21.01.09 15:00 ПРОТЕСТЪТ ПРОДЪЛЖАВА !!!
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ILoveBulgaria.you?
- Потребител
-
21.01.09 15:00 ПРОТЕСТЪТ ПРОДЪЛЖАВА !!!
###############################################
До 40-то Народно събрание на Република България
До Министерския съвет
ДЕКЛАРАЦИЯ
от обединени студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения
Обявяваме 21 януари 2009 год. за ден на Обединен граждански протест.
Настояваме до 27 януари 2009 год. Народното събрание и Министерския съвет да изпълнят или да започнат активни действия за изпълнение на следните обединени искания:
1. Оставка на министъра на вътрешните работи Михайл Миков. Мотивите ни са: нарушаване на закона и непрофесионализъм, довело до провал на МВР в опазването на обществения ред при законния митинг от 14 януари 2009 год. на пл. „Народно събрание”; заблуждаване на обществото и на Столична община с мними заплахи за бомба и относно причините за смъртта на протестиращ; липса на контрол над ръководството на МВР и в частност на СДВР; незаконно навлизане на жандармерията в населено място; прекомерна и ненужна употреба на физическа сила и помощни средства, довела до побой над невинни граждани и смърт.
2. Мерки по неотложните искания на протестиращите организации: студентските организации (СРОКСОС и ГСЗССГ); природозащитните организации от гражданска коалиция „За Да Остане Природа в България”; браншови организации на земеделските производители (зърнопроизводители, млекопроизводители, пчелари); организации на българските майки за правата на децата (Сдружение „Свети Мина” – Добрич, семейства на деца със специални нужди, Фондация „Движение на българските майки”, Многодетните майки, Клуб „Пълна къща”, към Асоциация родители, Организация „Родители на деца с увреждания от цяла България”, Майки с репродуктивни проблеми, бременни жени и др.) Мерките си изброени в приложение по-долу.
3. Приемане на законодателни изменения за повишаване гражданското участие в управлението. Настояваме за намаляване праговете и пречките пред иницииране на местни и национални референдуми с подписка на граждани; снижаване прага на избирателната активност, необходим за задължителността на референдума; задължително участие на организации с нестопанска цел в обществена полза при вземането на решения от административните органи.
4. Промяна на избирателния закон и система, стимулиране на повишена избирателна активност. Предлагаме въвеждане на пропорционална избирателна система с мажоритарен елемент – преференциална листа, чрез която се избират личности и получилият повече гласове кандидат преминава на по-предно място в листата.
Исканията ще бъдат огласени на Обединен протест на пл. „Народно събрание” на 21 януари 2008 год., сряда, от 15:00ч.
Изпълнението на исканията ще се отчете на обединен митинг на пл.„Народно събрание” на 28 януари 2009 год., сряда, от 15:00ч.
При отказ от диалог и нерешаване на поставените проблеми си запазваме правото да призовем към всеобщо мирно гражданско неподчинение в цялата страна и обща политическа стачка.
Източник www.feelfriendly.com
Интересно интервю на Jurgen Roth http://ntpavlov.blogspot.com/2007/10/blog-post_12.html
От европа са казали не малко пъти, че единствено от нас зависи дали ще си решим проблемите. Страшно прави са!!!
Сега протестиращите имат съвсем ясни и реални цели! Да излезнем и да им помогнем! Стига с този песимизъм, стига мърморене, стига безразличие! Не знам, какво ще стане след протеста, не знам резултата, не знам дали няма да дойдат след едни мафиоти други, просто НЕ ЗНАМ. Знам, че ако се обединим, съвсем реалните искания могат да се осъществят!
Ще помоля абсолютно всеки, който има негативно мнение да си го задържи за себе си, а тези, които могат да дойдат да дадат едно рамо за въпросните искания!!! Много ми е интересно на каква основа ще откажат да изпълнят исковете, управниците!
При дадената обстановка в НАШАТА държава, НАШЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ е по скоро много гаден кошмар, отколкото реалност!!! Уви, но не...
Стига безразличие всички живеем в България, нека да си я направим по-добра за живеене!!!
До 40-то Народно събрание на Република България
До Министерския съвет
ДЕКЛАРАЦИЯ
от обединени студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения
Обявяваме 21 януари 2009 год. за ден на Обединен граждански протест.
Настояваме до 27 януари 2009 год. Народното събрание и Министерския съвет да изпълнят или да започнат активни действия за изпълнение на следните обединени искания:
1. Оставка на министъра на вътрешните работи Михайл Миков. Мотивите ни са: нарушаване на закона и непрофесионализъм, довело до провал на МВР в опазването на обществения ред при законния митинг от 14 януари 2009 год. на пл. „Народно събрание”; заблуждаване на обществото и на Столична община с мними заплахи за бомба и относно причините за смъртта на протестиращ; липса на контрол над ръководството на МВР и в частност на СДВР; незаконно навлизане на жандармерията в населено място; прекомерна и ненужна употреба на физическа сила и помощни средства, довела до побой над невинни граждани и смърт.
2. Мерки по неотложните искания на протестиращите организации: студентските организации (СРОКСОС и ГСЗССГ); природозащитните организации от гражданска коалиция „За Да Остане Природа в България”; браншови организации на земеделските производители (зърнопроизводители, млекопроизводители, пчелари); организации на българските майки за правата на децата (Сдружение „Свети Мина” – Добрич, семейства на деца със специални нужди, Фондация „Движение на българските майки”, Многодетните майки, Клуб „Пълна къща”, към Асоциация родители, Организация „Родители на деца с увреждания от цяла България”, Майки с репродуктивни проблеми, бременни жени и др.) Мерките си изброени в приложение по-долу.
3. Приемане на законодателни изменения за повишаване гражданското участие в управлението. Настояваме за намаляване праговете и пречките пред иницииране на местни и национални референдуми с подписка на граждани; снижаване прага на избирателната активност, необходим за задължителността на референдума; задължително участие на организации с нестопанска цел в обществена полза при вземането на решения от административните органи.
4. Промяна на избирателния закон и система, стимулиране на повишена избирателна активност. Предлагаме въвеждане на пропорционална избирателна система с мажоритарен елемент – преференциална листа, чрез която се избират личности и получилият повече гласове кандидат преминава на по-предно място в листата.
Исканията ще бъдат огласени на Обединен протест на пл. „Народно събрание” на 21 януари 2008 год., сряда, от 15:00ч.
Изпълнението на исканията ще се отчете на обединен митинг на пл.„Народно събрание” на 28 януари 2009 год., сряда, от 15:00ч.
При отказ от диалог и нерешаване на поставените проблеми си запазваме правото да призовем към всеобщо мирно гражданско неподчинение в цялата страна и обща политическа стачка.
Източник www.feelfriendly.com
Интересно интервю на Jurgen Roth http://ntpavlov.blogspot.com/2007/10/blog-post_12.html
От европа са казали не малко пъти, че единствено от нас зависи дали ще си решим проблемите. Страшно прави са!!!
Сега протестиращите имат съвсем ясни и реални цели! Да излезнем и да им помогнем! Стига с този песимизъм, стига мърморене, стига безразличие! Не знам, какво ще стане след протеста, не знам резултата, не знам дали няма да дойдат след едни мафиоти други, просто НЕ ЗНАМ. Знам, че ако се обединим, съвсем реалните искания могат да се осъществят!
Ще помоля абсолютно всеки, който има негативно мнение да си го задържи за себе си, а тези, които могат да дойдат да дадат едно рамо за въпросните искания!!! Много ми е интересно на каква основа ще откажат да изпълнят исковете, управниците!
При дадената обстановка в НАШАТА държава, НАШЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ е по скоро много гаден кошмар, отколкото реалност!!! Уви, но не...
Стига безразличие всички живеем в България, нека да си я направим по-добра за живеене!!!
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Ако можех да съм там... Иначе
Щото ако се продължава така.. Още 2 години ми остават от университета и след това ще си търся щастието извън БГ..

Оо, да, в америка или англия те чакат много... особено в бургер кинг или макдоналдс... Аз си взимам дипломата и ще направя всичко по възможностите си да не мърдам от тука, за младите определено има хляб в България. Е, вярно трябва да станеш на 40+ за да си позволиш x5, чрез кариера, ама нещо чуждите обичаи и култури не мога да им свикна, а и нямам желание.
В сряда от пловдив ще дойда за протеста.
В сряда от пловдив ще дойда за протеста.

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
acer написа:Оо, да, в америка или англия те чакат много... особено в бургер кинг или макдоналдс...
Стига да успее да се докопа до статут за работа като employed може и да го вземат за 5.25 на час преди такси :mha: :mha: :mha:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
AGT написа:acer написа:Оо, да, в америка или англия те чакат много... особено в бургер кинг или макдоналдс...
Стига да успее да се докопа до статут за работа като employed може и да го вземат за 5.25 на час преди такси :mha: :mha: :mha:
Зависи къде имаш роднини батка зависи

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Еми...оня ден се събраха роднини на гости - както каза един, работещ в СУ - "Тия пикльовци един семестър не могат да заверят като хората, протести ми тръгнали да правят".
Протестирайте, протестирайте, аз си имам да уча за сесия, а вечер да си карам колата
Протестирайте, протестирайте, аз си имам да уча за сесия, а вечер да си карам колата

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
откакто всички си измихте рацете с лапетиите които искаха да помогнат и наистина да свалят правителството аз вече не подкрепям този протест... за какво сте излезли подяволите? за да викате "искаме оставка" ще ви чуе ли някой ? викайте си...
просто според мен не са се заели правилните хора да правят протест

просто според мен не са се заели правилните хора да правят протест

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Ogi написа:откакто всички си измихте рацете с лапетиите които искаха да помогнат и наистина да свалят правителството аз вече не подкрепям този протест... за какво сте излезли подяволите? за да викате "искаме оставка" ще ви чуе ли някой ? викайте си...
просто според мен не са се заели правилните хора да правят протест![]()
Братле точно тези са правилните. Кой искаш да ти излезе на протест, атака, бат бойко, тия новите лайняри от напред. Тия всички си гледат как се докопат до кокала, а за нас после К*Р. Така че точно това са хората!!!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
а защо си измиха ръцете с футболните запалянковци които единствени имаха смелоста да се противопоставят на полицаите???
та нали преди да започне протеста всеки го свързваше с 97 год.
значи оповестяват че ще свалят правителството... пускат клипчета от 97 година когато със сила влизат в парламента... идват смели момчета които се опитват да пробият блокадата и да влезнат в парламента да ги изнесат от там ония мумии и изведнъж всеки започва да ги хули да ги конкретизира като някви наркомани лумпели и там кво още беше... нормално ли е?
с 2 думи... елате да взривим парламента... след като дойдоха... ама защо дойдохте вие провалихте целия протест...
с тия мишки правителството няма да падне!!!
значи оповестяват че ще свалят правителството... пускат клипчета от 97 година когато със сила влизат в парламента... идват смели момчета които се опитват да пробият блокадата и да влезнат в парламента да ги изнесат от там ония мумии и изведнъж всеки започва да ги хули да ги конкретизира като някви наркомани лумпели и там кво още беше... нормално ли е?
с 2 думи... елате да взривим парламента... след като дойдоха... ама защо дойдохте вие провалихте целия протест...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Колеги протестиращи, понеже ми е интересно, вие съгласни ли сте с исканията, по конкретно т.3 и в т.4 кво значи предлагаме, ми предложете те ше разгледат предложението и ще вземат становище по предложението?
Или вие просто така наизуст си протестирате.
Doberman_vas: Тия, от "Напред", че не са нови неса, че са лайняри... Ама за 1 ден събраха 5000 души.
Некои хора има да се учат много.
ДА не пускам нов пост и аз така мисля:

Doberman_vas: Тия, от "Напред", че не са нови неса, че са лайняри... Ама за 1 ден събраха 5000 души.
ДА не пускам нов пост и аз така мисля:
bmwfena написа:абсолютно съм съгласен с теб-колега.Власт комунягите без кръв нема да дадат ако ще всеки ден протест да има.На тях чисто и просто не им дреме.Праят си яките далавери и така.Ogi написа:............

Последна промяна Сондьора на 20 Яну 2009, 16:30, променена общо 1 път
Сондьора написа:Колеги протестиращи, понеже ми е интересно, вие съгласни ли сте с исканията, по конкретно т.3 и в т.4 кво значи предлагаме, ми предложете те ше разгледат предложението и ще вземат становище по предложението?
Това с исканията са политически ходове на управляващите, братле, за да покажат, че видиш ли протестиращите не знаят какво искат... Не се подавай на подобни манипулации. Хората имат право да протестират когато са недоволни. Единственото искане е за оставка на правителството. Остави решенията за излизане от кризата и предизборните платформи на партиите, всъщност това е тяхната работа. Ние пък ще решеваме за кой да гласуваме и когато не сме доволни пак ще си протестираме.
Иначе кво праиме? Подаваме искания и от правителството се появяват 2-3-ма идиоти пред медиите и почват да обясняват, че не е възможно да се изпълнят, щото са некомпетентни. Заеби... народа трябва да протестира когато е недоволен и живее лошо. Щом народа живее лошо и е излязъл на улицата начи правителството не си върши работата...
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
абсолютно съм съгласен с теб-колега.Власт комунягите без кръв нема да дадат ако ще всеки ден протест да има.На тях чисто и просто не им дреме.Праят си яките далавери и така.Ogi написа:а защо си измиха ръцете с футболните запалянковци които единствени имаха смелоста да се противопоставят на полицаите???

Doberman_vas написа:Ogi написа:откакто всички си измихте рацете с лапетиите които искаха да помогнат и наистина да свалят правителството аз вече не подкрепям този протест... за какво сте излезли подяволите? за да викате "искаме оставка" ще ви чуе ли някой ? викайте си...
просто според мен не са се заели правилните хора да правят протест![]()
Братле точно тези са правилните.
Кои бее, тия дето денонощно не изтрезняват, тия заради които денонщните заведения процъфтяват, щото оттам не излизат, тия дето ги мързи да седнат да четат и ходят да спят по банките, тия дето не спират да се ебат под път и над път вместо да седнат да четат, тия ли дето ми се надяват на тройка с някой лев под масата или с агнето от село, тия ли са правилните хора, бе???
Това са най-разхайтеното и кекаво поколение студенти (за малко да ги нарека интелигенция) което знам. Ама и месеца дето са го избрали... хмм, те само май са слушали приказки за 97-ма, щот тогава са били още пикльовци. И ся кво? Дай да направим като батковците.
Протест организиран в интернет.
ХАХА.
Егати смешката

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4