Навици, правила и ... псувни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Навици, правила и ... псувни?

Мнение от Eva* » 19 Апр 2004, 10:30

И кой би следвало да бъде глобяван?

От петък се боря с времето да го напиша...

Ще Ви разкажа част от (предполагам) всеобщото ни ежедневие...

Прибирам се към Слатина по Мадрид, прекосявам кръстовището на Подуене и се включвам в отклонението към Слатина и Редута.
Видях в дясно на движението по тротоара се движат четири деца (около 11 годишни). Две от тях носеха футболни топки. Взимам завоя и виждях, как едното изпусна топката, тя се понесе по шосето към колата, а то хукна по нея. Пътя е двулентов и влизащите в завоя коли идват поне с 50 км. в час. Махнах на детето да се прибере бързо на тротоара, пуснах аварийките и спрях на средата на пътя. Излезнах на мига от колата, хванах топката и им я подхвърлих. В този миг край мен на около 40-50 см. от краката ми, профуча друг автомоби и какво мислите направи шофьора? НАПСУВА МЕ!

Няма да ви разказвам в подробности продължението, настигнах го, теглих му една, (както мама ме е учила) и с пилене на гуми го отвях на следващия светофар. Няма значение, каква марка автомобил кара...

Движа се всеки ден из града. Сутрин особено в натовареното движение по Сливница, съм се нагледала на безочливи шофьори. Преди смятах, че неориентирани шофьори могат да минат с ляв мигач от крайно дясно, в крайно ляво, защото са сбъркали посоката. Сега вече стигнах до извода, че това се прави главно от нагли шофьори, които смятат, че са царе на пътя. Говорим за толерантност по пътя?
В същност толерантността се очаква от тези, на които се налага да пуснат безочливия шофьор, докато неговото мислене стига до толкова, че смята, че щом е пуснал мигач, всичко е позволено.

Сливница - четирилентов път. :!: Пет колони автомобили и автобуси. При прекосяване на кръстовище (и в Правилника го пише), нямаш право да се престрояваш и изпреварваш. Има шофьори които обаче, цепят секундата. "По-добре засечи, отколкото да минеш втори!" Основно правило. Дали си задават въпроса, че хората живеят кратко и че загубената секунда може да му докара месеци ядове?

Ето и пример. Лъскав сребрист Мерцедес! Само като видите номера, можете да се досетите за самочувствието на задкормилното му устройство. С 4443. В презумцията си, че е по-голям от хляба и по-велик от Господ ме засече. Хубаво, аз не бързам за никъде. Пуснах го, но когато го направи втори път на следващото кръстовище бях слабо казано "бясна". Дали няма да го псувам :?:

Друг случай...
Пътувам в посока Люлин през тунела. Пред мен лъскав Мерцедес, движещ се с 35 км. бавно, тромаво (не визирам возилото, а поведението на шофьора) аз след него тактично изчаквам, да ускори и да "потегли" въобще... Нищо подобно. Сигурно около километър се влачи така пред мен. След тунела, мигач и съответно се откачих от влакчето... Каква беше моята изненада, като видях вътре напудрена фолк певица, с розголени "раменца" :D вкопчила се във волана, която ме изгледа "кръвнишки", как смея да я изпреварвам!? Последва един слалом от нейна страна, три пъти засичане (не само мен), изпреварване. По едно време се изравних с нея ухилих и се и съвсем преднамерено и теглих една гласно с посочване на пръст в дясното слепоочие! Нещо явно в главицата на куклата "Барби" присветна и просто си продължи пътя спокойна, че не е важно да те изпревари малък и сравнително стар автомобил. Важното е да си коректен на пътя. До гуша ми е дошло от докачливи шофьори(ки). Значи, докато пълзя зад тях не допускат, че има някой отзад, като ги изпреваря им идва "музата", че са велики?

П.П. До тук разказаното не цели да обидя никой собственик на автомобил, а да разкажа една част от моето, предполагам и вашето ежедневие. Не е важна марката автомобил! Важно е кой е зад волана и какво точно цели да постигне? Да стигне от т.А до т.Б спокойно и без нерви или да стигне, но с цената безумие, както случая с футболната топка и детето.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 19 Апр 2004, 11:33

спорна тема подхващаш...
вярно е, че по улиците има уникални турбо дебили, които карат само за да псуват ама като цяло е спорен въпроса...
и на мен често ми се случва да си испускам нервите... забелязал съм, че и на повечето тук се случва същото, когато съм се возил при тях.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 19 Апр 2004, 11:47

Далече съм от идеята за спора. От 10-на години карам. Нагледала съм се на всякакви образи. Сутрин ако не тегля поне една, няма събуждане. И пак, че се въздържам от цинизми. Но, поне един чехъл и охлюв имам в актива. :wink:

И не само на шофьорите.

Възрастна жена с бастун, слиза смело от тротоара и без да се огледа и тръгва към заветната цел! С цялото ми уважение към възрастта и, но като набих веднъж спирачки до една такава баба, ме овика, че съм я стреснала?! и не гледам къде карам.

Качих скоро баба ми, на 80 години в колата. Налетяхме на подобен случай. Нагледно и показах, как Не трябва да се пресича.
А майките с деца, които бутат количките с децата успоредно на тротоара по шосето в кварталите? Или още по-драстичния случай, първо свалят количката от тротоара на шосето, после слизат и те?!

Аз обикновенно ги предугаждам, но ако не мога да спра? После шофьора бил нервен. :D
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 19 Апр 2004, 14:01

Точно заради тия с количките миналата година си ударих колата... ама пак по-добре че я видях количката. И по-добре че-колата а не детето. Щеше да го отнесе от заради смотания му баща.
Давам на заден и гледам застанал един зад мен. Ама количката не се вижда щото задницата висока. В последния момент видях че е с количка. стреснах се... и резултата е на лице.
Друго. Сега на Великден се връщам от Рилскя и м/у Перник и София дето е с 2 платна си карам в лявото и гледам един се мота. Мина в дясно и аз разбирасе го надминавам. Тъкмо мойта предница мина вратата му и оня реши че трябва да мине в моето платно. Хубаво... не ме е видял.. Свирнах му и отклоних леко ж ляво за да не се удариме. Той мина 20 см ж дясно и пак тръгна да ме натиска. Отпред имало дупки и той не явно не искаше нито да си чупи колата нито да намалява. За това реши че може да ме засече. Пак му свирнах и няккув на задната седалка ми показва разни работи. Е тва вече напражо ме изкара извун нерви. Яко газ. Изпреварих го. Минах пред него и забих яко кучките. Оня как спря незнам. Ние бяхме няколко коли и другите спряха пред мен. Отзад стана яко колона и реших да не приме ексцесии там а да го изчакаме на по-спокойно място. Газ надолу и спрях след 3-4 км... тоя така и не се появи. Яко се е спекъл значи.
Баси така ли трябва да става ? Не стига че едва не се удари в мен ами и ... предполагам че скоро няма да прави така.

Забелязал съм че има дни когато все едно сички неделни драйвери излизат. Става неква лудница. При 3 ленти от най-дясно в най-ляво и т.н. простотии.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Апр 2004, 14:52

малко случайни мисли (и аз съм го мислил- да не си помислиш нещо ;)

1. няма да ги промениш. знам че е ясно, но проумяването му трудно.

2. прави каквото мислиш че е правилно и спомага за сигурноста на движението. другите ще си дойдат на мястото - някои ден - но не го мисли кога ще е.

3. като някои се освини пред/зад/до теб има 2 неща които можеш да направиш- да го пуснеш да си троши главата, или да му се вържеш и да се почнете. аз избирам първото щото със второто нищо не доказваш. най-много да стане някои сакатлък (визирам катастрофа или бой).

4. не забравяй че на пътя има всякакви хора- някои ги боли нещо, други са умислени, трети отиват да се скарат със някого, на 4ти им е 2ри ден и са кисели и ги боли... и тн... от там и хората отреагирват различно- някои блеят, други правят глупости (дори и без да искат)... много малко хора карат и го мислят активно... от там и на мене ми се случвало да се тътря бавно по пътя и като ме задминат да се стресна и да почна да карам (е, не да гоня този дето ме е задминал, ма идеята е ясна)..

5. мноо го мислиш. карай си леко и се пази. другото не зависи от тебе :)

5.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Апр 2004, 16:13

alx:
други са умислени

Е тва как да го разбирам, представям си следната ситуация, наточил съм си колата, отделно съм събирал няколко месеца пари за прагчета, джанти и други шукарийки и излизам да се повозя за кеф из града и на първия сфетофар ТУП!!! И белята е налице, няма я М-бронята, халогените,крив капак т.н. (ДА НЕ ДАВА ГОСПОД) и излиза човека и казва "Съжалявам, бях се замислил", ЕБАТИ ОПРАВДАНИЕТО, ти кво би направил, в кола се сяда и се мисли, мислиш как да караш и какво да правиш, дали ще прайш дрифт-ове, дали ще се движиш с 180+ по магистралата или ще си се движиш с 90на към целта, обаче с мисъл, с адекватност в ситуацията... а Какво е това, бил се замислил... Вярно хора всякакви, но това просто не мога да го приема, ще ме извините... :evil: :evil: :evil:

Друго което ми идва на ум точно в момента... Защо ли тези хора които са си купили автомобил за 5-6000 лв. (да не говорим за повече) си мислят, че са нещо повече от другите, не говоря за ВСИЧКИ (не искам да обидя никой), просто тези дето се имат за голяма работа са болшинство, ако всеки слезе на земята и се вземе в ръце и прави нещата с мисъл и е съсредоточен и в час със ситуацията, плачевната картинка по нашите пътища, ще изглежда друго яче, а именно безброй ухилени шофьори, който освен, че си вършат работа с колите, се и забавляват... Така си го представям аз, така искам да бъде, едва ли ще стане, обаче все пак се надявам!!!

Псуването/Ругаене/Изпускане на нерви, или както искате го наречете, то все е освобождаване от отрицателната енергия, просташко, може би, но човек след като изкара всичко навън се чувства по-добре!

Кво да се прави в крайна сметка...
Внимавайте си в пътя, гледайте за другите и се забавлявайте.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 19 Апр 2004, 16:48

абе не мога да ви разбера аз вас.и кво напсувате го,покажете един сървър и вече ти минава и ти е кеф.не знам при мене е обратното подмина ли случката /каквато и да е тя/ без да викам и псувам след 2 мин забравям.почна ли да викам половин час ми се върти в главата.за засичането не мисля че повече го правят нарочно.ежедневието е такова че всичко е супер натоварено и понякога допускат грешки хората.а за какво се ядосвам наи-много ше ви кажа.от някои пешеходци които си ходят като гламави и малки лайнярчета взели вчера книжка настъпват кораво и после мажат хора по асфалта.
не искам да обидя мнозинството които са столичани но знаете ли аз защо си мисля че в столицата движението е лудница-защото масово повечето шофьори не си знаят правилата и за тва стават да речем задръстванията примерно.щото нито един от двамата души предизвикали задръстването не знаят кой има право в случая.
и накрая искам да обобщя с това което мисля най-много.според мен вместо да се тюфкаме и да си хабим нервите по улиците и да се интересуваме в коя дупка кой влязъл,кой какво казал на другия да вземем сериозно да се замислим в/у нещата.толкова хора и деца боледуват неизличимо ние за едни пътища и взаимоотношение сме се захванали.живота е толкова ценен и кратък глупаво ще е да го пропилеем в размишления за такива дребни неща.не че не са важни но представете си да не дава господ никому да си болен или сакат.тогава за какво ти е спортна кола или царски палат като нямаш здраве и пълноценен живот да му се насладиш.просто се захабяваме с простотии.
Изображение
8.32

Назад към Извън Темата