Гуми с шипове - споделете впечатления
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Гуми с шипове - споделете впечатления
Тези дни избирам гуми за зимата и налетях на сайта на Nokian, и видях, че предлагат доста модели гуми с шипове - примерно това
Някой карал ли е с гуми с шипове? За какви условия са подходящи? Какво е поведението им при сухи и почистени настилки? Въобще всякакви впечатления, които имате ще са интересни и за мен, а предполагам и за другите колеги, които ще четат темата.
Някой карал ли е с гуми с шипове? За какви условия са подходящи? Какво е поведението им при сухи и почистени настилки? Въобще всякакви впечатления, които имате ще са интересни и за мен, а предполагам и за другите колеги, които ще четат темата.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Мисля,че са забранени! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
......мисля ,че и нямаме зима такава ,че да караме гуми с шипове. а и на сух асфалт ше те носат като на кънки! ако е зор некъде да се качиш-има си вериги не е толкова проблем да се сложат и да издрапаш.....
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
ЗДП написа:Чл. 9. (1) По пътищата, отворени за обществено ползване, е забранено движението
на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни превозни
средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват това.
За какво са ти тези шипове колега ? Миналата зима ми беше първата със задно и на 2 януари след доста дълго пътуване (12 часа , даже тема бях пуснал) се добрах от Бургас до София. Но в нито един момент дори вериги не чувствах да ми липсват.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
Аз лично не съм карал,но един колега преди си беше сложил преди и не беше много доволен.А за условията-подходящи са за лед,на сняг се държат като зимни гуми,но за сухи настилки е все едно да караш с вериги-пързалят се повече от стандартните зимни гуми,а и шиповете оредяват
.Според мен не са подходящи за нашите условия
.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Не носят на сух асфалт,карал съм със шипове ама шума е ужасен. За зимата съм напълно съгласен,че нямаме истинска такава и с едни отлични зимни гуми и шпер или както си ти 4х4 нямаш грижи.
Препоръчвам ти това:
http://www.kamortires.com/pages.php?page=11&lang=bg
П.С. верно са забранени шиповете.
Препоръчвам ти това:
http://www.kamortires.com/pages.php?page=11&lang=bg
П.С. верно са забранени шиповете.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
AGD написа:За какво са ти тези шипове колега ? Миналата зима ми беше първата със задно и на 2 януари след доста дълго пътуване (12 часа , даже тема бях пуснал) се добрах от Бургас до София. Но в нито един момент дори вериги не чувствах да ми липсват.
На мен след 12 зими със задно, тази ще ми е първата с двойно. Не съм се засилил да купувам такива гуми, но видях, че в Диана-та предлагат такива гуми и ми стана интересно за какво става въпрос. Разрових се в сайта на Nokian и видях, че предлагат доста богата гама от такива гуми, което предполагам значи, че има търсене - все някой ги купува - въпросът е за какви условия са нужни такива гуми и как се държат при други условия.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Принципно гумите с шипове са замислени повече за лед, отколкото за сняг
... преди доста години, когато жигулките бяха модерни съм карал с такива...на лед- супер, на сняг...как се окопава задницата с малко повече газ...просто не е истина, на сух асвалт...имах усещането, че всяко шипче се забива дълбоко в мозъка ми - до такава степен се бях изнервил за има няма 20 километра 

Не съм сигурен, но мисля, че само в скандинавието са разрешени такива гуми. Иначе на лед наистина са по-добри от останалите, на отъпкан сняг също имат известно преимущесто, но пък на почистен път е изключено да караш с висока скорост ...
Отделно, че ако караш по изчистени пътища ,шиповете, освен че тркат и се изтъркват изключително бързо и трябва да ги сменяш на 1 сезон ... Изобщо, щом ще караш 4х4 (това предполагам значи двойно) изобщо не мисля, че имаш нужда от такива гуми.
Отделно, че ако караш по изчистени пътища ,шиповете, освен че тркат и се изтъркват изключително бързо и трябва да ги сменяш на 1 сезон ... Изобщо, щом ще караш 4х4 (това предполагам значи двойно) изобщо не мисля, че имаш нужда от такива гуми.
In Ban We Trust!
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
мойте гуми имат дупчици за такива шипове,шото са купувани по скандинавско
Но и там не са ми трябвали...зимата им беше без сняг и топла 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2