучване на картите да му се невиди
alekangg, ще те търся по-късно днес, че в неделя и понеделник летя

Пак трябва да правя проучване на картите да му се невиди

alekangg, ще те търся по-късно днес, че в неделя и понеделник летя

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alekangg написа: вдигнаха ги наскоро още.
Ми с 30лв Фокача, как няма да вдигат

Благодаря за информацията. Честно казано повече от веднъж годишно не би ми се налагало, така че май Револют не е лоша опция

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Top Gun Maverick написа:Искаш да кажеш, че 280 грама тесто с някакъв салам и лист тревичка струва 30 лева или аз нещо не разбирам и има включени някакви други салати, нещо си там?
Щом 1 пица е 50 долара в мърика , колко очакваш да е тука питка със салам и лист марула ? Как ще ги стигнем , американците.... че и задминем кога ???!! С фокача за 30лв няма да стане скоро !:roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
50 в долари, ама в евро е само 42. Доста по-евтино 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Място където си чакаш полета като бял човек. Пиене и ядене на корем, контакти за зареждане и места за водене на телефонни разговори на спокойствие, опция за душ на повечето лаунджове…такива неща. Нашия тук не е нещо невероятно, но по други летища е доста добре. Напоследък обаче са свръх популярни и буквално трябва да си правиш резервация и да си запазваш време в тях… юли месец в Рим беше ужасно, 4 лаунджа с опашки по 30+ човека пред всеки 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Циничното описание е нещо като малка секция оградена с паравани, в която има бар и фотьойли. Като цяло начин да взимат парите на хората по още един начин 
Явно има някаква маркетинг кампания да разширят употребата им за си увеличат приходите или хората стават прогресивно супер разглезени последните 10-15 години.

Явно има някаква маркетинг кампания да разширят употребата им за си увеличат приходите или хората стават прогресивно супер разглезени последните 10-15 години.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Бе има си много читави лаунджове, а на места без лаунд може да е много зле.
В Истамбул една чаша бира е 40лв може и повече да е, капучино 30. А лаунджа е колкото целия Т2 в София и е 24 часа
Ина и места където не си стрива мнгоо като на Катания
В Истамбул една чаша бира е 40лв може и повече да е, капучино 30. А лаунджа е колкото целия Т2 в София и е 24 часа
Ина и места където не си стрива мнгоо като на Катания