Колеги помощ, трябва ми НУМИЗМАТ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Колеги помощ, трябва ми НУМИЗМАТ?

Мнение от Tano » 21 Апр 2004, 12:51

Трябва ми нумизмат, да ми обесни за една монетка някой работи. Ако знаете някой който няма да ме излъже и да ми отреже главата споделяйте.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 21 Апр 2004, 18:17

Какво по-точно те интересува :?:
Един приятел на баща ми е много запален нумизмат, а и аз чат-пат се занимавам с това :wink:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 21 Апр 2004, 22:12

Ами ако можеш да ми кажеш дали мога да си намеря златен наполеон от турско време и за колко пари горе долу, ще съм ти много благодарен.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 22 Апр 2004, 1:32

НАПОЛОНОНИТЕ които са над 150 годишни вървят като цена 1 към 2 с по-младите на години.1856 година като пример са с по-4иста проба,по-малко съдържание на МЕД,тогава сие СИЛНАТА-ФРАНЦИЯ ,със силна ИКОМОНОМИКА,
П>С доста саминали през ръцете ми ,зада станат златни коронки и мостове,естествено 4е има и селекция на материала :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 24 Апр 2004, 11:02

имаше един сайт "сърница"
има линкове за разни класификационни бази данни със монети от всякакви епохи.
най скъпите монети са от римско време. Има едни дето са доста по-скъпи от тях, но надали ще видиш такива наживо:) те са единични бройки, които нямат повече от 1 бройка. Ако си чувал за "Императора" който го грмнаха. Та същият имаше издаден календар, акто на всеки от месеците имаше снимка по една такава от личната му колекция :shock: :shock: :lol: :lol:
Също мога да ти дам инфо , че най скъпите римски монети са тези които са със "сянка" - това е монета, която когато майсторът я е изсичал не е ударил хубаво със пресичката, и я е поставил под пресата за повторно пресоване. Тогава се появява двоен образ. Такива струват от 2 до 10 пъти по скъпо от нормалните такива. една монета от римско време съм чувал че струва в порядъка на 50 000 -100 000 Евро на краяният клиент. Ако имаш някаква скъпа монета, трябва да действаш едва ли не като наркодилър на едро. Трябва да действаш с някой много твой човек, за осъществяване на сделката. Щото има яка мафия. Хора умират. Ето ти примера с "иператора"! Бил ги цанил монентите за некаква звездна сума пари, и в ноща на сделката са го гръмнали, като са предполагали, че си ги е подотвил и укрил във дома си, заради предстоящата сделка един вид приготвени. Обаче след като са преровили в тях, се носят слухове че не са намерили нищо. Слухът продължава и с това, че тези монети са скрити така, че скоро няма да видят бял свят. (може би са в некой трезор или сейф). Та мисълта ми е, че той дето се занимава от 30-40 години с това, не е успял да се предпази....
Баси мафията. При тея пари мафията най обича да се върти. :)
дано съм ти помогнал по някакъв начин.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 25 Апр 2004, 16:11

Мерси за инфото, ама като цяло основната ми идея беше дали някой има няква представа колко ще стррува такава монета.
хаос ще видя в този сайт, мерси.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 26 Апр 2004, 12:41

Между другото хаос бронята на живо изглежда доста по добре отколкото на снимките, браво още веднъж :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 27 Апр 2004, 10:01

хех :D
Изображение

Назад към Извън Темата