Мнение от колеги запознати с ОРЛИТЕ хах
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Мнение от колеги запознати с ОРЛИТЕ хах
Да не си мислете ,че е грешка наистена става въпрос за ОПЕЛ
Вуйчо ми нещо е харесал 2 модела и ме запита да проуча за тях (тъй като не е много в час с колите) Става въпрос за Омега Б и Вектра Б.Тъй като немога без нито 1 мнение да пусна тема във Опел форума реших да го направя тук,няма значение че сме БМВ форум все някой трябва да има някакви виждания и познания към този модел.Та като цяло въпроса е има ли съществена разлика м-ду 2та модела возия подръжка т.н. ексти.Тъй като той се е спрял предимно на дизелов ДВГ (поради икономичноста му) модели съответно на Вектрата са 1.7д 2.0дти и евентуално до 2.0 бензиново на газ.От Омегата гамата която предпочита е дизеловите до 2.5tds (който мисля ,че беше от БМВ
) и пак до 2.0 на газчица
общо взето разхода и като цялостна оценка.
Неможах да го излъжа за правилната марка

Вуйчо ми нещо е харесал 2 модела и ме запита да проуча за тях (тъй като не е много в час с колите) Става въпрос за Омега Б и Вектра Б.Тъй като немога без нито 1 мнение да пусна тема във Опел форума реших да го направя тук,няма значение че сме БМВ форум все някой трябва да има някакви виждания и познания към този модел.Та като цяло въпроса е има ли съществена разлика м-ду 2та модела возия подръжка т.н. ексти.Тъй като той се е спрял предимно на дизелов ДВГ (поради икономичноста му) модели съответно на Вектрата са 1.7д 2.0дти и евентуално до 2.0 бензиново на газ.От Омегата гамата която предпочита е дизеловите до 2.5tds (който мисля ,че беше от БМВ

Неможах да го излъжа за правилната марка

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
продължаваи да го убеждаваш
иначе мнението ми по въпроса ти е че Омега 2.5тдс е по-добре от вектра и за возия и за вървене,ама не е BMW

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
омегата е нищо общо с опел като цяло освен гнилоча - страхотен автомобил.
2.5ТДС мотора - щом главата му е съвместима с тази на нашите ТДС-си сам си прави изводите.
2.5ТДС мотора - щом главата му е съвместима с тази на нашите ТДС-си сам си прави изводите.

- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
абе 2.5тдс на омега не е зле
тази синята е моята бивша
http://www.vbox7.com/play:2c825bbe
http://www.vbox7.com/play:f940a983
пък и отгоре на всичко извън града е на 7/100 нафта
градско 12
Много приличен и удобен автомобил ,за 3 месеца 10 000км минах и не съм дал лев, за разлика от всички бмв-та в които нон стоп трябва да се налива.
Вярно е, че беше гнила по веждите ама какво пък, на него кола за гъзареене ли му трябва или да си върши работа.
Един голям + за Омега Б!
п.с. седалките са АДСКИ УДОБНИ!
тази синята е моята бивша
http://www.vbox7.com/play:2c825bbe
http://www.vbox7.com/play:f940a983
пък и отгоре на всичко извън града е на 7/100 нафта
градско 12
Много приличен и удобен автомобил ,за 3 месеца 10 000км минах и не съм дал лев, за разлика от всички бмв-та в които нон стоп трябва да се налива.
Вярно е, че беше гнила по веждите ама какво пък, на него кола за гъзареене ли му трябва или да си върши работа.
Един голям + за Омега Б!
п.с. седалките са АДСКИ УДОБНИ!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Омегата е по добра от 2-те , но е много тежка и гори много, а поддръжката и не е типичната за стария опел - еФтина. Баща ми има вектраБ 1,8, по едно време само нея карах - еми кво да ти кажа удобна е маневрена пъргава икономична и още нищо не е правил по нея освен там някви дреболии. На вектрата частите също са скъпи.
ОПЕЛ имат един двигател дето бил много добър 2,0 или 2,2 ДТЛ само че го няма при по старите модели
ОПЕЛ имат един двигател дето бил много добър 2,0 или 2,2 ДТЛ само че го няма при по старите модели

- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Omega! Евтина, по-здрава, по-удобна, по-добър двигател, далееееееч по красива и качествена. И най-важното няма да се поздравява с всички бакшиши 

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
И аз съм за омега,карах такава 2г и съм много доволен,страхотна возия и добро поведение на пътя.Но частите не са от най евтините да знаеш.
обичам BMW
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Голям плюс за Омега
Разликата с Вестрата е от земята до небето-първо са съвсем различен клас,просто комфорта тук е в повече. Омегата особено в изпълнение Комбинизон си е яка работа-мисля че за тогава е най-голям откъм вътрешен обем в класа си
Частите не са дефицит-има ги,колко са скъпи направи едно проучване. И не на последно място да не забравяме задното предаване което при вестра е объркано 

- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
BENZINO VN написа:Голям плюс за Омега : Комбинизон си е яка работаЧастите не са дефицит
Има доста добра возия ( за Опел ) , предлага по-вече комфорт от вектра-та , определено ще е по-добрият избор !
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Бе и на мен омегите ми са по красиви ама тъй като него го валнува да вози що годе добре и да гори малко.Иначе vicho уби рибата с таз омега
Те да не със шпер тез Омеги.

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
EcLipSeR написа:Бе и на мен омегите ми са по красиви ама тъй като него го валнува да вози що годе добре и да гори малко.Иначе vicho уби рибата с таз омега![]()
Те да не със шпер тез Омеги.
Като сме дигали колата във въздуха, като завъртя едната гума и другата нищо не прави

ама като давам газ се въртят и двете, така че не се знае точно

иначе хората говорят, че повечето омеги са със шпер

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
От доста време вече карам Опел вярно Астра но пък е 2.0 ДТЛ, а и съм доста запознат с Опелите като цяло и ти предлагам Вектрата ако я намери с 2.2 ДТЛ ще е страхотно. Иначе като возия Омегата е класа над Вектрата, но като съпоставиш поддръжка и разход Вектрата излиза доста напред. Пример: Колектори за Омега 700лв., за Вектра 300лв. и така е с почти всички части. Разход на мене ми дава 7-7.5 в София извънградско 5.5-6 на Вектрата е с 1 отгоре, на Омегата с 3-4.
ПП: Два месеца карах една Омега 2.5 бензин близо 190 кончета и е луда колата ама 15-16 градско и 6.5 литра масло в ДВГ-то ме вразумиха доста бързо. Да не говорим за данъка от 200+ (За сравнение на Астрата 36 лв.)
ПП: Два месеца карах една Омега 2.5 бензин близо 190 кончета и е луда колата ама 15-16 градско и 6.5 литра масло в ДВГ-то ме вразумиха доста бързо. Да не говорим за данъка от 200+ (За сравнение на Астрата 36 лв.)
Aim to be the best, live with the rest!

кажи на баща ти да изтрае още малко и да вземе новата Инсигния...просто невероятен автомобил...имам един такъв екземпляр в гаража трябва да сляза да го снимам...1.8 16в 150 коня , всички екстри без кожа и автоматична трансмисия...и то на цена 40.000 лв...последните 2 седмици я карам почти всеки ден и ако изключим факта че е все още на 2400 км и двигателя е тромав понеже не е разработен бих казал че този модел изби конкуренцията....жалко че в понеделник трябва да го предам на собственика му...иначе преди време карах продължително време новата астра 1.6 турбо 180 коня...страхотно набираше но в завой нещата ставаха груби поради предното предаване , тънките предни гуми (за такава мощност) и грешен избор на окачване (всичките форуми с притежатели на такива коли веднага отиват на афтермаркет решения)...
аз бих казал на баща ти да изчака и да вземе инсигния на изплащане....
аз ако имах да избера между новата тройка , ц класа и инсигния бих избрал инсигния понеже е най-честния представител за парите си...да, знам че съм в бмв форум но хубавото си е хубаво и не може да се отрече
аз бих казал на баща ти да изчака и да вземе инсигния на изплащане....
аз ако имах да избера между новата тройка , ц класа и инсигния бих избрал инсигния понеже е най-честния представител за парите си...да, знам че съм в бмв форум но хубавото си е хубаво и не може да се отрече
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2