5 съвета за това как да...
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
еее от време на време поне по малко не може ли
без сериозни осирания като бърн аутове и т.н. само да си праиш кефа малко по завойчетата аа толкова ли е крехък тоя шпер той при мен и без това вече вие явно е почнал да сдава багажа да не ма остави някаде трябва явно да се пази..

без сериозни осирания като бърн аутове и т.н. само да си праиш кефа малко по завойчетата аа толкова ли е крехък тоя шпер той при мен и без това вече вие явно е почнал да сдава багажа да не ма остави някаде трябва явно да се пази..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Виенето е от главното предаване и може да си вие няма проблем, ма моя диференциал не издържа на всичките идиотщини
Все още не знам какво предавателно число е моя и не знам какъв да търся
Чудя се как да разбера при положение, че планката отдолу на диф-а я няма
Явор каза че на нехговото комби е бил 4.27
но никога не се знае при мене дали е такъв
И вече не знам вдигнах ръце, днес се изчепих 2 часа си загубих да се пребора с всички клеясали болтове който никога не са развивани и сега прасето виси само на рахлабени болтове, но стана късно и ме мъзеше да го свалям
утре ще ги доразвия и той ще си падне и тогава вече ще го огледам хубаво даже може и да му махна капака да видя вътре какво е положението
Ще пиша утре резултатите, а м/у другото ако някой знае къде мога да проверя със сигурност с какво предавателно число е диф-а ще съм му много благодарен

И вече не знам вдигнах ръце, днес се изчепих 2 часа си загубих да се пребора с всички клеясали болтове който никога не са развивани и сега прасето виси само на рахлабени болтове, но стана късно и ме мъзеше да го свалям

Ще пиша утре резултатите, а м/у другото ако някой знае къде мога да проверя със сигурност с какво предавателно число е диф-а ще съм му много благодарен

... а може както си седиш на светофара тихо и мирно и светва жълто, жълто и пак жълто и със крайчеца на окото си мерваш зеленото и после със другото крайче мерваш едната си задна гума барабар със лагерите и там другите боклуци по нея как се отправя към мантинелите... мда.
а за предавателното число е лесно...
ако не е шпер- вдигаш едната гума и маркираш със тебешир на 6 часа. същото правиш и на кардана със тебешира. васиш от скорост и подпираш да не избяга
после караш някои да ти завърти гумата 50 пъти (примерно) и ти си броиш наум колко оборота кардана ти прави. после делиш числото дето си получил на 25 (1/2 от оборотите на колелото). ако искаш да е по-точно- караш го да върти 100 оборота а ти делиш твоите обороти на 50...
демек ако 50 оборота на колелата са 75 оборота на кардана- това е 3.0 диф
ако е шпер, вдигаш 2те задни гуми и пак със тебешира... подпираш предните гуми да не избяга... караш твоя човек да върти примерно 10 оборота и ти си броиш оборотите на кардана. после делиш оборотите на кардана на оборотите на колелото. демек 10 оборота на колелата ако дават 30 оборота на кардана- това ти е 3.0 диф
умната и не лягайте под крикове никога...
а за предавателното число е лесно...
ако не е шпер- вдигаш едната гума и маркираш със тебешир на 6 часа. същото правиш и на кардана със тебешира. васиш от скорост и подпираш да не избяга

ако е шпер, вдигаш 2те задни гуми и пак със тебешира... подпираш предните гуми да не избяга... караш твоя човек да върти примерно 10 оборота и ти си броиш оборотите на кардана. после делиш оборотите на кардана на оборотите на колелото. демек 10 оборота на колелата ако дават 30 оборота на кардана- това ти е 3.0 диф
умната и не лягайте под крикове никога...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Penchev
- Сватбаря
-
alx написа:...
М/у другото опитното намиране на предавателното число на диф-а ми беше ясно как ще стане, и вкрай на сметка като го сваля сега, ако- не мога да разбера така ще направя, но с фланеца към кардана и тези към колелата

А също може и а броене на зъбите на короната и ги делия на зъбите на пиньона...но е по сложно

Аз се бях сетил и преди това за тези варианти

Мерси отново alx

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
пенчев много гадно.знам какво е.и аз на нашата и изроних планетните и сателитни зъбни колела и нямаше нови с толкова зъба и сега е с една цяла касета от друга стара кола.малей как блъскаше в завоите... :x а след това на капах строших и главната ос на предавателната кутия.
сега гледам да съм по-внимателен
да се оправиш бързо

да се оправиш бързо

8.32
- Penchev
- Сватбаря
-
Искам да изразя специални благодарности на Miler за указаната му помощ, предоставения диф и всичките нерви който днеска потрошихме заедно, също да благодаря на Сашо (Plague), и разбира се на Giorceto който помогна малко но ценно
След всичките тези усилия резултата е налице
вече съм с "голямото" прасе отзад с предавателно число 3,64 вместо стандартното което беше 4,27 шпер
интересното е, че преди да закача километража имах чуството, че колата на върви и бавно си пълни оборотомера.... като го закачих установих че е имало защо
на трета при 150 оборотомера е в 5000 оборота в мин като с стария диф третата свършваше на 130 при 6500 оборота
Имам чуството че предавките са ми безкрайно дълги и нещо колата неще да се сука хич
Моя диференциал ще го лекувам сигурно утре ако ми се занимава
вземах бърз урок и ще го разкоствам самостоятелно
пожелайте ми успех
МЕРСИ

След всичките тези усилия резултата е налице

Имам чуството че предавките са ми безкрайно дълги и нещо колата неще да се сука хич

Моя диференциал ще го лекувам сигурно утре ако ми се занимава

МЕРСИ
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Aко е останала от бирата вчера и аз ще слезна да помагам за Дифа 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- n1tr0s0x1d3s1st3m
- младши ентусиаст
-
GIORCETO написа:Aко е останала от бирата вчера и аз ще слезна да помагам за Дифа
Е ако има бира и аз ще дойда да помогна в пресушаването ако не съм изпуснал вече де

Пенчев бате успешно лекуване на дифката
УСПЕХ за червената ламя спаска!

По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа...
йохохо... КАСА бира и бутилка ром в КОВЧЕГА на... шофьора... не си в морето
не карай пил - стигни жив!
йохохо... КАСА бира и бутилка ром в КОВЧЕГА на... шофьора... не си в морето

- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
чЕ ме вьрнахте назад вьв времето на миналия (2-ри нац.сьбор) когато точно последния ден ми изщрака деферинциала.
гадна работа
гадна работа

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2