Кой каза, че цените в България са ниски?
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Кой каза, че цените в България са ниски?
За съжаление одавна го знам . Само , че виж как са центие по рестораните и дискотеките там , както и наемите

Брат,миналата година като се прибирах от САЩ бях помъкнал с мен седем куфара с покупки,вярно изръсих се маса пари за екстра багаж,но като обиколих нашите магазини и видях каква е цифромания,направо съм си на далавера.Примерно в софийския мол,където всичко е менте,едни обувки струват 400лв,а същите обувки майки ми ги видя в Англия за 40 паунда.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
evans написа:Брат,миналата година като се прибирах от САЩ бях помъкнал с мен седем куфара с покупки,вярно изръсих се маса пари за екстра багаж,но като обиколих нашите магазини и видях каква е цифромания,направо съм си на далавера.Примерно в софийския мол,където всичко е менте,едни обувки струват 400лв,а същите обувки майки ми ги видя в Англия за 40 паунда.

В Англия - 20.00 Паунда (По днешен курс на Паунда - 43.30 лв.)
В България - в Мола - 100.00 Лева
Няма да говорим за Умбро, Капа и т.н. (Lonsdale, Everlast s.o.), които нямат по-скъпи модели от 25-30 паунда .. Тук Умброто се продава на УНИКАЛНО НАДУТИ ЦЕНИ ... 150-200% ..
Аз си го обяснявам с това, че в България заплатите ни са къде-къде по-високи от тези в Англия ..

Доста тенденциозна статистика.
Наистина парите, които се дават за "забавления" в Европа са адски високи. Затова лятото по курортите е пълно с пияни финландци и немци. Алкохолен търизим.
Останалото е въпрос на търсене, предлагане и държавни субсидии.
Повишаването на заплатите няма да реши проблема - по скоро ще предизвика инфлация; най - малко нивата на цените ще се индексират към новите заплати
.
Преходът е труден процес, няма да сме първата икономическа система минала през това. Кофти е, но ще мине ...
До голяма степен нещата зависят от нас. Само с мрънкане колко сме зле не става ... трябва и акъл (гражданско общество, информираност, амониева силитра?!?
)
Едит: Пропуснах - много важен фактор е нагласата на народа
.
Историята помни много случаи, в които се купуват лъскави коли, но после няма пари и за ГО; дрехи и джунджурии се купуват от МАЛЛ-а, само защото после можеш да се фукаш, че са оттам.
Ако се преборим със снобарията в себе си и инкой не купува оттам, дали няма да намалят цените? Като гледам нагласата на "гъзарите" в МАЛЛ Варна (или както се води) е доста престижно да пиеш кафенце там, облякъл официалния анцуг. А и защо да не си вземеш сандвич за 6.48, който няма да те засити никак?
Наистина парите, които се дават за "забавления" в Европа са адски високи. Затова лятото по курортите е пълно с пияни финландци и немци. Алкохолен търизим.
Останалото е въпрос на търсене, предлагане и държавни субсидии.
Повишаването на заплатите няма да реши проблема - по скоро ще предизвика инфлация; най - малко нивата на цените ще се индексират към новите заплати

Преходът е труден процес, няма да сме първата икономическа система минала през това. Кофти е, но ще мине ...
До голяма степен нещата зависят от нас. Само с мрънкане колко сме зле не става ... трябва и акъл (гражданско общество, информираност, амониева силитра?!?

Едит: Пропуснах - много важен фактор е нагласата на народа

Историята помни много случаи, в които се купуват лъскави коли, но после няма пари и за ГО; дрехи и джунджурии се купуват от МАЛЛ-а, само защото после можеш да се фукаш, че са оттам.
Ако се преборим със снобарията в себе си и инкой не купува оттам, дали няма да намалят цените? Като гледам нагласата на "гъзарите" в МАЛЛ Варна (или както се води) е доста престижно да пиеш кафенце там, облякъл официалния анцуг. А и защо да не си вземеш сандвич за 6.48, който няма да те засити никак?
Последна промяна Rijo на 04 Фев 2009, 17:52, променена общо 1 път
Fear написа:А под "голфаджия", да се разбира човек, който е олигофрен зад волана, а не че кара Голф.
такива сравнения са... ябълки и круши. имат смисъл само ако покупателната способност на населението е еднаква.... а не като българите да са /3 назад.
а аз лично като вляза във смислен български магазин (дори супермаркет да е) не го намирам изобщо за евтин сравнено със подобните по света. за молове и други лъскавини изобщо не говоря.
а аз лично като вляза във смислен български магазин (дори супермаркет да е) не го намирам изобщо за евтин сравнено със подобните по света. за молове и други лъскавини изобщо не говоря.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
С един приятел решихме пролета да си направим една тридневна екскурзия до Лондон,взимам 400 паунда и правя мазало по магазините, тука нека да ходят гъзарите и да купуват от моловете с 20%ддсRunnaway написа:evans написа:Брат,миналата година като се прибирах от САЩ бях помъкнал с мен седем куфара с покупки,вярно изръсих се маса пари за екстра багаж,но като обиколих нашите магазини и видях каква е цифромания,направо съм си на далавера.Примерно в софийския мол,където всичко е менте,едни обувки струват 400лв,а същите обувки майки ми ги видя в Англия за 40 паунда.
В Англия - 20.00 Паунда (По днешен курс на Паунда - 43.30 лв.)
В България - в Мола - 100.00 Лева
Няма да говорим за Умбро, Капа и т.н. (Lonsdale, Everlast s.o.), които нямат по-скъпи модели от 25-30 паунда .. Тук Умброто се продава на УНИКАЛНО НАДУТИ ЦЕНИ ... 150-200% ..
Аз си го обяснявам с това, че в България заплатите ни са къде-къде по-високи от тези в Англия ..![]()
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Мишу написа:........... застраховките ако си лелеш на 20г и искаш м3 е36 е 2000 лири на година това не е за каско
2000 зависи къде живееш може инад 4000 да минеш

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
- Nukem