Покупка на бойлер
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Покупка на бойлер
Елдома като че ли е най добре , чат пат пускат сериозни намаления в хипермаркетите . Термостата може да е електронен или механичен , естествено електронния е по скъп и може да има разни функции за енерго спестяване вай фай седмично програмиране и разни модерни неща .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
ildivvy написа:Ще купувам бойлер утре... Как са ТЕСИ, Елдом към момента? Има и някакъв БОШ за същите пари. Говорим за 80лтр с 5г гаранция. Има механичен и автоматичен регулатор на температурата - какво ще рече това? С емайлирани казани са, а ТЕСИ-то май е със стъкло-керамичен, каквото и да означава това. Говорим за около/под 300лв...
От миналата година съм точно с такъв на Елдом - 80 литра, 2х1000W, сухи нагреватели, емайлиран казан. Цената му беше около 300 лв.
Предния изкара 10 години пак елдом, спря да нагрява, но нагревателите бяха в контакт с водата.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Tenata написа:ildivvy написа:Ще купувам бойлер утре... Как са ТЕСИ, Елдом към момента? Има и някакъв БОШ за същите пари. Говорим за 80лтр с 5г гаранция. Има механичен и автоматичен регулатор на температурата - какво ще рече това? С емайлирани казани са, а ТЕСИ-то май е със стъкло-керамичен, каквото и да означава това. Говорим за около/под 300лв...
От миналата година съм точно с такъв на Елдом - 80 литра, 2х1000W, сухи нагреватели, емайлиран казан, маханично управление. Цената му беше около 300 лв.
Предния изкара 10 години пак елдом, спря да нагрява, но нагревателите бяха в контакт с водата.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Елдом-а е само с 3 години гаранция, а другите са с повече (4 или 5)... Бащата иска/харесва повечето гаранция. Ако знам, че ще изкара, не ме бърка, но... кой да ти каже? Не ми трябват електроники и т.н. Напълно ме устройват и най-базовите версии!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Тедан са с 10 години пълна гаранция. Ма не са по 300 лв. Всъщност са 8 години на емайлирани и подобни, а неръждавейките са с повече. За стотина лв повече аз бих взел тедан с 8 години.
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
В крайна сметка взех 'Елдом' с 5г гаранция. Оказа се, че в магазина нещата са малко по-различни от описаните в онлайн-страницата им...

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Колеги, вероятно бойлера на вилата си замина, все пак е само на 20+ години и мисля да навия баща ми да вземем нов.
Та 80л вертикал поне 3KW? Неръждавайка? Използва се предимно през летния сезон, зимата точим водите.
Та 80л вертикал поне 3KW? Неръждавайка? Използва се предимно през летния сезон, зимата точим водите.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: на германки и американки
Kroki написа:Колеги, вероятно бойлера на вилата си замина, все пак е само на 20+ години и мисля да навия баща ми да вземем нов.
Според мен по добре е 2 KW. На тройката нагревателят е с по-малък живот, плюс това грее повече и имаш повече температурни разширения (свивания и разпъвания на метала) и от там водосъдържателят по-бързо ще се пробие някъде
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:Колеги, вероятно бойлера на вилата си замина, все пак е само на 20+ години и мисля да навия баща ми да вземем нов.
Та 80л вертикал поне 3KW? Неръждавейка? Използва се предимно през летния сезон, зимата точим водите.
Ние взехме такъв на 'Елдом', че беше с най-голямата гаранция от 5г. Не знам дали е неръждавейка... Стария беше от 1986, но накрая прокапа и затова го сменихме (искахме да видим колко ще изкара). Съдейки по данните от 'енергото' за консумацията ни, разхода на енергия е еднакъв.

55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4