За Гърция и гърците и всичко останало..., питанки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

За Гърция и гърците и всичко останало..., питанки

Мнение от ceno83 » 27 Апр 2009, 10:16

Колеги и приятели ,
с моята приятелка искамe да споделим едно желанийце - да разходим Митсубишито до Гърция - Халкидики-Ханиоти (като начало) , че то милото малко свят да види. Тази България май вече му е тясна... Пък и почивчица да си спретнем ей така на топло време.
Та искахме да помолим за впечатления и съвети от другите пътешественици като нас. (сигурен съм, че такива не липсват )
има ли нещо специфично, което трябва да знаем или да направим? Как е движението там? Скъпо ли е? Колата е с газова уредба, но и на бензин я караме...кое е за предпочитане?
Бихме се радвали на съвети от всякакъв тип!
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

Потребител
Аватар

Мнение от zaqwsx » 27 Апр 2009, 10:30

Пътищата са доста добри. Кара се бавно! Глобите са много солени, затова спазвай всички ограничения. Антирадарите са забранени със закон. Газостанция можеш да намериш само в големите градове (Солун, Атина) и то по една. Цените са малко по-високи отколкото в България (около 30%), но обслужването е много по-добро. Като цяло, аз съм зачеркнал българското черноморие за почивка в полза на гръцкото (пътува се по-леко, времето е по-топло, морето по-чисто, обслужването по-добро, тишина и спокойствие). Разбира се това е условно, ако искаш луди нощни купони България е по-доброто място.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Апр 2009, 10:32

Нищо особено. Отивай и се наслаждавай. Толерантни бяха гърците поне към мен. Караш си на газ, докато свърши :) Ако намериш газ в Гърция някъде, берекет, ако ли не -> дайте й и малко бензин да види ;)

Спазвайте ограниченията и правилата. Не е булгаристан, общо взето това е.

Приятно прекарване, аз се замислих също да направя една разходка... :)

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 27 Апр 2009, 10:51

Бях в Гърция тази събота, предварително наплашен от информацията за радарите и глобите ..

Карах спокойно и според ограниченията ..

На излизане от Гърция си нямах проблеми с глобите :)

Пътищата по принцип са хубави (ходих до Солун), но от Промахон до магистралата за Солун е кофти, тъй като се прави ремонт и се кара по стария и доста неравен път .. Това не трябва да ти дава грешни впечатления, тъй като наистина магистралата си е магистрала.. не като в България.. :)

Аз си карах на бензин и там не съм зареждал .. но цените са сходни с българските .. дизела е 90 евро цента, а бензинът - малко повече ..

Това е :)
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Апр 2009, 10:52

Газ има май чак в Солун като пресечеш границата от Кулата. Ако си падаш по ядене и пийване приготви по 50- тина евро поне на ядене за каламара, охтопода и разни такива работи. Ако не най-тънко излиза гироса :mrgreen: Бензина е или колкото нашия или малко по-скъп или евтин, според зависи, но е осезаемо по-добър като качество. Плажовете и морето, естествено в пъти по-чисти, движението цивилизовано и културно, катаджиите неподкупни ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 27 Апр 2009, 11:56

Ас ще ти кажам за грците = цигани, ама имат много хубаво море :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 27 Апр 2009, 12:07

македонец написа:Ас ще ти кажам за грците = цигани, ама имат много хубаво море :)

Това беше най-полезният и хубав коментар от всички :)
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 27 Апр 2009, 13:13

в Солун ако ходиш, паркирай само на позволените места, защото ако си паркирал на място където е забранено паркирането полицията взима предния номер на колата и трябва да ходиш да си платиш глоба. тогава ти връщат номера. препоръчвам ти една от най-големите таверни в Солун - ОДЕОН. намира се близо до летището. малко е скъпичка таверната, но си заслужава. а и е хубаво да усетиш атмосферата на истинска таверна.
Последна промяна mitaka7 на 06 Окт 2012, 12:02, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Апр 2009, 15:43

Абе ако паркираш след 4- 5 и се махнеш преди 10 може да спираш където си искаш. Просто в тия часове няма грък, който да работи. :mrgreen: Аз като пътувах на долу сутрин рано карам колкото може да върви колата, на катаджиите просто и през ума не им минава, че могат да станат в 7 сутринта :D
Няма толкоз мудна и мързелива нация като тяхната.
Изображение

Скрапчо
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Ivan Petrov » 27 Апр 2009, 17:04

mitaka7 написа:в Солун ако ходиш паркираи само на позволените места ,защото ако си паркирал на място където е забранено паркирането полицията взима предния номер на колата и трвбва да ходиш да си платиш глоба и тогава ти връщат номера...

Номера да си свали сам предния номер все едно полицията го е свалила и после пак да го сложи не минава ли?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dare__devil » 27 Апр 2009, 17:16

Приятно се пътува, малко са изнервящи ограниченията 50, 50, 50....
ПОЧТИ НИКОЙ не говори английски!!! По- вероятно е на български да се разберете , ама...пробвай си и на английски :) Нафта зареждах на тяхното ЕКО, разлика не усетих в колата :) Ние ходихме точно там - до Халкидики и се поразходихме из ръкавите му. Заслужава си да се поразходиш до там :) Ако си бил в Щатите, като структура се доближава според мен.
Приятно изкарване :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 27 Апр 2009, 17:47

Благодаря за съветите и мненията. Темата е отворена до Петък . АКо има още някой който да сподели страсти нека да пише :)

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 27 Апр 2009, 18:00

За английския... не съм го забелязал. Според моя опит - почти всички по хотели и ресторанти го говорят. Горивото е същото като цена, (около) Солун е наводнено от камери. Цените по хотели, таверни и рестаранти за българските, само че в евро, но си струва - обслужването е отлично :)

П.П. Македонец, не се пени - всички знаеме, че и при вас е модно "на отмор у Гърция" :winky:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Апр 2009, 18:07

Ако ти се наложи да караш на бензин,винаги сипвай от най-скъпия.На всяка бензиностанция са различни цените-това идва от рафинерийте им,например за 95 има 10 различни цени,като по-ефтиния е по-лош винаги.
Рядко се среща полиция,но си спазвай ограниченията.
Не се ''залепяй'' зад грък,каращ с превишена скорост-много често спират ''втората'' кола.
С английския ще се оправиш без проблем-почти всички го говорят.
Пътните такси са по 2 евро.
Щом си тръгнал на разходка,навръщане може да хванеш от Солун за Евзони т.е. да минеш през Македония(само с лични карти),като километри разликата е малко,но си заслужава заради кухнята.
Има и безмитен магазин... :D

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 27 Апр 2009, 19:35

Абе аз минах без пътна такса ..

По принцип от къде трябва да си взема стикер.. Я обяснете плс!
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Следваща

Назад към Извън Темата