??? ADSL

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 13 Мар 2004, 16:08

Turturelo написа:Dimitar, защо не закачиш едното pc като клиент на ADSL и същевременно с лан да си share-ваш връзката за колкото искаш pc-та?!

Значи модема е с Ethernet интерфейс и може да се закачи и на HUB. Знам чукорнайсе начина да шарна връзката, проблема е, че ако феновете от БТК следят MAC адресите на Ethernet картите, почти нищо (даже нищо) няма да ме спаси 8) . Та главния въпрос е - следят ли ги въпросните адреси, ако не - няма никакъв проблем, ако да - проблема е много голям 8) .

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 13 Мар 2004, 17:57

мите те следят един мак адрес на рутера от там не ги интересува ти какво правиш. ние оплетохме цял пловдив с 2-3 връзки и нема проблем е евроком и визио и всички останали да следят каквото си искат аз после с аксес поинтове накичвам половин квартал после от рутара с насочен излъчвател от висока точка хваща 10 км и се вързвам с другия рутър в съседния квартал които пак е вързан с целия друг квартал с аксес поинтове и така с един линукс сървър които обединява 3-4 платени услуги и 3-4 маршрутизатора праиш целия град твои ЛАН :lol: :lol: . от там нататък по колкото парички искаш по толкова събираш.И ставаш интернет доставчик като доставяш всички тарифи на целия град 8)
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 13 Мар 2004, 19:16

Много ми е интересно утре да вземеш да ми ги разясниш тия магии дето ги правиш 8) .

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 13 Мар 2004, 19:19

ако доидеш на парвенец :lol:
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 23 Мар 2004, 21:57

Днес най-накрая доживях да ми пуснат ADSL-а и вече мога да споделя впечатления.
С две думи тягата я бива и то доста :lol: : 8-9 килобайта/сек. за международен даунлоад, 6-7 килобайта/сек. ъплоад и ~40 килобайта/сек. BG доунлоад (засега съм пробвал само data.bg и free.techno-link.com). Тези цифри са за най-евтината тарифа - 58 лв. с ДДС.
Трафика e стабилен и е без никакво прекъсване и забавяне. Ако ви трябва наистина качествен интернет - това е начина.
По думите на техниците в Пловдив вече има включени няколко стотин потребителя :!: :!: :!: .
Модема е Ericsson с Ethernet интерфейс и се свързва към допълнителна мрежова карта на компютъра (ако ще ползвате интернета на няколко компютъра, свързани в мрежа). Модема задава IP адреса на компютъра. Другата мрежова карта се свързва към HUB - и от него закарвате интернета където си искате (БТК не следят MAC адресите и не ги интерисува колко компютъра ще включите).
Засега забелязах само един недостатък - леко се влоши качеството на телефонните разговори. Но ще го преглътна някак си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 24 Мар 2004, 2:37

За телефоните трябва да са ти дали едни филтерчета...!!!

От канада имам поне 10тина такива филтри...

Ако още се чудите как точно работи ДСЛ...ето как с няколко думи....телефоните ползват честотната лента до 9 600Мгхц а всичко над това се изпозлва от ДСЛ...на теория скороста може да бъде неограниче в зависимост от това в какъв обхват работи дсл модема. ограничението от 5-6км идва от това че сигнала се губи, но това може да се оправи с малък АТЦ. Миналата година до като бях на посещение на Интраком в Гърция ми показаха една такава малка АТЦ, колкото трафопост от тези малките е тоест около 2кубични метра....това чудо подържа до 10 000телефонни поста и 5 000 ДСЛ поста.

п.с: ако си исталирал някакъв техен софт. по-добре го махни или поне си махни ограниченията за скороста в windowsa....в канада това ми докара поне 30% по-бърза връзка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 24 Мар 2004, 9:10

KGB написа:....телефоните ползват честотната лента до 9 600Мгхц....
:?: :!: :?: Това дето си го написал е равно на 9.6 GHz. Телефонията е с честотна лента 3.5 kHz. Сложиха ми филтър (сплитер), обаче имам чувството, че е някъкъв калпав.

KGB написа:п.с: ако си исталирал някакъв техен софт. по-добре го махни или поне си махни ограниченията за скороста в windowsa....в канада това ми докара поне 30% по-бърза връзка

Никакъв софт не са ми инсталирали, просто включиха модема към LAN картата и всичко тръгна 8) .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 25 Мар 2004, 16:13

Много се радвам, че и в БГ вече има такива технологии! НеЩата много Ще се променят, когато zапочнат раzлични интернет доставчици да ти предлагат ADSL. Тогава БТК Ще печели от самото "прекарване" на линията + месечен абонамент, а клиента Ще си плаЩа евентуално оЩе по-иzгодно на друг доставчик.... Поне така седят неЩата в .de

Предишна

Назад към Извън Темата