Я да се изфукам с 4 бр. ключове и да питам..
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Я да се изфукам с 4 бр. ключове и да питам..
Така си взех колата и честно много се радвам че имам 4-те оригинални ключа, но имам и въпрос, за какво са тези двата голите ? някой знае ли

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Тоя "отрязания" е за портфейл
.Като резервен да може да го носиш внаги с теб.А другия,който е зачен на халката, за първи път виждам

- Kambe
- старши ентусиаст
-
гледам че металния дето не е срязан няма канал в средата явно не става за стартера, сигурно е заготовка за резерва... 

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
- plradev
- старши ентусиаст
-
KUM4o написа:Голият дето е закачен за халката става за палене и отключване на вратите.Не може да влиза в ключалката на жабката и на багажника ,пише го в книжката и е избровано лично.

Beautiful Mechanical Wonder
- Kambe
- старши ентусиаст
-
Мишел написа:А аз защо имам един?С който се отключва и заключва жабка, врати, багажник и пали?
със всички освен този без канала се извършват всички тези операции които си изброилa
Kambe написа:Мишел написа:А аз защо имам един?С който се отключва и заключва жабка, врати, багажник и пали?
със всички освен този без канала се извършват всички тези операции които си изброилa
Да разбирам ли, че има коли при които жабката и багажника са с отделен ключ, както каза Кико, а други като мен са само с един?
И изобщо ако със всички се прави едно и също, защо трябва да са 3?
Ключовете, които идват с колата са 4
Два "master" ключове, които палят двигателя и отключват всичко. Единия е с лампа за осветление или дистанционно за отключване в зависимост от изпълнението
Сивия ключ е "сервизен" т.е. отключва, пали колата, но не отключва жабката и багажника - ползва се като оставиш колата на сервиз или в хотел, на паркинг и т.н.
Пластмасовия ключ е така наречен "ключ за портмоне", т.е. тънък ключ, който може да се носи тогава, когато нямаш място за стандартния (или като резервен) и колата трябва да пали и с него.
В зависимост от изпълнението ключовете могат да са с чип за фабричен имобилайзер или без.
Два "master" ключове, които палят двигателя и отключват всичко. Единия е с лампа за осветление или дистанционно за отключване в зависимост от изпълнението
Сивия ключ е "сервизен" т.е. отключва, пали колата, но не отключва жабката и багажника - ползва се като оставиш колата на сервиз или в хотел, на паркинг и т.н.
Пластмасовия ключ е така наречен "ключ за портмоне", т.е. тънък ключ, който може да се носи тогава, когато нямаш място за стандартния (или като резервен) и колата трябва да пали и с него.
В зависимост от изпълнението ключовете могат да са с чип за фабричен имобилайзер или без.
Beautiful Mechanical Wonder
- plradev
- старши ентусиаст
-
Мишел написа:Kambe написа:Мишел написа:А аз защо имам един?С който се отключва и заключва жабка, врати, багажник и пали?
Да разбирам ли, че има коли при които жабката и багажника са с отделен ключ, както каза Кико, а други като мен са само с един?
Отво ри си книжката за обслужването"тая българската" на 22стр. има описание за всеки ключ...е сега го видях там и 4-тия..каде съм блеял преди

Трябва да си с 4
п.п. Честит нов аватар

- Kambe
- старши ентусиаст
-
Мишел написа:Kambe написа:Мишел написа:А аз защо имам един?С който се отключва и заключва жабка, врати, багажник и пали?
не колежке, всички коли имат по повече от един ключа, просто повечето 2-ра ръка се купуват с един ключ и така. Старата ми кола ми я продадоха само с един ключ и така..
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Мишел пак се радвай и на толко И ТАКА 

Последна промяна DirtySouth на 07 Яну 2009, 2:21, променена общо 1 път
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3