Лентяй ли са студентите???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Що за птица е студента?

Ква птица бе?
5
10%
Абсолютни мързеливци... ще ги...
11
22%
Еее има ги секви
29
58%
Ей бачкаторчето, аз се уча както трябва и един ден ще съм ти шеф...
2
4%
Абе кво ме занивате с тия студенти бе, аз се чудя дали ще дават пенсия тоя месец...
3
6%

Общо гласове : 50
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Апр 2004, 7:52

Добре де, то какво излезе, че не е добре да се учи щото затъпяваш от много учене и ставаш барман, а да работиш в готин офис е още по зле... Да не говорим пък ако си от провинцията и да дойдеш да учиш в "Голямото Село"... ужас!
Изображение

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Re: Лентяй ли са студентите???

Мнение от Vasilen » 14 Апр 2004, 9:18

err0r написа:Аха! Аз съм ученик още

Приятелю точно в целта, ти си ученик за тях нямам нищо против даже съм "за" защото аз също имам син който ще става ученик скоро... naskoksan го обяснил много точно :yes: Мисълта ми беше за студентите :wink:
err0r написа:Аз ако си взема една кола с монтирана АГУ ще ми излиза по-евтино от колкото с СГКТ!

Че това си е напълно нормално и е така по целия свят само дето нашия СГКТ трябва да догони организацията и удобството за тези цени!
May the BMW force be with you!

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 14 Апр 2004, 11:26

bum_bum написа:Добре де, то какво излезе, че не е добре да се учи щото затъпяваш от много учене и ставаш барман, а да работиш в готин офис е още по зле... Да не говорим пък ако си от провинцията и да дойдеш да учиш в "Голямото Село"... ужас!

Напротив точно обратното, но има много фактори, които са посочени по-горе от всички, които ти пречат да се развиваш нормално, за това пуснах и тази тема за да изразя възмущението си... а това кой, как разбира моите душевни терзания си е лично негова работа... :wink:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Talibanin » 14 Апр 2004, 23:05

Аз съм от нощните птици :wink: :wave:
==Винаги с вратите напред==
ИзображениеИзображение
http://www.bmwclubla.orghttp://www.bmwcca.org/

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 15 Апр 2004, 23:51

naskoksan написа:Та значи моето лично мнение като човек от това студентско съсловие (но само по документи) :twisted: е следното:
Да студентите са абсолютни лентяи... И защо това е така ще се опитам да синтезирам кратко точно и ясно като се позова на личните си наблюдения...

Как можеш да изкажеш нещо такова за цяло едно общество?! Напълно грешно е да се определя еднозначно цяла общност.
Че и се опитваш да се разграничиш от нея, бил си студент само по документи.....да бе.....
Незнам как реши че някой се мисли за много преуспял понеже е дошъл да учи в София, аз такъв не познавам, разбира се това че аз не познавам нищо не значи, да речем че си попаднал на 1-2 които са горди от себе си че са успели да влязат тук......но е грешно по тях да си правиш такива глобални изводи.
На всеки нормален човек е пределно ясно че студент в днешно време може да стане всеки.

А и не ми стана ясно, кое точно е лицемерното в студентите от провинцията......? Абе въобще поста ти е доста неразбран
Сам си решаваш че те се мисялт за преуспели и после се възмущаваш как може да се мислят за преуспели?!
И отново това разграничаване на София и всички останало, не разбрахте ли че, един интелигентен човек си е все така интелигентен не зависимо дали е израстнал в София или другаде. Единствено мога да се съглася за много замрели градчета където възможностите са твърде малко, и това до някаде ограничава развитието......

За едно си прав, куцо и сакато се е юрнало да взима више, но не щото са убедени, че като го вземат ще бачкат в лъскави офиси и т.н.
а просто защото това е условието за равен старт! Защото точно понеже всички имат, а ти нямаш.....това автоматично те хвърля много назад! Трябва да имаш само и само да можеш да се състезаваш наравно с другите.
Естествено това е за хората който ще работят ЗА някой. Далеч съм от мисълта че на всеки му трябва више. Хора които са се ориентирали по-рано , още по-добре.....те обаче са малко.......но това е друга тема

"... Става въпрос че куцо и сакатато се е юрнало да стават вишисти, да бачкат в лъскави офиси да имат служебни коли и телефони, да правят каквото им казват, без да взимат лични решения, да бъдат изпълнители... "
ама много си ми интересен.....как ги решаваш тия неща....как преценяваш че масово хората тва желаят.......
въобще целия ти пост е осеян с едни такива смели изказвания, кой какво иска в живова, кой от какво е горд....

просто се чудя от къде извира негативизма ти към студентите и по специално към студентите от провинцията......честно казано поста ти не е достатъчно ясен че да се разбере
защо ги разграничаваш от останалите хора толкова остро, като са хора точно като всички останали, има ги абсолютно всякакви!
И лентяи и хора които знаят какво искат. Но е напълно грешно да решаваш че те почти всички са лентяи...

твоето мислене не е центъра на координатна система по която се измерват останалите....

та ако на моменти звуча грубо, не е нарочно, просто поста ти ме подразни, а може и да не съм те разбрал напълно....виж ако се аргументираш ще е друго
но както и да е, нищо лично

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 16 Апр 2004, 11:48

Много яка тема :lol:
А3 като класи4ески ве4ен студент лентяи мога да кажа само едно
НА СИЛА СТУДЕНТ НЕ СЕ СТАВА :!:
Видял съм много студенти и от много места от провинцията,от софия, от големи, от малки университети, работе6ти, у4е6ти, неи3тре3нява6ти, с акцент, бели, 4ерни абе всиакакви. И трябва да ви кажа 4е във никои университет не ти наливат на сила трябва сам да го ИСАКА6 :idea: .
А как сте го постигне6 дали сте ходи6 нон стоп на лекции или сте работи6 по специалността докато у4и6 или сте си 4ете6 сам вкъсти няма ниакакво 3на4ение.
В вси4ки Университети (по света) могат да ти дадат само ориентация кое е важно и да те направлиават. Останалото си го прави6 сам и наи хубавото е 4е опира до САМОКОНТРОЛ което ве4е раzграни4ава мотивираните(или както са иzвестни от у4или6те 3убъри) от останалите които се 3анимават с криене от ка3армата, откриване на но6тниа живот и други подобни.
А по въпроса 3а провинциалистите мога да кажа 4е това 4е имат малко по друга култура и говор ни6то не zна4и. Това 6то 3а 4овек си си пока3ва в един обикновен раzговор zа 15 мин.
Е трябва да отбележа те са малко комплексирани на тема провинция (и и3пол3ват всяака въ3можност да ъпражнят обратна дискриминация) ама това е поради доста стари "вражди" подобно на насадената неприря3ън към турците която в едно отворено об6тество като на6ето което иска да бъде прието навсякъде не бива да състествува.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 16 Апр 2004, 13:26

Напълно подкрепям д-р Ракийка (поздрав за сполучливия ник;)).

Има една мисъл (стара.. китаиска?.. все едно) - "Кажи ми стремежите си, да ти кажа кой си". Според мен трябва да се вземе предвид и волята на индивида за това да следва мечтите си, но самите му мечти, определят границите които той слага на мирогледа си. Философско, малко а?:)

Предишна

Назад към Извън Темата