Гуми с шипове - споделете впечатления

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Гуми с шипове - споделете впечатления

Мнение от someone » 28 Окт 2008, 10:26

Тези дни избирам гуми за зимата и налетях на сайта на Nokian, и видях, че предлагат доста модели гуми с шипове - примерно това

Някой карал ли е с гуми с шипове? За какви условия са подходящи? Какво е поведението им при сухи и почистени настилки? Въобще всякакви впечатления, които имате ще са интересни и за мен, а предполагам и за другите колеги, които ще четат темата.

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 28 Окт 2008, 10:41

Мисля,че са забранени! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Окт 2008, 10:43

......мисля ,че и нямаме зима такава ,че да караме гуми с шипове. а и на сух асфалт ше те носат като на кънки! ако е зор некъде да се качиш-има си вериги не е толкова проблем да се сложат и да издрапаш.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 28 Окт 2008, 10:55

ЗДП написа:Чл. 9. (1) По пътищата, отворени за обществено ползване, е забранено движението
на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни превозни
средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват това.

За какво са ти тези шипове колега ? Миналата зима ми беше първата със задно и на 2 януари след доста дълго пътуване (12 часа , даже тема бях пуснал) се добрах от Бургас до София. Но в нито един момент дори вериги не чувствах да ми липсват.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м10б18,е36 м52б20

Мнение от тъчи » 28 Окт 2008, 10:58

Аз лично не съм карал,но един колега преди си беше сложил преди и не беше много доволен.А за условията-подходящи са за лед,на сняг се държат като зимни гуми,но за сухи настилки е все едно да караш с вериги-пързалят се повече от стандартните зимни гуми,а и шиповете оредяват :mhihi: .Според мен не са подходящи за нашите условия :roll: .

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 28 Окт 2008, 11:01

Гуми с шипове + КАТ = неочаквано добри разходи :mhihi:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 28 Окт 2008, 11:04

Не носят на сух асфалт,карал съм със шипове ама шума е ужасен. За зимата съм напълно съгласен,че нямаме истинска такава и с едни отлични зимни гуми и шпер или както си ти 4х4 нямаш грижи.
Препоръчвам ти това:
http://www.kamortires.com/pages.php?page=11&lang=bg

П.С. верно са забранени шиповете.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 28 Окт 2008, 11:06

AGD написа:За какво са ти тези шипове колега ? Миналата зима ми беше първата със задно и на 2 януари след доста дълго пътуване (12 часа , даже тема бях пуснал) се добрах от Бургас до София. Но в нито един момент дори вериги не чувствах да ми липсват.

На мен след 12 зими със задно, тази ще ми е първата с двойно. Не съм се засилил да купувам такива гуми, но видях, че в Диана-та предлагат такива гуми и ми стана интересно за какво става въпрос. Разрових се в сайта на Nokian и видях, че предлагат доста богата гама от такива гуми, което предполагам значи, че има търсене - все някой ги купува - въпросът е за какви условия са нужни такива гуми и как се държат при други условия.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Окт 2008, 11:19

Забранени са в БГ.

Аз питах на 2-3 места ей така от любопитство но нямаше налични.
Обясниха ми, че при тия гуми скоростния индекс е много малък и на асвалт тракат и ше ти скъсат нервите.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 28 Окт 2008, 11:30

Принципно гумите с шипове са замислени повече за лед, отколкото за сняг ;) ... преди доста години, когато жигулките бяха модерни съм карал с такива...на лед- супер, на сняг...как се окопава задницата с малко повече газ...просто не е истина, на сух асвалт...имах усещането, че всяко шипче се забива дълбоко в мозъка ми - до такава степен се бях изнервил за има няма 20 километра :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 28 Окт 2008, 13:08

Не съм сигурен, но мисля, че само в скандинавието са разрешени такива гуми. Иначе на лед наистина са по-добри от останалите, на отъпкан сняг също имат известно преимущесто, но пък на почистен път е изключено да караш с висока скорост ...

Отделно, че ако караш по изчистени пътища ,шиповете, освен че тркат и се изтъркват изключително бързо и трябва да ги сменяш на 1 сезон ... Изобщо, щом ще караш 4х4 (това предполагам значи двойно) изобщо не мисля, че имаш нужда от такива гуми.
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 28 Окт 2008, 13:13

Тука в БГ ще те спрат от движение с тези гуми и ще има един форман от актове :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Стани » 28 Окт 2008, 13:24

Един приятел имаше Фиат 126р с такива гуми.Първите 5 минути беше забавно след това искахме да се самоубием :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Окт 2008, 13:32

мойте гуми имат дупчици за такива шипове,шото са купувани по скандинавско :) Но и там не са ми трябвали...зимата им беше без сняг и топла :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Окт 2008, 14:14

аз съм карал лада с шипове преди години
на сух асфалт скорост над 80 км/ч почти е равна на самоубийство

Следваща

Назад към Извън Темата