Стига сме плакали 4е караме втора ръка коли..
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Стига сме плакали 4е караме втора ръка коли..
Искам да постна тази тема понеже доста 4есто 4ета ,4е хората във форума се оплакват 4е карат таратайки.От 3 години работиа в Скандинавия и ми е направило впе4атление 4е тук има толкова стари коли,колкото и в БГ.Пример:в Дания ,БМВ като моето 318и,92,е36-струва 90 000-100 000 Д.крони....тва в БГ лева прави:23 000-25 000лв.В Норвегия е съ6тото.В Норвегия карам Пежо 605....за 14 000 лв.на6и пари:):):)..малейййй
Да кара6 БМВ навсякъде си е газария...за която трябват пари4ки.
Така 4е Пи4ове карайте си ма6ините и се кефете на МАХ;) и бъдете горди 4е сте притежатели на БМВ.Тези на запад които са от на6та 4ерга карат ма6инки на съ6тите годинки:)))
Да кара6 БМВ навсякъде си е газария...за която трябват пари4ки.
Така 4е Пи4ове карайте си ма6ините и се кефете на МАХ;) и бъдете горди 4е сте притежатели на БМВ.Тези на запад които са от на6та 4ерга карат ма6инки на съ6тите годинки:)))
Keep Bulgaria beautiful,get a tattoo:))))))
Support 81 Worldwide!

Support 81 Worldwide!
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
аз да си призная, че често "рева", но по-скоро на майтап, защото много си обичам колата, а нова Е21-ца няма как да карам 

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От 3 години работиа в Скандинавия
Приятелю, избра мнооого неподходящ регион да му сравняваш цените и стандарта с нашите

Иначе си прав, навсякъде за да караш кола те отупват яко с такси, застраховки и т.н. Но поне хората могат да си позволят нови автомобили. Или ако не чисто нови, доста по-нови от нашите. Нямам предвид маниаците, а онези, които не се интересувт толкова от марки колкото от надеждност, икономия и малко лукс. А е доста по-кофти да нямаш възможност да си купиш нова кола и да ти се налага пак да се набутваш като луд за таратайката. Отново ще изключа пристрастните, ама има разлика дали ще плащаш 2000 евро гражданска отговорност за 20-год. Е30 и за 3-месечно Е46, нали? Там е въпрос на личен избор, а тук - по принуда от обективната ни действителност

Never mistake motion for action...
Lion написа:Но поне хората могат да си позволят нови автомобили.
То4но това искам да кажа,4е пове4ето хора не могат да си позволят нова кола.Аз поне нямам познат кото да кара не6то яко или нова кола..(някой от тях карат и Харлей,не искам да ги изкарвам бедняци;) ),а поне в на6ите среди хората правят пари над средната заплата за страната....Живота в Скандинавия е много скъп,за да поясня 6те дам пример:Норвегия..Наем на ап. в голям град:600-1200 евро,Кутия цигари-8 евро,бутилка водка-35 евро,100 гр.6унка-4 евро....хляб:4-5 евро.Може да не съм много то4ен в обръ6тането на валутите...но долу-горе е така.Верно е 4е има много яки ма6ини,но те не са в работници както и в БГ.

Обясненето е :Не 4е не могат да си го купят, те не могат да се ли6ат от други не6та за сметка на нов или гъзарски автомобил.Просто нямат мисленето на Българина.
Keep Bulgaria beautiful,get a tattoo:))))))
Support 81 Worldwide!

Support 81 Worldwide!
- clawfinger
- Потребител
-
- Кара: E92 335d + E46 320d
Норвегия..Наем на ап. в голям град:600-1200 евро,Кутия цигари-8 евро,бутилка водка-35 евро,100 гр.6унка-4 евро....хляб:4-5 евро.Може да не съм много то4ен в обръ6тането на валутите...но долу-горе е така.
Напълно съм съгласен с теб, само искам да кажа, че средната заплата е към 30 000 Крони или приблизително към 3 400 Евро.
7 мнения
• Страница 1 от 1