Цирка, наречен Дежурен ПТП в КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Цирка, наречен Дежурен ПТП в КАТ

Мнение от Apassionata » 03 Дек 2008, 20:31

Понеже ми е много прясно и понеже няма такъв абсурд... реших да поразкажа как минава процедурата по издаване на така наречия Протокол от КАТ... Сигурно има хора, които са наясно, но за незнаещите... ще е полезно - ще им спестя поне един ден висене, или едно разкарване...
Та този Протокол от КАТ се издава, когато колата е ударена на паркинг, когато не са дошли на местопроизшествието от КАТ / при избягал друг участник, или когато си Самокатастрофирал, какъвто беше случая при мен.
ПЪРВО, задължително питайте застрахователите изискват ли Протокола, за да заведете щета. На мен лично Армеец ми признаха две щети на пракинг без Протокол. Чакането е невоъбразимо...
ВТОРО, по-добре чакайте на място при "случка" да дойдат, колкото и да се забавят, няма да е повече от 8 часа!!!
Когато се случи нещо / недай си боже/ първо звъниш в КАТ, от дългите разговорите с хората там / станахме си много близки :mhihi: / разбрах че аз съм била истинска щастливка, че съм се свързала от първия път. Някои са звъняли по повече от час. Най -добре е първо на 166 и после те прехвърлят. На 165 нямало вдиганката, а на някакви два стационарни пък съвсем... Та звъниш, дават ти един номер/ без тоя номер нищо не правиш/, под него те завеждат / като се търсих в мазната тетрадко срущу моя номер на колата пишеше канафка, хахахах, обясняваш какво се е случило - въпросите, които задават са има ли друга пострадала кола , твойта кола в движение ли е и ако можеш да се движиш, в пет работни дни трябва да ти се издаде въпросния Протокол / едно момиче беше дошло с течащ радиатор/. Още нещо - ако си звъннал същия ден, най-рано на следващия можеш да... станеш в 4 или 5 сутринта... Щото... Вчера, отивам аз в 8, започват работа от 8.30 и хора там и аз питам какъв е реда... И те се хилят / и аз надругия ден се хилах на дошлите към 8/... Ами казват има списък... Къде е списъка, ей , там на трабанта. Тва е кошчето за боклук всъщност...Кариран смачкан лист, захлупен с един камък да не го отвее вятъра и гледам аз - 27 човека... :shock: И питам, по колко минават на ден? Ми вчера били 23. Ахаа, ясно, днеска няма да мина, с един колега с Е39 се запознахме там / отнесе един календар, че е новичък във форума/, бяха ни близки номерата в списъка и се чувахме следобяда да видим как вървят, до кой номер се е стигнало. В 4 часа / работят до 5, с обедна почивка от 12 до 1/ бяха минали 16 коли! В списъка имашеи 49 човека... Ахааа, ясна работата, тряя да се идва рано. И с колега си викам - към 6 и половина тряя сме тука... И ставам аз кат първа свежарка в 5 и в 6.10 съм пред будката /колата я оставих там, че в тоя и вид не е много за каране, и калника дере на гумата малко/, а БУДКАТА - последен писък на социалистическата мода. И седи в тъмното дядо с чадър, щот валеше, и викам - кой номер съм, кат очаквам да съм 4-5... ТЦ - 10 :shock: Викам къдей ги тия 9 човека бре, ами тука са по колите... и се оглеждам и мдаааа. Таксити, колегата и той там... И така... висенето е велико. Ако имаш работа моеш си я вършиш, ама знаеш ли колко бързо ше тръгнат огледите, дали някои от записаните няма да се откаже... и си висиш... Естествено мен ме хвана обедната почивка, та благополучно приключих великото писане към 14 и нещо... Що народ гледа тъпо и невярващо като му обяснявахме ква е системата... Един французин дойде и преводачката бая зор видя да му разясни що така бе Миме, едни КАТаджия прави огледи на град с може би над 1 млн коли. Другия абсурд... попълват се едни декларации, въпроси - осветен ли беше пътя, настилка, какво направихте за да предовратите ПТП-то, схеми се чартаят, описваш си щетите... на 3 места! Само аз май седях в кемезарника поне 40-50 минути. Е, то аз най-сплесканата бех от всички. А там около мястото на 10 пъти такова велико задръстване и заклещване стана, то не беха псувни, то не беха бибитки... Е, доста хора и там са се ударили, познавам един. С чисто ново BMWна три дни, докато си оправя акта и ... излиза и калника му смлян.
Та ИЗВОДА - с две думи, правете всичко възможно да не ходите в КАТ за този Протокол или станете поне в 5... Носете си кариран лист с номер 1 и номера на колата Ви / ако случайно сте пръв и никой таксист не е спал там/, химикалка, вестници, цигари, тоалетна има във високата жълта сграда, в кафето в ляво, 50 стотинки, аз на втория път и казах на жената там, че вече не плащам. И се молете докато висите да не ви направят още некоя щета. Най добре е да паркирате с пострадалат част към пътя :mhihi:
Ето и малко снимки за онагледяване на приключението ;) Каручката в пейзажа вече беше черешката на тортата. Замислих се дет вика Вичо, кво праа в тая държава още...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
А аз отнесох и Акт за 100 лева и три точки... несъобразена скорост и ала бала... ако ми бяха по-малко щетите, щял да бъде за 20 лева...
И още нещо - никога не бягайте от местопроизшествието, нещо разправяше чичката в униформа, за отнемане на книжка за 1 година. Като ти запишат номера. Е, малко не ми е ясно как ще разберат кой е карал, ма... това някой може би ще го обясни нататък... Едно момче имаше, джаснали се на светофар, ма той си тръгнал, щото трябвало да отваря трезор на Банка и ... май ше има проблеми... На дядката с чадъра, дето поднесъл и нещо маалко си изкривил носач ли що ли, нещо по джантата, Фуражката направо му каза, довижданееее ... Стана ми тъжно, щото беше дошъл с мене чивечеца и два дена загуби да земе някой лев...
Да не ви се случва пожелавам на всички, безаварийно, умната и внимавайте как дрифтите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е53 4.4
Мечтае да кара: Е60 V10

Мнение от Demo 9 » 03 Дек 2008, 20:43

До няква степен очаквах такава тема :(
Смятай щом неделя вечер в 9 и нещо нямат дежурен да пратят на местопроизшествието... Няма толкова объркана система като нашта :evil:
сега ще видиш и за акта кви простотии и чакане са.. отиваш трети на опашката чакал си от 7 часа и влизаш и си теглиш номерче 25 :mhihi:
В нормалните държави тия неща могат да се направят и по пощата..
ДА ЖИВЕЕ КАТ!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Дек 2008, 20:45

аз пък се замислям,защо въобще ги виках за протокол,заради тъпото каско..Сега за талона всички знаем как се чака и т.н..Около 100 кинта ше ми е акта сигурно...Понеже има едни опции в каското в Булстрад,за обявяване щета плащам-80 лв,после чакаш 100 години за оглед,сигурно ше си ме порежат с изплащането и най-накрая ако тегля чертата,сигурно щеше да мие по-лесно,не по-скъпо,по-бързо и с по-малко нерви да си я правя сам без Кат-мат,каскота,огледи,тъпоти... и т.н... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 03 Дек 2008, 20:46

Е многократно съм злословил по ФИРМА - КАТ :mhihi:
Няма такава простотия....
Но вече са ми безразлични свиква се .....
Като почнете по 3дни в седмицата да сте там и станете част от персонала вече е забавно :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 03 Дек 2008, 20:46

явно съм бил късметлия последния път, отидох по обед към 1 и за наказателното постановление чаках на опашка само 20тина минути :roll:
.. а към авторката.. не става ли направо при застрахователите с "блъснаха ме пред блока/офиса/квот да е", не знам при армеец как е
what a helluva ride

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 03 Дек 2008, 20:47

Аз пък когато ми се наложи да мина през това, казах че колата ми не пали вече и е на паркинг и говорих с шефа на КАТ, и ми изпратиха патрулка да пише и да черпя да няма точки :mhihi:

Жалко за колата, ама ще я оправят, щетата канавка е позната :mhihi: :uups: ;)
bmw

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е53 4.4
Мечтае да кара: Е60 V10

Мнение от Demo 9 » 03 Дек 2008, 21:13

лошрайдър написа:явно съм бил късметлия последния път, отидох по обед към 1 и за наказателното постановление чаках на опашка само 20тина минути :roll:
.. а към авторката.. не става ли направо при застрахователите с "блъснаха ме пред блока/офиса/квот да е", не знам при армеец как е

Наистина си късметлия ;)
А за идеята.... кво Фадрома ли е паркирала върху нея.... и как ще обясни всичката кал и треволяци набили се по всички възможни фуги :mhihi:
при такава щета протокола си трябва :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: баба си да му прави мекици

Мнение от tonito » 03 Дек 2008, 21:26

аз си платих 30 кинта рушвет и ме оправиха за 1 4ас,вкараха ме от друдата страна.....това е на4ина :twisted:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 03 Дек 2008, 21:27

Demo 9 написа:
лошрайдър написа:явно съм бил късметлия последния път, отидох по обед към 1 и за наказателното постановление чаках на опашка само 20тина минути :roll:

Наистина си късметлия ;)
А за идеята.... кво Фадрома ли е паркирала върху нея.... и как ще обясни всичката кал и треволяци набили се по всички възможни фуги :mhihi:
при такава щета протокола си трябва :roll:

не си живял в люлин :mhihi: точно на паркинга пред блока някъв се отчете с много ламарини.. тавана и десните врати бяха здрави
what a helluva ride

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 03 Дек 2008, 21:32

:banghead:
това в Авганистан ли е???
:cop: :cop: :cop: :cop:
няма такава простотия, няма такава държава, няма такива хора като нас - търпеливи :roll:

Аватар

Мнение от TUZara` » 03 Дек 2008, 21:40

Аз кат се блъсках и отнесох 3 огради и кацнах в другото платно само слезнах,взех си номера прибрах си го в багажника и със спукана гума и изкривени калници ала бала си запалих и си заминах..Не минах и 3 4 километра и спрях там да чакам да дойдат да приберем колата и хоп...Патрулка.Добър ден еди си кво Що бягаш!? Аз му обяснявам,че съм се поместил да не преча на движението той не-та не!Вика ебаси местенето 5 км..И кат му казах,че само толкова успях да измина,иначе и повече щях да я "поместя"-побесня :mhihi: :mhihi: И последсвтията...
280лв. и 1 месец лишаване. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 03 Дек 2008, 21:45

-стига сеа..
-това е само за тонус и самочувствие...
-ободряващо бих казал...
:( :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 03 Дек 2008, 22:45

Никога няма да се оправиме,и всеки ден се убеждавам в това.
обичам BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 03 Дек 2008, 23:06

:mhihi: :mhihi: КАТ :1:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 03 Дек 2008, 23:08

Кофти преживяване е там! Аз съм го изпитал един път,на втория се отказах и си платих щетите от джоба! Излезна ми по евтино отколкото да загубя цял ден и да се разправям с тъпанари :mhihi:
После за запитах .....да го е** за к'во си правим каско ,като после застрахователите гледат да ни клатят? :roll:
Отговор оше не съм намерил :idea: :arrow:

Следваща

Назад към Извън Темата