За човешките жестове и думичката ''благодаря''...
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
За човешките жестове и думичката ''благодаря''...
Здравейте колеги,
Повод за да пиша във форума е поредната история,която ми се случи снощи .На пръв поглед е колкото странна толкова и невероятна.ще е споделя с Вас и всеки от Вас нека прецени дали съм постъпил както трябва и ако той е бил на мое място как би постъпил ..
И така историята е следната :
Аз както повечето колеги знаят цяло лято съм на ММЦ Приморско - работя в хотел,където приемаме и изпращаме туристи. С наближаването на края на сезона наплива на туристи намаля. Дори тези дни понеже е дъждовно и вали идвват все някакви пенсионери,които са с документи за социално слаби и искат касови бележки за всякакви услуги за да може след това да си осребрят сумичките,който са изхарчили тук пред ТЕЛК-а.
Вчера следобяд се появява един дядка на 85 години .Той горкият едва крета,но дошъл на почивка..Докато попълваше разни адресни карти за регистрация и т.н. непрекъснато се вайкаше,че таксито му взело цели 8 лв. от Приморско до ММЦ. За тези, който са идвали разстоянието е само 2,5 км,но бакшиите удрят яко ! Аз го посаветвах да не ползва услугите им .. Когато му поисках ваучер за да го регистрирам той ми отвърна,че е на дъното на багажа му и трябва да си извади целият багаж за да ми го даде. Естествено съпроводих го горе до стаята му и започнахме да разопаковаме багажа и да търсим ваучера... Какво беше учудването ми когато отваряйки пътната му чанта започнахме да вадим сутиени, токчета и разни кремове и прашки и аз останах много учуден -направо в един момент си помислих,че тоя е някакъв извратеняк дошъл тук да си избива комплексите ..В един момент дядката видя всичко това и ми вика : ''това не е моя сак, моя сак е останал при някой друг като сме прехвърляли багажа в Бургас ''....
И сега какво правим? Вика ми ''нямам пари ,никъде не мога да отида да си го търся''. Аз естествено веднага взех нещата присърце и веднага реагирах като му казах, че ще му намерим багажа -да не се притеснява. Веднага първата ми мисъл беше да разбера фирмата,от която е закупил билета и да се свържем с нея,защото предположих,че в същият момент някъде там друга жена си търси нейният багаж. Намерих веднага телефони ,отидох до Приморско с моята кола след това и до Китен на информация и веднага успяхме да направим връзката с жената,която си беше загубила багажа.Тя е в Поморие, а ние на ММЦ Приморско.Непрекъснато говорех с жената от моя телефон - мен не ме бърка,защото имам доста безплатни минути към оператора ,но все пак не съм длъжен да го правя всичко това както и да ходя с моята лична кола да му търся багажа на разсеяния дядка . Направих го поради причината,че е прекано стар -просто от човешка гледна точка .В крайна сметка всичко завърши благополучно - ние изпратихме чрез диспечерката багажа на жената в Поморие, а оттам трябваше да чакаме неговият багаж. Понеже реакцията ни беше светкавична се случи така,че нейният багаж пристигна при жената преди този на дядката .В останалите два часа докато дядото си получи багажа непрекъснато ми намилаше, че имал важни документи в сака, трябвало да си го получи за да може след това от ТЕЛК-а да му осребрят парите,който е дал за почивка и т.н. Ама нито веднъж не се сети да каже поне едно ''благодаря'',защото все пак всичко което направих за него - не съм длъжен да го правя.Все пак не влиза в моите задължения нали така? Още повече се оказа, че едната му дъщеря е директор на спа хотел ''АУГУСТА''в Хисаря и вместо да звъни през 5 минути тук и да ни упреква,че бавно сме действали и дядото трябвало да си вземи някакви си хапчета,защото пропускал часа им за взимане да беше направила нещо повече за него -все пак той и е баща. Ние какво -трябваше да отидем до аптеката да му купим и лекарства ли с наши собствени пари.
Дядката ми вика ''аз нямам никакви пари - не давам пари за нищо'',а самият аз видях като си изваждаше личната карта се мъдреха няколко 50-толевки там ..Не съм за 5 или 10 лв. и за времето,което си загубих с него, но поне можеше да ми каже едно ''благодаря'',а той само се мусеше тук и сумтеше и се вайкаше какви важни документи имал и как ако ги загубил не можел да си вземе парите от почивката ...
Е, колеги и аз имам баба и дядо ,но мойте за радост не са такива -дребнави душички ... Странно е всичко това- не съм за парите нито за каквото и да било,но все пак толкова ли беше трудно да се откъсне от устните му едно елементарно ''благодаря'' .Питам толкова ли е трудно ? Жената от Поморие специално ми се обади по телефона за да ми благодари,че сме и изпратили багажа по автобуса и когато разбра,че съм от Асеновград настоя като се прибирам към Пловдив да и се обадя за да ми благодаряла лично, а този дядка заради когото целият ми ден мина просто ей-така, направих сумата ти разговори по моя личен телефон с диспечери и шофьори на автобуси докато му открием багажа, докато направим връзката с другата жена и т.н. и накрая какво получавам насреща - едно сумтене ..
Опитвам се да си представя ситуацията ако бяхме казали на дядката сам да се оправя и да си носи последствията за своета разсеяност...
Всъщност много мислех дали да напиша темата - не искам да прозвучи като оплакване или нещо от този род.Предполагам всеки от Вас е имал такива ситуации, но все пак тази случка няма да ме откаже да продължавам да правя добри дела,още повече че е готино когато след това видиш усмивката варху нечие лице и устните,който казват ''благодаря''..Наистина колко лесно се произнася тази дума и понякога колко много означава. ХУбаво е когато виждаме повече усмихнати лица, хубаво е когато правим добри дела дори и за такива, който не могат да ги оценят. Казано е прави добро пък го хвърли зад себе си на пътя -то ще ти се върне стократно .....
Приятен и усмихнат ден от мен!
Повод за да пиша във форума е поредната история,която ми се случи снощи .На пръв поглед е колкото странна толкова и невероятна.ще е споделя с Вас и всеки от Вас нека прецени дали съм постъпил както трябва и ако той е бил на мое място как би постъпил ..
И така историята е следната :
Аз както повечето колеги знаят цяло лято съм на ММЦ Приморско - работя в хотел,където приемаме и изпращаме туристи. С наближаването на края на сезона наплива на туристи намаля. Дори тези дни понеже е дъждовно и вали идвват все някакви пенсионери,които са с документи за социално слаби и искат касови бележки за всякакви услуги за да може след това да си осребрят сумичките,който са изхарчили тук пред ТЕЛК-а.
Вчера следобяд се появява един дядка на 85 години .Той горкият едва крета,но дошъл на почивка..Докато попълваше разни адресни карти за регистрация и т.н. непрекъснато се вайкаше,че таксито му взело цели 8 лв. от Приморско до ММЦ. За тези, който са идвали разстоянието е само 2,5 км,но бакшиите удрят яко ! Аз го посаветвах да не ползва услугите им .. Когато му поисках ваучер за да го регистрирам той ми отвърна,че е на дъното на багажа му и трябва да си извади целият багаж за да ми го даде. Естествено съпроводих го горе до стаята му и започнахме да разопаковаме багажа и да търсим ваучера... Какво беше учудването ми когато отваряйки пътната му чанта започнахме да вадим сутиени, токчета и разни кремове и прашки и аз останах много учуден -направо в един момент си помислих,че тоя е някакъв извратеняк дошъл тук да си избива комплексите ..В един момент дядката видя всичко това и ми вика : ''това не е моя сак, моя сак е останал при някой друг като сме прехвърляли багажа в Бургас ''....
И сега какво правим? Вика ми ''нямам пари ,никъде не мога да отида да си го търся''. Аз естествено веднага взех нещата присърце и веднага реагирах като му казах, че ще му намерим багажа -да не се притеснява. Веднага първата ми мисъл беше да разбера фирмата,от която е закупил билета и да се свържем с нея,защото предположих,че в същият момент някъде там друга жена си търси нейният багаж. Намерих веднага телефони ,отидох до Приморско с моята кола след това и до Китен на информация и веднага успяхме да направим връзката с жената,която си беше загубила багажа.Тя е в Поморие, а ние на ММЦ Приморско.Непрекъснато говорех с жената от моя телефон - мен не ме бърка,защото имам доста безплатни минути към оператора ,но все пак не съм длъжен да го правя всичко това както и да ходя с моята лична кола да му търся багажа на разсеяния дядка . Направих го поради причината,че е прекано стар -просто от човешка гледна точка .В крайна сметка всичко завърши благополучно - ние изпратихме чрез диспечерката багажа на жената в Поморие, а оттам трябваше да чакаме неговият багаж. Понеже реакцията ни беше светкавична се случи така,че нейният багаж пристигна при жената преди този на дядката .В останалите два часа докато дядото си получи багажа непрекъснато ми намилаше, че имал важни документи в сака, трябвало да си го получи за да може след това от ТЕЛК-а да му осребрят парите,който е дал за почивка и т.н. Ама нито веднъж не се сети да каже поне едно ''благодаря'',защото все пак всичко което направих за него - не съм длъжен да го правя.Все пак не влиза в моите задължения нали така? Още повече се оказа, че едната му дъщеря е директор на спа хотел ''АУГУСТА''в Хисаря и вместо да звъни през 5 минути тук и да ни упреква,че бавно сме действали и дядото трябвало да си вземи някакви си хапчета,защото пропускал часа им за взимане да беше направила нещо повече за него -все пак той и е баща. Ние какво -трябваше да отидем до аптеката да му купим и лекарства ли с наши собствени пари.
Дядката ми вика ''аз нямам никакви пари - не давам пари за нищо'',а самият аз видях като си изваждаше личната карта се мъдреха няколко 50-толевки там ..Не съм за 5 или 10 лв. и за времето,което си загубих с него, но поне можеше да ми каже едно ''благодаря'',а той само се мусеше тук и сумтеше и се вайкаше какви важни документи имал и как ако ги загубил не можел да си вземе парите от почивката ...
Е, колеги и аз имам баба и дядо ,но мойте за радост не са такива -дребнави душички ... Странно е всичко това- не съм за парите нито за каквото и да било,но все пак толкова ли беше трудно да се откъсне от устните му едно елементарно ''благодаря'' .Питам толкова ли е трудно ? Жената от Поморие специално ми се обади по телефона за да ми благодари,че сме и изпратили багажа по автобуса и когато разбра,че съм от Асеновград настоя като се прибирам към Пловдив да и се обадя за да ми благодаряла лично, а този дядка заради когото целият ми ден мина просто ей-така, направих сумата ти разговори по моя личен телефон с диспечери и шофьори на автобуси докато му открием багажа, докато направим връзката с другата жена и т.н. и накрая какво получавам насреща - едно сумтене ..
Опитвам се да си представя ситуацията ако бяхме казали на дядката сам да се оправя и да си носи последствията за своета разсеяност...
Всъщност много мислех дали да напиша темата - не искам да прозвучи като оплакване или нещо от този род.Предполагам всеки от Вас е имал такива ситуации, но все пак тази случка няма да ме откаже да продължавам да правя добри дела,още повече че е готино когато след това видиш усмивката варху нечие лице и устните,който казват ''благодаря''..Наистина колко лесно се произнася тази дума и понякога колко много означава. ХУбаво е когато виждаме повече усмихнати лица, хубаво е когато правим добри дела дори и за такива, който не могат да ги оценят. Казано е прави добро пък го хвърли зад себе си на пътя -то ще ти се върне стократно .....
Приятен и усмихнат ден от мен!
Последна промяна Vasko на 08 Сеп 2009, 9:18, променена общо 1 път
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Има ги такива колега... Успех с жената, със сутиените и прашките
Да не забравиш да минеш през Пловдив 

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Ама защо да не се оплакваш бе приятел.За оплакване си е.Ае, заеби го дядката, изперкал е вече и сигурно не знае на кой свят се намира, със и без неговото благодаря, все ми е през..., знаеш, че си му направил нещо добро, въпреки, че той не го разбира, но оная кифла, дъщеря му...не знам, какво и как сте си говорили, но на 3-тия път вече щях да и тегля една сочна и да не се занимавам повече с глупости.Като е толкова на зор, да си го беше взела в нейния хотел и да си го тъпче с хаповете.
Не те бърка да се разкарваш от и до еди къде си с твоята кола...? Ами ако се или те беше блъснал някой ? Ами ако беше пострадал ти или някой друг ? Пак ли нямаше да те бърка ?
Не те бърка да се разкарваш от и до еди къде си с твоята кола...? Ами ако се или те беше блъснал някой ? Ами ако беше пострадал ти или някой друг ? Пак ли нямаше да те бърка ?
Глупаво е да.....не се ядосвай, ти си направил каквото трябва.
Да, и аз съм забелязвала такива неща, старите хора като че ли си мислят, че всички са им длъжни с нещо .... до човека си е де, но случвало ми се е и аз да се питам " Толкова ли е трудно да кажеш благодаря?" или "Този човек наистина ли вярва, че съм длъжна...?!"
Дето се вика и ние ще остареем....ами дано бъдем хора!
Всъщност не е сигурно дали и млад човек не би се държал по същия начин....
Да, и аз съм забелязвала такива неща, старите хора като че ли си мислят, че всички са им длъжни с нещо .... до човека си е де, но случвало ми се е и аз да се питам " Толкова ли е трудно да кажеш благодаря?" или "Този човек наистина ли вярва, че съм длъжна...?!"
Дето се вика и ние ще остареем....ами дано бъдем хора!
Всъщност не е сигурно дали и млад човек не би се държал по същия начин....

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Категория "Вуду-дрътлак". И не е от възрастта, просто на кофти човек си попаднал.
Никой не мое ма връне на селу!
Хубава тема.
Малко наблюдения. Това е типичния български малодушен цървулски манталитет на бедни душички, дори и да имат 2-3 висши образования.
Аз познавам чудесни възрастни хора, които ти пълнят сърцето като ги видиш дори и за 5 мин. и общуваш с тях. Но ти си видял, че и дъщеря му е такава. Човека цял живот е съществувал с мисълта, че той е незаменим, държавата му е длъжна, а съседа е тъпак... затова си е останал такъв.
Прави ми впечатление, как адски много хора като се върнат от някоя бяла държава се оплакват колко лицемерни били хората, постоянно се усмихвали и казвали благодаря... ами така трябва да му е** майката.
Иначе цървулщината ни залива и само ревем...
Малко наблюдения. Това е типичния български малодушен цървулски манталитет на бедни душички, дори и да имат 2-3 висши образования.
Аз познавам чудесни възрастни хора, които ти пълнят сърцето като ги видиш дори и за 5 мин. и общуваш с тях. Но ти си видял, че и дъщеря му е такава. Човека цял живот е съществувал с мисълта, че той е незаменим, държавата му е длъжна, а съседа е тъпак... затова си е останал такъв.
Прави ми впечатление, как адски много хора като се върнат от някоя бяла държава се оплакват колко лицемерни били хората, постоянно се усмихвали и казвали благодаря... ами така трябва да му е** майката.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Като станеш на 85, ще те видя...Майтап. Колега, добро се прави не заради "благодаря", а заради самото добро. Да дадеш, без да очакваш в замяна нещо. В случая твоето време, пари, нерви ако щеш. За едното благодаря ли го направи? Съмнявам се. Не се огорчавай.
- yarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 Touring
Re: За човешките жестове и думичката ''благодаря''...
Колега,
Случват се такива неща - няма как, хора всякакви.
Ти сам добре си знаеш:
........ Казано е прави добро пък го хвърли зад себе си на пътя -то ще ти се върне стократно ..... [/quote]
Не го взимай много присърце, при следващото БЛАГОДАРЯ ще си я забравил тази случка.

Случват се такива неща - няма как, хора всякакви.
Ти сам добре си знаеш:
........ Казано е прави добро пък го хвърли зад себе си на пътя -то ще ти се върне стократно ..... [/quote]
Не го взимай много присърце, при следващото БЛАГОДАРЯ ще си я забравил тази случка.

"... няма такава сила на света, която да спре оная луда глава, която сама е решила да се отдели от тялото си ..."
!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката
!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Elesar74 написа:Като станеш на 85, ще те видя...Майтап. Колега, добро се прави не заради "благодаря", а заради самото добро. Да дадеш, без да очакваш в замяна нещо. В случая твоето време, пари, нерви ако щеш. За едното благодаря ли го направи? Съмнявам се. Не се огорчавай.
Абе не е така. Защото като минеш през няколко такива субекта ти се поизпаряват желанието и ентусиазма да помагаш, дори и на хора, които го заслужават. Направил го е, за да се почувства дядото по- добре и да не се тревожи, щом ефекта не е такъв-пускай го да се оправя сам, и другият път да цени помощта, която му се оказва

Никой не мое ма връне на селу!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
разбирам те колега,и мен ме дразни кагато дам предимство на някои или присветна за куки и отсреща никав жест,дебил някъв!за сметка на това често кагато спра на пешеходна пътека на някоя мацка тя просто ми се усмихне безценно,а представям си толкова разправии с тоя дъртак,заеби го не го мисли няма фаида,дядо ми вика за такива "минаваи го метър"важното е че си постъпил ка ЧОВЕК а това рано или късно се забелязва,погледни от другата гледна точка жената с куфара може да ти донесе повече приятни моменти от едното благодаря на стареца а без него щеше просто еи така да ти мине деня
- dare__devil
- кандидат ентусиаст
-
Като пуснете някой на ляв завой или да смени лентата пред вас...очаквате аварийки нали, или махане с ръка....и това ви държи усмихнати още поне 20 минути... Много мразя хора, които се държат все едно си им длъжен...
Но в крайна сметка, неблагодарни хора ВИНАГИ ще има...пък нека ние си бъдем добри поне....
Но в крайна сметка, неблагодарни хора ВИНАГИ ще има...пък нека ние си бъдем добри поне....
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Защо колеги си мислите, че вие винаги сте благодарни или винаги се държите учтиво и любезно, ама той другия.... Т'ва са пълни глупости, отделно подобно поведение, не е нищо повече от зле прикрито лицемерие. Ние всички сме хора и сме несъвършенни. В живота си, всеки закача другия с нещо, волно или неволно. Това, което ни държи като хора, е някаква степен на доброта, която живее в нас, иначе досега да сме се избили един друг. Тя е за да бъде живота ни сладък, да ни носи удовлетворение. Когато си дал два лева на сираче, благодаря ли чакаш или ресто? В Библията пише, когато правиш добро, нека дясната ти ръка, не знае какво прави лявата. Отделно да не тръбиш за тая работа. Колегата, дето си пуснал темата. Защо пусна тази тема, какво очакваш? Направил си добро на един възрастен човек пък бил той и скръндза, съжеляваш ли? Съжеляваш ли за доброто, по причина, че той не ти е благодарил? Би ли го направил отново или не? Не се огорчавай, ако искаш да си добър човек, защото утре ти можеш да си причина за огорчение у някого. Да ви кажа нещо за възрастните хора колеги. Пътищата, дето си карате колите по тях, една голяма част, да не изпозлвам цифри, те са ги правили. Системата не е важна в случая. Би следвало да сте им благодарни за това. Това, че същите са в еди какво си състояние, не са виновни те за тая работа (възрастните хора). И още нещо. Парите на тези хора, бяха откраднати, в началото на българския преход. Чувствате ли тяхното унижение, за 35-40 г. положен труд, да ти дадат 150-200 лв. пенсия? Нашето време ги унижи. Вместо да гледаме на тях като на дъртаци, а ние ще станем като тях, по-добре да ги уважаваме и разбираме, както казах по-горе, има за какво.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Elesar74 написа:Защо колеги си мислите, че вие винаги сте благодарни или винаги се държите учтиво и любезно, ама той другия.... Т'ва са пълни глупости, отделно подобно поведение, не е нищо повече от зле прикрито лицемерие. Ние всички сме хора и сме несъвършенни. В живота си, всеки закача другия с нещо, волно или неволно. Това, което ни държи като хора, е някаква степен на доброта, която живее в нас, иначе досега да сме се избили един друг. Тя е за да бъде живота ни сладък, да ни носи удовлетворение. Когато си дал два лева на сираче, благодаря ли чакаш или ресто? В Библията пише, когато правиш добро, нека дясната ти ръка, не знае какво прави лявата. Отделно да не тръбиш за тая работа. Колегата, дето си пуснал темата. Защо пусна тази тема, какво очакваш? Направил си добро на един възрастен човек пък бил той и скръндза, съжеляваш ли? Съжеляваш ли за доброто, по причина, че той не ти е благодарил? Би ли го направил отново или не? Не се огорчавай, ако искаш да си добър човек, защото утре ти можеш да си причина за огорчение у някого. Да ви кажа нещо за възрастните хора колеги. Пътищата, дето си карате колите по тях, една голяма част, да не изпозлвам цифри, те са ги правили. Системата не е важна в случая. Би следвало да сте им благодарни за това. Това, че същите са в еди какво си състояние, не са виновни те за тая работа (възрастните хора). И още нещо. Парите на тези хора, бяха откраднати, в началото на българския преход. Чувствате ли тяхното унижение, за 35-40 г. положен труд, да ти дадат 150-200 лв. пенсия? Нашето време ги унижи. Вместо да гледаме на тях като на дъртаци, а ние ще станем като тях, по-добре да ги уважаваме и разбираме, както казах по-горе, има за какво.
Колега, нека сега ти обесня нещо ! Защо мислиш,че приех нещата присърце и помигнах на този старец в беда? Аз винаги съм уважавал старите хора - поне на това са ме научили моите родители . Това,което ме подразни е по-скоро отношението на дъщеря му,която се обади и чула не дочула какво точно е ситуацията започна да упреква нас,че дядото имало да си пие някакви хапчета и т.н. Явно тя свикнала от позицията,че е директор на някакъв си хотел там - свикнала да дава заповеди ,ама защо първо не си напрегна мозъчето да помисли първопричината за всичко и тогава да сипе упреци ..Ще ти дам следният пример колега>
Все едно ти да пътуваш за някъде ,но някой който бърза има път в същата посока и ти го взимаш със себе си без да плаща за пътя или каквото и да било -просто му правиш услуга.Но случва се така,че применро пътя по който трябва да минете е затворен и вие закъснявате с 1 или 2 часа.Тогава чия е вината за закъснението ? Твоя ли ? Този, който си взел да пътува с теб трябва да ти е благодарен,че си му спестил някой лев за транспорт ,а не да започне да те упреква,че заради теб е закъснял ...Мисля, че ме разбра и случая който дадох за пример е сходен с горната ситуация ...
Вместо дъщеря му да се обади , да се извини че ни занимава нас с това, колко е разсеян баща и тя започва да говори глупости,че баща и имал нужда от почивка и т.н.а, с този багаж не можел въобще хубаво да си изкара почивката.Ами като е толкова загрижена за баща си защо не го вземе при себе си в СПА ХОТЕЛА -хем ще и бъде под ръка и ще го наблюдава? Не ги разбирам такива хора ..И майка ми и баща ми гледат стари хора - моите дядо и баба, но майка ми заради баба ми не си позволява да се отдели извън града за повече от ден .Винаги е наблюдава. Дори когато ни се наложи да ходим на гости в друг град или взимаме баба ми с нас или е изпращаме при сестра и да е гледа и да е винаги под наблюдения..А това да пуснеш стар човек на 85 години с два байпаса сам на 350 км от теб и то на море и да носи пътна чанта, докато ти си стоиш удобно на коженият стол в канцеларийката и само по телефона даваш нареждания за това и онова залъгвайки съзнанието си,че като пратиш старият си баща съвсем сам на почивка далече от теб с тежка пътна чанта правиш всичко необходимо за него.... която е поне 20 кг...Що за безотговорност и безочие ?
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
liloff написа: Това е типичния български малодушен цървулски манталитет на бедни душички, дори и да имат 2-3 висши образования.
Аз познавам чудесни възрастни хора, които ти пълнят сърцето като ги видиш дори и за 5 мин. и общуваш с тях. Човека цял живот е съществувал с мисълта, че той е незаменим, държавата му е длъжна, а съседа е тъпак... затова си е останал такъв.
Абсолютно правилно, на 100 процента...
Ти си постъпил много човешки, колега, въпреки, че не си бил длъжен да го правиш. Това че онзи е боклук и дъщеря му се е метнала на него за съжаление е много често срещано в нашите географски ширини...
А ти си знаеш поне за себе си, че си постъпил като пич.. А и не знаеш какво ти дава съдбата, вземи верно мини през Пловдив на връщане

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2