Подарена...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Подарена...

Мнение от nigh7lif3 » 12 Апр 2009, 8:56

Мъчно ми е :bcry: , но я подарявам. От Стара Загора съм. Ако някой я иска 0886 439 570.
Последна промяна nigh7lif3 на 17 Апр 2009, 0:18, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 12 Апр 2009, 9:44

Здрасти колега, аз имам 2 котки в апартамента. Това с точенето -няма как да го избегнеш много много. Но пък може да я научиш от 5 точения 3 да са на специално място! Ние решихме проблема като на една дъска да речем 80см дълга и педя широка я увихме в нещо като твърд късокосмест мокет и я заковахме на определено място в коридора.Когато видим някоя да си точи ноктите -взимаме я и и показваме "точилката". Периодично когато парчето мокет стане на нищо :) се подменя. Обаче чат пат ги хващаме как доволно си точат ноктенцата и по дивана,краката на масата,фотиолите и др.предмети!
Животинче,ко да го праЙш :) Знаехме ,още когато си ги прибрахме в къщата ,че ще има поражения!
:D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Апр 2009, 10:32

Колега по зоомагазините се продават едни дъски с увито околи тях въже,аз купих на котарака и да ти кажа се научи и 99% си ги остри на него.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 12 Апр 2009, 13:39

на балкона имам руло мокет, тамън мислех да го изхвърля, когато с радост видях, как си точи ноктите на него и както на колегата, 99% си точи ноктите там. Намери нещо дълго и го облечи с тъкан, за целта. Котката обича да се протяга по цялата си дължина, докато си точи ноктите, затова трябва да е на височина.

По магазините съм виждала разни такива, омотани с въже, но не съм купувала такова да пробвам.

Като това например
Изображение

или това
Изображение

Всичките предложения може да ги видиш тук ТУК
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 12 Апр 2009, 13:45

аз съм имал много котки и сме им рязали връхчетата на ноктите, така не правят деруги по каквото и да било докато не пораснат пак ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 12 Апр 2009, 14:00

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 30 Юли 2009, 22:19, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Апр 2009, 14:15

Добре де, като и режете ноктите не започват ли повече да си ги точат?
Аз на моята веднъж и ги резнах и имам чувството, че взе два пъти повече да си ги точи.
Иначе съм и взела една дъска за точене, но не я поглежда. Общо взето новия диван отиде на кино... :confused:
По темата и аз не съм намерила решение все още...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Апр 2009, 15:08

krystal написа:Добре де, като и режете ноктите не започват ли повече да си ги точат?
Аз на моята веднъж и ги резнах и имам чувството, че взе два пъти повече да си ги точи.
Иначе съм и взела една дъска за точене, но не я поглежда. Общо взето новия диван отиде на кино... :confused:
По темата и аз не съм намерила решение все още...

Абсолютно!! Преди ги режех по-често- точи ги повече!!
За моя голяма радост моята персийка не поглежда друго, освен това което съм й купила от магазина....като на втората картинка, залепено със силикон на касата на вратата.....
Трябва обаче да я научиш колега, незнам на колко месеца е....аз й хващах лапичките и заедно драскахме на тая дъска, и от тогава само там :)
Зависи колко е голямо котето, до колко е научено вече и колко е своенравно.... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Апр 2009, 17:24

Трябва обаче да я научиш колега, незнам на колко месеца е....аз й хващах лапичките и заедно драскахме на тая дъска, и от тогава само там
Зависи колко е голямо котето, до колко е научено вече и колко е своенравно....

Да, така е.
Моята е вече 5 годишна и си е създала навици, които не мога сега да променя. Иначе и аз и взех същата дъска, но ефект няма. :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 12 Апр 2009, 17:31

Аз лично никога не бих й отрязал ноктите, не бих и причинил такова нещо. А за това къде си ги точи... в банята има едни тръби дето минават там си има едно въженце намотано и тя си е свикнала да си ги точи там, въпреки че многократно я засичам да дъпра и на други места... например на облекалката на стола който седя в момента, по диваните и даже по пердетата, но отдавна сме претъпнали и тя е по ценна от дамаската на мебелите :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от CheFs » 12 Апр 2009, 17:33

Мойта котка отначало и взехме една възглавничка от някакъв плат и сложихме 2 капки валериян и те полудяват си точат там ноктите , докато не спре да мирише... След това почна по корка :mhihi: Сега е направила на нищо новия корк ... Имаме и някакви мишки но това е временно ... :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 12 Апр 2009, 17:49

Всичко е на черти , няма спасение - тонколони , мокети , килими ,фотьойли , столове , пердета . Какво ли не пробва жена ми ,свиквай Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 12 Апр 2009, 18:12

бе грозно ще е ма намотаи около краката на любимите и столове с въже дебело 1 пръст бе котешка му рабута ,нали се сещаш на самия крак много намотки

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 12 Апр 2009, 18:12

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 30 Юли 2009, 22:21, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Апр 2009, 21:52

Здравейте,
На котка нокти никога не се режат,това е все едно да и отрежеш мустачките или веждите,те са част от начина и на ориантиране в обстановката.
\има специални спреове по зоомагазините дето като се напръска някъде където котката си точи ноктите-бяга от там,както и спреове които като ги напръскаш на мястото определено за чешене,само там ходи

Следваща

Назад към Извън Темата