Статия от руско списание за шестицата.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Статия от руско списание за шестицата.

Мнение от Един » 28 Май 2004, 13:40

Забележка: Със съкращения.

Да, "шестицата" идва от друг свят, където обикновения човек трудно би попаднал. Аз например винаги, когато трябва да седна зад волана на автомобил който струва колкото три средно големи къщи.
Затова, въпреки автотренинга (колата е застрахована, аз съм най-надеждния шофьор на света), моята "шестица" плаваше доста бавно по тесните столични кръстовища. Колосалните размери на автомобила, особено внушителната ширина, те карат да си внимателен в тесните градски лабиринти. След карането на този исполин S-класата на Мерцедес ще ти се струва като най-обикновен хечбег. И чак когато нашия кортеж се измъкна на многолентовия Кутузовский проспект, въздъхнах с облекчение.

Шофьорът на шестицата, отчасти се чувства като човек седяш зад щурвала на разкоша яхта. Автомобилът трябва не да се управлява, а да му се повелява. Да се отдават заповеди с безгрижни движения: леко кривване на волана - и огромния нос сменя курса; докосване на педала на газта - и плавен порив на ускорение ви притиска към седалките. Както бялата мечка, един от най опасните хищници на Земята, способен от абсолютно отпусната полулежаща поза внезапно да подскочи на десетина метра, така и "шестицата" винаги е готова за стремителен подскок от всяко състояние - даже ако стрелката на оборотомера лениво показва малко повече от 1.000 оборота.

Лично на мен тази особеност на колата ми струва 100 рубли.

Запленен от великолепния автомобил, позабравих навреме да се престроя от най-лява лента в крайна дясна, за да завия на необходимата ми детелина. Закъсняата маневра трябваше да извърша с леко, както ми се стори, ускорение. Докато мина през две ленти, скорость по непостижим начин успя да подскочи от разрешените 60 до непозволените 82. Което беше зафиксирано от камерата на поста на ДПС: Заради този фирмен "прилив на ускорение" много хора и обожават "шестицата". Човек има чувството че само трябва да погледне педала намръшено и колата набира скорост.

............

Когато зад волана на "шестицата" караш по междуградско шосе, започваш да се радваш на всеки камион който настигаш. И колкото е по-дълъг автовлака - толкова по-добре! Тогава при изпреварването по-остро се усеща безкрайната сила на мотора.

.............

Оказва се, че респектиращия седан ВАЗ 2106 става не само за представителни цели или плавно переместване от точка А в точка В. Излиза, че това е завършен спортен автомобил!
(c) Списание "Клаксон".
:mha::mha::mha::mha::mha::mha::mha::mha::mha::mha::mha::mha::mha:
Повече ме мързи да превеждам.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

Назад към Извън Темата