Как се грижим за колите си ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Как се грижим за колите си ...

Мнение от Giorceto » 11 Сеп 2004, 18:03

Интересно ми е какви грижи полагате за автомобила си, така че като се качите и да се чувствате конфортно и удобно, а не заобиколен от пепел и мърсотия. Колко често си чистите колите и как ги чистите, сами или на автомивка.
Питам , защото днес се замислих, че след като си изчистя сам колата , полирам туй онуй изтупам стелките и освежа каквото мога са чувствам 100% по-дпбре и усещането от управлението на таква кола е много по-приятно. :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 11 Сеп 2004, 19:36

Имаме си в Плд една готина мивка - Румекс ама откакто сложиха масово мангали да мият хич не ми се ще да я карам там. Аз лично съм съгласен че като си измия сам колата ми праи 100 пъти повече кеф после да си я карам. Е не става перфектно като мна мивка ама все пак чувството е важно. 8)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 11 Сеп 2004, 20:39

Предимно на мивка но в последно време аз си я мия...Иначе като съм аз става каде каде по добре...Знам си всички местенца където се задържа гадна мръсотия и я махам да не прави бели :)
И я мия когато смятам че е необходимо...Има случаи на седмицата 2 пъти или на месеца толкова....Зависи дали се кара и каде се кара 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 11 Сеп 2004, 21:18

аз неуставям и една прашинка да има по колата.си4ко трябва да е перфектно или понед а се сремиш кам саваршенстфо :lol: това е важно мноо за самочустфието ви 8) 8) 8)
ИзображениеИзображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 11 Сеп 2004, 21:55

бе, хич не е пипам... обичам само от вътре да е чиста, другото не ме бърка...Ако ми остане време е водя на автомивка, ма е 1-2 пъти на месеца...

пък и колкото повече лъщи толкова повече е заглеждат...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sasho 28 » 11 Сеп 2004, 22:13

Чистя я през ден на автомивка,ама сам,без пароструйка и никога четки.В Люлин на Шатрата има на всяка клетка маркучи с накрайници като за душ,отнема повече време,ама не се драска.А един път месечно си минавам гумените водни съединения и пластмасите със някакъв бял препарат,който съдържа силикон и мирише готино.Има го само при Килията в некви туби по 30л,дребни разфасовки нямало и струвал мама и тате :D Като намажа гумите с него,държи около 10 дни.Става и за табло и НЕ ЗАДЪРЖА ПРАХ.Иначе и аз не мога да си понасям колата мръсна,обичам да свети.Иначе мойта е тъмносива и носи на прах,ама като седна зад волана и погледна капака под ъгъл,палим към Шатрата. :D

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 11 Сеп 2004, 23:06

Oфффффффф, аз съм педант на тая тема!!! Не мога да я понасям и грам мръсотия да има! Напоследък я мия на Автомивка само отвън, а за вътре си купих една прахосмукачка и си я държа в гаража и общо взето всяка вечер като се прибера и и тегля една смучка(като не е много мръсна се чисти лесно, за 5 мин съм готов) :D Иначе къв ми е кеф сутринта като си седна в колта.......и стелката ми да една мека,чиста и черна :D :D :D , абе понякога май чак се вманиачавм ама няма как, прави ми удоволствие!
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sasho 28 » 11 Сеп 2004, 23:26

gazzzar написа:Oфффффффф, аз съм педант на тая тема!!! Не мога да я понасям и грам мръсотия да има! Напоследък я мия на Автомивка само отвън, а за вътре си купих една прахосмукачка и си я държа в гаража и общо взето всяка вечер като се прибера и и тегля една смучка(като не е много мръсна се чисти лесно, за 5 мин съм готов) :D Иначе къв ми е кеф сутринта като си седна в колта.......и стелката ми да една мека,чиста и черна :D :D :D , абе понякога май чак се вманиачавм ама няма как, прави ми удоволствие!
Завиждам за гаража :D

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 11 Сеп 2004, 23:45

Външно я мия горе долу веднъж седмично а вътрешно - мразя да я мия на автомивка защото все нещо не изчистват. От друга страна ме мързи да си мия сам прозорците отвътре ....ох сложно. Ако имах гараж, щях да я чистя и мия през два дена :wink:

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 12 Сеп 2004, 8:45

!!Asen_X написа:Ако имах гараж, щях да я чистя и мия през два дена :wink:

И аз съм така...
Иначе и аз много държа на чистотата, и по принцип предпочитам сам да си я чистя, но напоследък нямам никакво време и се налага да прибягвам до услугите на мивките..А от всички тях съм доволен единствено от Софавто, но то ми е много далече и рядко ходя до там... Кварталните мивки в повечето случаи са голями мърлячи :evil:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 12 Сеп 2004, 10:12

Аз имам 2 коли еднакъв цвят почти син и лилав металик. Изляза ли от мивката паркирам пред нас и туи е , вече са прашни :cry: Иначе са много красиви цветове. От вътре , винаги спреи табло ,стелки, прахосмукачка . Искам да лъщи кат се кача :) кеф да ти доставя кат са качиш
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 12 Сеп 2004, 11:25

Ами аз нямам кола,но докато имах моторче(вчера го продадох)го чистех до блясък.Не винаги но повечето пъти държа да свети!!!КОлегите Icho,vicho i wazzz могат да го потвърдът.Просто беше с хромирани капли и стоеше неприятно да са прашни,а кат са чисти лъщяха!!!
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 12 Сеп 2004, 21:23

Мия си колата поне веднъж седмично задължително на една определена автомивка при един определен човек на друг не давам да ми се качи в колата. Мият ми я безконтактно за да не се дере боята и вътре не позволявам нито да се пуши нито да се яде.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 13 Сеп 2004, 1:49

Fast-and-Furious
Абе ти не се ли отучи да тормозиш пътниците в колата си .... Ъ? Помня веднъж отиваме до Пловдив с твойта Е30-ка .....отварям пепелника да изпуша една цигара и вътре гледам некви дъфки се мотаят .....трябваше да си вея езика пет минути през джама за да изпуша цигарата. А уж си пушач, твойта кожа :wink:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 13 Сеп 2004, 7:51

И аз много мразя да се пуши в колата, сигурно защото и аз не пуша ;)
Само като стане всичко по-седалките в пепел и направо полудявам.
В тоя ред на мисли да Ви питам някой да знае къде мога да си изпера седалките качествено, независимо от цената?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Следваща

Назад към Извън Темата