Телефонни измами!
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Телефонни измами!
Здравйте, колеги! Преди малко по домашният телефин ми звънна някакъв измамник, който плачейки каза "Катастрофирах". Аз веднага познах, че е измамник, но реших да се направя на ударен и да направиме среща или да му пратя парите (които сигурно щеше да поиска) и така щях да го хвана и след това лошо му се пишеше. Но за жалост като ми чу гласа веднага затвори телефона, защото сигурно търси пенсионери, които лесно се манипулират. Като ми звънна на телефона, той си беше скрил номера, та се чудя как мога да открия, откъде ми е звънял и кой му е тел. номер, за да го намеря и да го пребия от бой! Представете си колеги колко пенсионери,които получават 150 лв. пенсия е излъгал сигурно с много пари и продължава да лъже.
Моля, ако някои има представа да ми каже по какъв начин да го открия!
Моля, ако някои има представа да ми каже по какъв начин да го открия!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
У нас 3 пъти са звъняли на тъща ми ... словохотиливи хора са нали.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Преди 5 минути ми звъна някъв мъж и вика: "ало, чуваш ли ме?" и като казах да затвори...
имайте предвид, че проверяват и по къщите дали сте си у вас
имайте предвид, че проверяват и по къщите дали сте си у вас

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Веднъж се обадиха на баба ми да и кажат, че съм блъснал някакво момиче, което сега било в кома и трябвало да даде 3000 лева, за да ме пуснел следователят, и чак се чувало как плача по телефона
После 20 минути не мога да успокоя баба ми и да обясня, че са мошенници, не им идва на акъла, че възрастен човек може да гибероса от притеснение
Най- добрия вариант е да си уредите среща, но предварително да сигнализираш в полицейското управление-да го приберат да потърка наровете.

Най- добрия вариант е да си уредите среща, но предварително да сигнализираш в полицейското управление-да го приберат да потърка наровете.

Никой не мое ма връне на селу!
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Преди около месец бяха звъняли на майка ми ..... и бяха казали:
"Бабо...катастрофирах....." (придружено със сърцераздирателен рев)
При което майка ми отговорила:
"Къде бе бабо...в детската с триколката ли? "
Последвало мигновенно прекъсване на връзката...
п.п.Синът ми е на 5 и половина
"Къде бе бабо...в детската с триколката ли? "

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Hito написа:Преди около месец бяха звъняли на майка ми ..... и бяха казали:
"Къде бе бабо...в детската с триколката ли? "![]()
![]()
Тва е било мн добро !
- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
старо като света...на едно приятелче майка му...звънят , рев, сополи, всички екстри. Притеснила се женицата ама гледа в кухнята мъжът и вечеря(казва се Иван, а децата й Димитър и Никола)и казва на ревльото "Иване ти ли си маме" отговор "аз съм мамо"...от там "ааа ми аз що ти не е.а майката сине" отговор червена слушалка... Целия ми род съм им казал, че звънне ли някои така е измама и да се опитат да си направят среща...нещастниците представа си нямат какво дране ще ги чака!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Явно мошенниците са убедителни, защото знам за случаи, когато хора горят по 2 пъти в такива схеми. А репертоара е много разнообразен-има варианти с "Лотарии", "пратки" "части за машини" и пр., но там се разчита на лековерността на хората и желанието за бърза печалба. Искат да взенеш по- малка или по- голяма сума пари за нещо, накрая - пръстче в г.зче 

Никой не мое ма връне на селу!
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
На мойта баба 2 пъти й звънят да и кажат че ту съм катастрофирал ту не ми стигат пари да си купя климатик 

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- cekunnn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 6 in line, 1.8Т
- Мечтае да кара: M6 G power
При мен миналото лято се бяха обаждали на дядо ми и му бяха казали, че съм бил блъснал дете и трябвало нз си колко пари за да ме измъкне (като разбира се сълзливия тон е на лице)
добре, че дядото попитал къде е санало и му казали София та се усетил за какво става дума щот знаеше, че съм по морето на почивка и ги напсувал така по български както си му е реда... Ама пак си е човек на 86 години и отначало се притеснил много добре че не му е станало нещо пък отделно на тия години и нервите не са голям +
Общо взето безскрупулно лъжат старите хора (а и не само) без да се притесняват, че това може да ги убие....

На мен преди известно време ми се случи.Звъни домашния телефон .... скрит номер ... вдигам и чувам рев:"Синееееее блъснах едно дете...(ама все едно слушам гласа на баща ми , направо се шашардисах) ... тук съм в полицията..." бла бла бла ... Аз мн се стреснах какво ли не ми мина през акъла ... в крайна сметка се усетих "уж" и му затворих ... звъня на баща ми и като му казах взе да ми се подиграва , ама такъв камък ми падна от сърцето , че .... Опасна работа са тия измамници мама им мръсна

- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
точно заради тази схема продавам ваучери на вивател
на тъста са му разказали, че сме в районното, че има умрял човек блъснат от колата на жена ми..., че на жена ми (дъщеря му) и е счупена челюстта и не може да говори...(хитри мама им д'еа, че да не може да я познае по гласа), че са ми взели телефона и, че не мога да се обадя... човека е с три инсулта, за малко да ритне камбаната...
накарали да го да купи ваучери и да продиктува кодовете, за да може следователя да се свърже с него, но той не е разбрал точно какво да направи и ми ги донесе запечатани - та ако на някой му трябват ваучери за 60лв - да свирка, ще има промоция
обадих се на 166 - "...еми вие сте 20ти за днес с ваучери, радвайте се, че не са повече от 60лв...". при въпрос от моя страна - "какво да направя?" - "...емиии, нищо не можете да направите, ако искате се обадете в районното, но и там няма да ви помогнат..."
е те т'ва е, с кеф да им плащаш заплатите на милиционерите, но поне беше любезна г-жата от 166 

на тъста са му разказали, че сме в районното, че има умрял човек блъснат от колата на жена ми..., че на жена ми (дъщеря му) и е счупена челюстта и не може да говори...(хитри мама им д'еа, че да не може да я познае по гласа), че са ми взели телефона и, че не мога да се обадя... човека е с три инсулта, за малко да ритне камбаната...
накарали да го да купи ваучери и да продиктува кодовете, за да може следователя да се свърже с него, но той не е разбрал точно какво да направи и ми ги донесе запечатани - та ако на някой му трябват ваучери за 60лв - да свирка, ще има промоция

обадих се на 166 - "...еми вие сте 20ти за днес с ваучери, радвайте се, че не са повече от 60лв...". при въпрос от моя страна - "какво да направя?" - "...емиии, нищо не можете да направите, ако искате се обадете в районното, но и там няма да ви помогнат..."

добре де, може ли такова безумие българско или циганско... да спекулираш по този начин с болката на близките. Един от охраната на фирмата се оплака, че отишли до тях, явно са наблюдавали майка му, жена над 70 години. "Сина ви катастрофира и е в Пирогов, трябват ни пари, за да платим за кръвопреливането". Кошмар! Коя майка, независимо на колко години е сина и, няма да извади всичките си спестявания, за да помогне на детето си?
Това, с тези телефонни обаждания хвърли в ужас моята майка. Тя, трепери по принцип, че някой може и да се обади наистина, представям си, ако е лъжа! Коя майка, ще прежали детето си? Такива измамници не заслужават при съд по-малко от "до живот" присъда!
Ненормално е. Редно е от МВР и от Правителството да вземат сериозни мерки, точно срещу такива обаждания. Шофьори сме, да не дава Господ, но всичко се случва. А, ако наистина се случи? И вдигне близък човек? И не повярва, защото помисли, че е измама? Или повярва и се случи нещо непоправимо?
По принцип, от полицията не звънят, а отиват в домовете. Така по-лесно се "усвоява" новината от близките. Но има и случаи в които директно се обаждат. Аз поне съм предупредила майка ми. Да не се шашка, но ходят и по домовете изродите.
Такива измамници, да ги намериш, да ги качиш в багажника и докато са живи - як дрифт, до припадък!
После бой докато мърдат и накрая бой, защото са мърдали!
Така и така, няма да ги осъдят за повече от 2 години, поне да си получат възмездието.
Това, с тези телефонни обаждания хвърли в ужас моята майка. Тя, трепери по принцип, че някой може и да се обади наистина, представям си, ако е лъжа! Коя майка, ще прежали детето си? Такива измамници не заслужават при съд по-малко от "до живот" присъда!
Ненормално е. Редно е от МВР и от Правителството да вземат сериозни мерки, точно срещу такива обаждания. Шофьори сме, да не дава Господ, но всичко се случва. А, ако наистина се случи? И вдигне близък човек? И не повярва, защото помисли, че е измама? Или повярва и се случи нещо непоправимо?
По принцип, от полицията не звънят, а отиват в домовете. Така по-лесно се "усвоява" новината от близките. Но има и случаи в които директно се обаждат. Аз поне съм предупредила майка ми. Да не се шашка, но ходят и по домовете изродите.
Такива измамници, да ги намериш, да ги качиш в багажника и докато са живи - як дрифт, до припадък!
После бой докато мърдат и накрая бой, защото са мърдали!

Да караш Peugeot е страст!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Доста пъти са се обаждали в нас , единия път чак казаха че несъществуващия ми син е катастрофирал 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2