мисля,че е време да спрем да живеем в менте пронстранство...
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Entusiastka_83
- Потребител
-
мисля,че е време да спрем да живеем в менте пронстранство...
кой кого лъже,и за какво?аз ще излъжа теб,ти ще излъжеш друг,той ще излъже мен,е, кой е излъгания?кой е тариката?това е нашият живот за съжаление...пиша това по повод една обява в форума-"корекция километражи"? за какво си говорим и как си помагаме?
да, има много полезни теми и много информация,но си мисля,че истинската помощ ще дойде когато елиминираме и афишираме мошениците,когато можем без притеснения,че ще ни излъжат,да идем в който и да е сервиз,че ще има нещо нередно...
естествено има още, и още,и още неща,за да променим начина си на живот ,разбира се преди това, начина на мислене.....
да, има много полезни теми и много информация,но си мисля,че истинската помощ ще дойде когато елиминираме и афишираме мошениците,когато можем без притеснения,че ще ни излъжат,да идем в който и да е сервиз,че ще има нещо нередно...
естествено има още, и още,и още неща,за да променим начина си на живот ,разбира се преди това, начина на мислене.....
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега такова е съзнанието на 85% от хората в БГ. Разбира се има си причини за всичко и те са прекалено много.. няма да изреждам ...всеки се досеща. Кофти хора с кофти нрави и голямо самочувствие за съжаление празно. това е
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Всичко е менте в тая държава-стоките, храните, ценностите-май от тях тръгват другите ментета и трябва да са на първо място. Когато ценностната ти система я няма не можеш да прецениш кое е добро и кое-не е. Докато идеалът за успех в живота са парите и лукса, спечелени без значение по какъв начин ще затъваме все по- надълбоко в блатото 

Никой не мое ма връне на селу!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
ДА то днес е 1 април, ама то в БГ всеки ден си е 1 април и без тва сме свикнали вече да се съмняваме във всичко и във всеки, така, че то оправия нема...
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Нещо не схващам темата, тва по-скоро трябва да отиде в раздел "оплаквания".
И все пак за да не съм офф ще кажа че докато измамниците остават безнаказани, а само критикувани в форумите, ще продължават да си правят квото искат!
Мене лично някой ако ме пре*бе, му го връщам двойно и то тогава когато най-малко очаква и най-много боли. Има хора които си мислят че като те "играят" на дребно ще се откажеш да занимаваш с тях! Аз не съм от тях.
П.С. Чакам още една седмица да мине за да спадна 4те гуми на тоя дето ми спадна 2те в 03:00ч. посред нощ! Мисля да го направя през работната седмица за да може да закъснее за работа
И все пак за да не съм офф ще кажа че докато измамниците остават безнаказани, а само критикувани в форумите, ще продължават да си правят квото искат!
Мене лично някой ако ме пре*бе, му го връщам двойно и то тогава когато най-малко очаква и най-много боли. Има хора които си мислят че като те "играят" на дребно ще се откажеш да занимаваш с тях! Аз не съм от тях.
П.С. Чакам още една седмица да мине за да спадна 4те гуми на тоя дето ми спадна 2те в 03:00ч. посред нощ! Мисля да го направя през работната седмица за да може да закъснее за работа
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
Да напоследък все по често се вбесявам от както Бойко Борисов каза "лошия човешки матриял"
За съжаление сме народ от смотаняци с манталитет от 19-ти век.
точно така
За съжаление сме народ от смотаняци с манталитет от 19-ти век.
LizarD написа:Всичко в тая държава е хабене на думи.
ares2 написа:Кофти хора с кофти нрави и голямо самочувствие за съжаление празно. това е
точно така
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Проблема е изцяло законодателен и без намеса на държавата няма да се реши.Винаги съм се чудил на оптимизма на някои колеги, които призовават да не даваме подкупи, да не купуваме крадени стоки, да караме внимателно и т.н.Няма как тая държава да се оправи, без да се оправи управлението и.Системата е ясна- законодателна , изпълнителна и съдебна власт.Ако някое от тези звена не работи, положението е зле, а при нас и трите не работят.Подобряването на работата на което и да било звено променя нещата в пъти, а самосъзнанието и самоконтрола е утопия иначе щеше да съществува държава без закони, без полиция и без съд, но такава няма никъде по света.Има два начина да накараш хората да направят нещо -или ги награждаваш ( примерно в Германия дават 2000евро , ако си купиш нова кола) или ги наказваш (екотакси, по -високи данъци и пр., затвор за измами и пр.), а може и двата комбинирано.Разни хипарски изпълнения от типа правете любов , а не война, не си хвърляйте боклука навсякъде, карайте внимателно и пр. просто не вървят.В крайна сметка сме държава, а не секта и няма как да накараш всички да мислят и да постъпват еднакво, но можеш да ги задължиш да спазват закона.
на първо място треа да се повиши стандарта на животivan1590 написа:Проблема е изцяло законодателен и без намеса на държавата няма да се реши.Винаги съм се чудил на оптимизма на някои колеги, които призовават да не даваме подкупи, да не купуваме крадени стоки, да караме внимателно и т.н.Няма как тая държава да се оправи, без да се оправи управлението и.Системата е ясна- законодателна , изпълнителна и съдебна власт.Ако някое от тези звена не работи, положението е зле, а при нас и трите не работят.Подобряването на работата на което и да било звено променя нещата в пъти, а самосъзнанието и самоконтрола е утопия иначе щеше да съществува държава без закони, без полиция и без съд, но такава няма никъде по света.Има два начина да накараш хората да направят нещо -или ги награждаваш ( примерно в Германия дават 2000евро , ако си купиш нова кола) или ги наказваш (екотакси, по -високи данъци и пр., затвор за измами и пр.), а може и двата комбинирано.Разни хипарски изпълнения от типа правете любов , а не война, не си хвърляйте боклука навсякъде, карайте внимателно и пр. просто не вървят.В крайна сметка сме държава, а не секта и няма как да накараш всички да мислят и да постъпват еднакво, но можеш да ги задължиш да спазват закона.

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Извинете ме, но според мен проблема изобщо не е законодателен, защото законите ни са според изискванията на Европейския Съюз и са подобни на техните. А при тях тези закони действат. Проблема е, че тук не се спазват. Интересното е, че ако започнат да се спазват отведнъж като с магическа пръчка, всеки българин ще започне да пищи и да иска да е пак постарому, защото ние не сме свикнали за нас да важат закони и да ги спазваме.
krystal написа:Що си разваляте доброто настроение и хубавия ден се питам?
Точно щях да се солидаризирам напълно с krystal когато видях последния отговор...
Мордехай написа:Извинете ме, но според мен проблема изобщо не е законодателен, защото законите ни са според изискванията на Европейския Съюз и са подобни на техните. А при тях тези закони действат. Проблема е, че тук не се спазват. Интересното е, че ако започнат да се спазват отведнъж като с магическа пръчка, всеки българин ще започне да пищи и да иска да е пак постарому, защото ние не сме свикнали за нас да важат закони и да ги спазваме.
Падна ми долната челюст от напълно точния и на място отговор!
Много хора се оплакват от нещо, а омаловажават това, което правят те, макар и в много по-малки размери. Едва ли ще се намери някой, който да не оплюе Александър Томов, че бил окрал и изнесъл целия комбинат Кремиковци. Ама същите тия хора ще кажат "Ееееее, ти ся за един химикал/папка/листи/болтове/огледало ли си?" ако някой ги пита дали са си присвоявали нещо от работното място примерно.
Много хора се оплакват от корупцията, но колко от тях ако трябва да избират между - 1) Удостоверение от общината за 5 минути + 5 лева под масата и 2) Да отидат да си вземат удостоверението на следващия ден - ще изберат втората опция???

Fking написа:Да напоследък все по често се вбесявам от както Бойко Борисов каза "лошия човешки матриял"
Ами прав е донякъде. Да вземем за пример Кремиковци. До болка наболял наш и държавен проблем.
Там се краде повсеместно и от горе - те го Томов и от всички работещи там. Знам че ще кажете, че "ама не са си получавали заплатите 3 месеца"! Да, но са присвоили или усвоили тези заплати къде с крадене на работно време, горива, стомана, абе каквото може.
И това не е тайна. Всички го знаят. Там кражбите са си от татово време.
Няма тираждия в България, който да не изчисли първо, колко дизел може да вземе за личния си автомобил преди да отиде на работа. Това, също не е тайна. Нали?

Я, откраднете от частен офис. Какво ще вземете? Химикалка, молив, ще се обадите на мама от служебния телефон, или ще си разпечатате "Под игото" на Вазов, на принтера, тайно от шефа?

В България се краде по-много и то крупно. Там, където има начин, се краде. Най сладката кражба е от държавни пари, а още по-сладко е да вземеш на концесия боклук, всякакъв - битов, стари гуми, отработени масла, луминисцентни лампи и каквото друго ви мине на акъл, - боклук с други думи. Там няма как да те хванат лесно. Всичко е вързано с едни прости Протоколи и евентуално Фактури, ако излиза продукция от обработката и преработката. Така се печели най-лесно и най-безболезнено. Просто едни месечни Протоколи доста пъти фалшиви, подадени в Министерството на околната среда и водите за свършена работа в тонове събран "боклук" и хоп... парите по сметка от държавата. Чиста работа.
Барозу какво отговори на Станишев преди няколко дни. "Вие имате стройни схеми и закони за борба с корупцията от власта, и кражбите на пари от администрацията и организираната престъпност, и докато не започнете да ги налагате, не може да искате от ЕС да ви изпратят специалисти за борба с тях, да помогнат в проблема. Докато не покажете, че има развитие в съдебната система, няма как да очаквате помощи от ЕС.
Кратко, точно и ясно. И така 600 млн. Евро останаха в мечтите на министрите ни. И не само там.
Топлото си е в къщи. Маргините също. Сега съдят Томов... дрън, дрън... Момче убива по жесток начин момиче във Варна, след което я изнасилва мъртва с помощни средства и се фука, че баща му е лидер на СДС във Варна и ще мине между капките. А баща му, лидера, дори не си подава отвод от партията, а сме пред избори!
Еми, брав е Бойко

Entusiastka_83 написа:кой кого лъже, и за какво? аз ще излъжа теб, ти ще излъжеш друг, той ще излъже мен, е, кой е излъгания? кой е тариката? това е нашият живот за съжаление... пиша това по повод една обява в форума - "корекция километражи"? за какво си говорим и как си помагаме?
да, има много полезни теми и много информация, но си мисля,че истинската помощ ще дойде когато елиминираме и афишираме мошениците, когато можем без притеснения, че ще ни излъжат, да идем в който и да е сервиз, че ще има нещо нередно...
естествено има още, и още,и още неща,за да променим начина си на живот, разбира се преди това, начина на мислене.....
Съжалявам, че изписах толкова... Но, истината е една и тя не трябва да се крие.
Лъжем се всички, взаимно. Едните търсим кола нов внос, седяла в гаража на пенсионер, който я пастирал и я припалвал. Други се лъжат, като гледат километража на колко е. А на всички ни е ясно, че кола на 200 000 не е на два месеца, а си е карана яко и хайдушката и от там - услугата "Корекция на километраж". Коригират данните и купувача е "леко" заблуден и по-склонен да даде бързо парите, без да задава много въпроси. Е, моя спря на 195 000 преди 7 години. Ако ме питат на колко е, ще си кажа истината, а купувача да си решава. Ще я купува или не.
Последна промяна Eva* на 04 Апр 2009, 23:51, променена общо 2 пъти
Да караш Peugeot е страст!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
като начало може да се спре ментето в тоз форум 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2