Проблем с инсталиране на Windows XP на лаптоп Asus F80Q

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Проблем с инсталиране на Windows XP на лаптоп Asus F80Q

Мнение от porostorm » 31 Яну 2009, 3:27

Здравейте колеги,

знам, че сред вас има много опитни и разбиращи колеги в тази област. От няколко часа се опитвам да инсталирам на чисто нов лаптоп Asus F80Q Windows XP, успях след като дадох режим на IDE през BIOS "Compatibility".

Инсталирах го но четох в интернет че под този режим харда не работи както трябва и наистина има проблеми, лаптопа насича, звукът също... трябва да се качат някаки драйвери но не разбирам какви и от къде и как да ги кача?

Някой ако е запознат нека помогне!

Благодаря предварително!
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 31 Яну 2009, 3:34

Просто всички нови машини ги правят само за Виста ;) С много мъки и търсене на драйвери за XP може и да тръгне нещо.Абе да не те разочаровам ама съм почти сигурен ,че след безсънна нощ(и) ще си качиш Виста.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 31 Яну 2009, 3:41

AGT написа:Просто всички нови машини ги правят само за Виста ;) С много мъки и търсене на драйвери за XP може и да тръгне нещо.Абе да не те разочаровам ама съм почти сигурен ,че след безсънна нощ(и) ще си качиш Виста.
На Кутията пише Windows XP ;)

Има варианти някакви пичове от хардуер.бг са обяснили но при мен нещо не става /т.е аз нещо не успявам да го направя като хората/...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 31 Яну 2009, 4:06

Гледаш си марката и модела на компа отдолу (с всичките му букви и цифри), и търсиш в чичко Гугъл драйвери. Трябва да си свалиш драйвери за всичко - аудио, видео, тъчпад, дъно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 31 Яну 2009, 4:17

Отиваш в Device Manager,отваряш Display Adapters и копираш това в чичко google като написваш наименованието заедно с driver и ще откриеш подходящите му драйвери за видеото ти!!! ;)
Или тук можеш да ги видиш стига да ги имаш..
надявам се да чатнеш до някъде...
Последна промяна cucko на 31 Яну 2009, 4:20, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 31 Яну 2009, 4:19

cucko написа:Отиваш в Device Manager,отваряш Display Adapters и копираш това в чичко google като написваш наименованието заедно с driver и ще откриеш подходящите му драйвери за видеото ти!!! ;)
Проблемът не е в дисплей адаптера, имам драйвери за всичко.. трябват ми някакви AHCI или SATA драйвери или нещо такова :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 31 Яну 2009, 5:01

я пробвай и кажи уиндоуса дали ще буутне от харда след като го върнеш в биоса както е било. Щото предполагам, че си сложил диск с експи, на който е нямало драйвери за сата хдд-то, затова си цъкнал да се вижда като ата, ама сега трябва да е ок. пробвай, макар да се съмнявам, че ще се оправи
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 31 Яну 2009, 5:13

EnimEn написа:я пробвай и кажи уиндоуса дали ще буутне от харда след като го върнеш в биоса както е било. Щото предполагам, че си сложил диск с експи, на който е нямало драйвери за сата хдд-то, затова си цъкнал да се вижда като ата, ама сега трябва да е ок. пробвай, макар да се съмнявам, че ще се оправи
не става ;)

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 31 Яну 2009, 8:36

Търси драйвери по руските сайтове! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 31 Яну 2009, 10:33

Цъкни долния линк.
http://support.asus.com/download/Downlo ... uage=en-us
Има 3 падащи менюта, в най-горното избираш Notebook,
В следващото F80 Series, в последното си избираш модела F80Q.
Изскача ти прозорец за избор на операционна система, пак в падащо меню, избираш Win XP, трябва да ти се появи страничката с всички драйвери за лаптопа.
При избор на режим на работа на контролера на диска в биоса, няма как да ти се появят проблемите, които описваш. Те са свързани единствено с липсата на драйвери. В compatibility mode просто ограничаваш Sata трансфера към IDE такъв, и AHCI контролера си работи като IDE и не му трябват драйвери. Ако имаш въпроси питай.

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Яну 2009, 10:36

аз преди около година и половина купих тошиба А200 с виста. Първоначално не можах да я махна поради липса на драйвери - т.е. нямаше официални, явно нарочно. Преди около 3-4 месеца обаче се появиха и то в официалният сайт на Тошиба. Сложих ХР, който буквално лети в сравнение с Вистата :D

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 31 Яну 2009, 10:58

Вариантите са:

1. Отиваш в произволно избран торент тракер. Пускаш търсене за Windows XP и в инфото на торентите четеш коя от версиите е с вградени SATA драйвери.
По-скоро пуснатите релиизи са не само с вградени в инсталацията SATA драйвери, но и с импортнат СП3 така че ето ти още една основателна причина да си го изтеглиш ;)

2. Ако случайно имаш флопи - Дърпаш само драйверите за SATA и ги мяташ на една дискета. В началото на инсталацията на уиндоуса докато копира другите драйвери блъскаш F2 за да зареди тия за САТА-та от флопито.

Няма вариант да инсталираш уиндоус на "Compatibility" и след инсталацията да го обърнеш или да търсиш драйвъри. Вярвай ми - опитвал съм многократно ;) Или при инсталацията трябва да си ги намери, или ще си седиш на "Compatibility".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 31 Яну 2009, 13:15

F6 се натиска за да ти зареди драйверите при инсталацията от дискета. Има начини за обръщане на режима на контролера, като изисква предварителна подготовка на ОС, т.е. ръчно да сложиш драйверите в необходимата папка и познания в регистрите на операционната система, но това не му е необходимо. Производителността в IDE и AHCI режим за обикновения потребител не е толкова осезаема. Той вече си е инсталирал XP-то, просто са му необходими драйвери за устройствата за да работи всико. Това е.

Edit: вариант 1. Ще му е необходимо USB флопи и дискета с драйверите.
вариант 2. Драйверите могат да се вградят в инсталацията на Windows-a чрез примерно програмата nLite, прави ти едно iso, записваш си го и инсталираш от него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 31 Яну 2009, 14:05

100% гаранция, че този лаптоп работи прекрасно и под XP :idea:
Номера е да се инсталират всички подходящи драйвери.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 31 Яну 2009, 17:53

!!Asen_X написа:Вариантите са:

1. Отиваш в произволно избран торент тракер. Пускаш търсене за Windows XP и в инфото на торентите четеш коя от версиите е с вградени SATA драйвери.
По-скоро пуснатите релиизи са не само с вградени в инсталацията SATA драйвери, но и с импортнат СП3 така че ето ти още една основателна причина да си го изтеглиш ;)

2. Ако случайно имаш флопи - Дърпаш само драйверите за SATA и ги мяташ на една дискета. В началото на инсталацията на уиндоуса докато копира другите драйвери блъскаш F2 за да зареди тия за САТА-та от флопито.

Няма вариант да инсталираш уиндоус на "Compatibility" и след инсталацията да го обърнеш или да търсиш драйвъри. Вярвай ми - опитвал съм многократно ;) Или при инсталацията трябва да си ги намери, или ще си седиш на "Compatibility".
SP3 е последната версия, 1.2009 уж ... звука насича на моменти.

mastorpetko написа:100% гаранция, че този лаптоп работи прекрасно и под XP :idea:
Номера е да се инсталират всички подходящи драйвери.
Върви де, не съм казал, че не върви но насича звука...

Следваща

Назад към Извън Темата