Подарена...
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Подарена...
Мъчно ми е
, но я подарявам. От Стара Загора съм. Ако някой я иска 0886 439 570.

Последна промяна nigh7lif3 на 17 Апр 2009, 0:18, променена общо 3 пъти
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Здрасти колега, аз имам 2 котки в апартамента. Това с точенето -няма как да го избегнеш много много. Но пък може да я научиш от 5 точения 3 да са на специално място! Ние решихме проблема като на една дъска да речем 80см дълга и педя широка я увихме в нещо като твърд късокосмест мокет и я заковахме на определено място в коридора.Когато видим някоя да си точи ноктите -взимаме я и и показваме "точилката". Периодично когато парчето мокет стане на нищо
се подменя. Обаче чат пат ги хващаме как доволно си точат ноктенцата и по дивана,краката на масата,фотиолите и др.предмети!
Животинче,ко да го праЙш
Знаехме ,още когато си ги прибрахме в къщата ,че ще има поражения!

Животинче,ко да го праЙш

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Колега по зоомагазините се продават едни дъски с увито околи тях въже,аз купих на котарака и да ти кажа се научи и 99% си ги остри на него.
на балкона имам руло мокет, тамън мислех да го изхвърля, когато с радост видях, как си точи ноктите на него и както на колегата, 99% си точи ноктите там. Намери нещо дълго и го облечи с тъкан, за целта. Котката обича да се протяга по цялата си дължина, докато си точи ноктите, затова трябва да е на височина.
По магазините съм виждала разни такива, омотани с въже, но не съм купувала такова да пробвам.
Като това например
или това
Всичките предложения може да ги видиш тук ТУК
По магазините съм виждала разни такива, омотани с въже, но не съм купувала такова да пробвам.
Като това например

или това

Всичките предложения може да ги видиш тук ТУК
Да караш Peugeot е страст!
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
аз съм имал много котки и сме им рязали връхчетата на ноктите, така не правят деруги по каквото и да било докато не пораснат пак 

Добре де, като и режете ноктите не започват ли повече да си ги точат?
Аз на моята веднъж и ги резнах и имам чувството, че взе два пъти повече да си ги точи.
Иначе съм и взела една дъска за точене, но не я поглежда. Общо взето новия диван отиде на кино...
По темата и аз не съм намерила решение все още...
Аз на моята веднъж и ги резнах и имам чувството, че взе два пъти повече да си ги точи.
Иначе съм и взела една дъска за точене, но не я поглежда. Общо взето новия диван отиде на кино...

krystal написа:Добре де, като и режете ноктите не започват ли повече да си ги точат?
Иначе съм и взела една дъска за точене, но не я поглежда. Общо взето новия диван отиде на кино...![]()
Абсолютно!! Преди ги режех по-често- точи ги повече!!
За моя голяма радост моята персийка не поглежда друго, освен това което съм й купила от магазина....като на втората картинка, залепено със силикон на касата на вратата.....
Трябва обаче да я научиш колега, незнам на колко месеца е....аз й хващах лапичките и заедно драскахме на тая дъска, и от тогава само там

Зависи колко е голямо котето, до колко е научено вече и колко е своенравно....

Трябва обаче да я научиш колега, незнам на колко месеца е....аз й хващах лапичките и заедно драскахме на тая дъска, и от тогава само там
Зависи колко е голямо котето, до колко е научено вече и колко е своенравно....
Да, така е.
Моята е вече 5 годишна и си е създала навици, които не мога сега да променя. Иначе и аз и взех същата дъска, но ефект няма.

- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Аз лично никога не бих й отрязал ноктите, не бих и причинил такова нещо. А за това къде си ги точи... в банята има едни тръби дето минават там си има едно въженце намотано и тя си е свикнала да си ги точи там, въпреки че многократно я засичам да дъпра и на други места... например на облекалката на стола който седя в момента, по диваните и даже по пердетата, но отдавна сме претъпнали и тя е по ценна от дамаската на мебелите 

- CheFs
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: E30 M3
Мойта котка отначало и взехме една възглавничка от някакъв плат и сложихме 2 капки валериян и те полудяват си точат там ноктите , докато не спре да мирише... След това почна по корка
Сега е направила на нищо новия корк ... Имаме и някакви мишки но това е временно ... 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Здравейте,
На котка нокти никога не се режат,това е все едно да и отрежеш мустачките или веждите,те са част от начина и на ориантиране в обстановката.
\има специални спреове по зоомагазините дето като се напръска някъде където котката си точи ноктите-бяга от там,както и спреове които като ги напръскаш на мястото определено за чешене,само там ходи
На котка нокти никога не се режат,това е все едно да и отрежеш мустачките или веждите,те са част от начина и на ориантиране в обстановката.
\има специални спреове по зоомагазините дето като се напръска някъде където котката си точи ноктите-бяга от там,както и спреове които като ги напръскаш на мястото определено за чешене,само там ходи
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2