Пред дилема съм за часовник

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Пред дилема съм за часовник

Мнение от kagebista » 08 Сеп 2009, 23:58

INVICTA или Jacques Lemans

Тоест съм се засилил да си купувам някакъв тип спортен и водомер топла/студена и съм се спрял на тези двата. Нямам опит или допир с производителите, но определено дизайна им радва окото. Ще се радвам да чуя компетентни мнения дали са надеждни ;) Да спомена, че не ми е първи часовник и няма да се носи постоянно затова само в тази категория се целя, че такъв нямам а и е време за нов в този жанр :arrow: Кварца трябва да държи дълго - над година при пълна употреба на функциите ;) Може и с алтернативи да помагате ;)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 09 Сеп 2009, 0:07

бате бих казал нито един от двата, но това си е мое мнение, всеки с вкуса си... Ако наистина си се насочил към такъв тип "дизайн", Jacques Lemans е по-марка.

Това, което бих те посъветвал обаче е да се разходиш по Витошка и в ЦУМ да разгледаш моделите на Tissot. Марката е супер, механизмите почти съвършени, и има доста модели с такъв вид.
Tissot е много по-марка от двете, и пак е на такива пари...
http://www.watchesbg.com/catalog/index. ... 3c8ul0ntf5

Успех, и кажи какво си избрал :)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 09 Сеп 2009, 0:14

Имам Тисо T-SPORT, PRS 516 , имам и Сектор 500, имам и Емпорио ;) Всички са хронографи с изключение на Полийса ми ;)

Не искам да дублирам имената и знам почти всички модели на марките които имам до момента. Тия са ми непознати като механизъм и надеждност! Имат голям асортимент и диапазон в ценовия клас - нещо което попринцип не харесвам, но което не означава й че е лошо :arrow:

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 09 Сеп 2009, 0:42

Добре де, явно разбираш, тогава защо падаш към марка като инвикта?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 09 Сеп 2009, 11:55

Изображение Изображение

отлични водомери с много качествени механизми (особено citizen-a)цените са в рамките на 300-400$ лошото е, че на европейския пазар са кът, да не говорим за БГ. ще трябва да ги поръчваш. ако моделите не ти допадат разгледай DIVERS колелциите и на двете марки има огромен избор ;)
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 09 Сеп 2009, 15:32

разгледай и тук -> http://theawesomer.com/tag/watches/
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 09 Сеп 2009, 17:31

Ако ще е Jacques Lemans о то този спортен тип, бих предпочел -

http://www.watchesbg.com/catalog/produc ... cts_id=908

Аз ползвам този, само дето е с белия циферблат и са много малко часовниците, за които бих го сменил, просто ми пасна перфектно...
Изображение
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 09 Сеп 2009, 18:08

BMWPetar написа:Добре де, явно разбираш, тогава защо падаш към марка като инвикта?

Защото конкретния модел ме вълнува и ми харесва. Обикновено като изключим тисото и полийса, които са ми слабост - с другите процедирам така - харесване :arrow: купуване, омръзване .... подмяна.
А и факта, че е излязъл за почти 2к долара когато е бил в колекция показва малко или много че има защо да е оценен на толкова. Въпроса е дали някой от вас има отзиви и опит за марката :) Аз за нея нищо незнам, освен че ползват швейцарски и руски механизми, поне по описанието на моделите до които се добрах.

Ф1 на Леманс-а имат доста добри модели и този горе също не го бях поглеждал....... май ще клоня към формула-та, че явно с тия инвикти шантава работа :confused:

Ситизена екодрайв със слънчева соларна батерия. 1 минута на слънчева светлина може да му докара 40 дни работа на пълна тъмнина. Но бягам оттях, има причина да не ги харесвам :winky:
Сейко НЕ, ......само 15 годишно сейко5, но и там действам по въпроса оффлайн :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 09 Сеп 2009, 20:27

kagebista написа:
BMWPetar написа:Добре де, явно разбираш, тогава защо падаш към марка като инвикта?

Защото конкретния модел ме вълнува и ми харесва. Обикновено като изключим тисото и полийса, които са ми слабост - с другите процедирам така - харесване :arrow: купуване, омръзване .... подмяна.
:P

:D Аз съм на принципа-харесване, купуване и след това си ги менкам през няколко дни. Така по не омръзват понеже го носиш 3 дни и после докато дойде пак неговия ред минали 15-20 дни и пак ти се струва нов :winky: Иначе по темата, лично на мен по ми допада Jacques Lemans. Ама все пак ти ще си го носиш, така че каквото прецениш. Да се похвалиш после.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw E36 compact
Мечтае да кара: BMW X6

Мнение от menchev » 09 Сеп 2009, 20:52

колега то щом търсиш чаовник за втори и търсиш спортен водомер,може да си вземеш Casio,хем са по-ефтини,хем съвпадат с това което търсиш,ето и аз сега като теб мисля да си взема спортен водомер и да е здрав и съм се насочил към Casio,защото си имам хубав часовник Bretling Superocean Chrono Automatic и този като втори не търся Швейцарскто качество на механизма,но все пак не е за подценяване Японския механизъм и здравина,за цената си са перфектни,иначе от тия които си посочил бих предпочел Jacque Lemans,имал съм вече часовник от марката и мога да кажа че не са лоши,а за Invicta,също май не са лоши,но не съм имал и немога да кажа със сигурност как са,това вече си е твое предпочитание.А колегите които ти предлагат Tissot,моето мнение е че не си заслужават толкова парите часовниците от тази марка,бих казал,че Jacque Lemans доста са по-хубави,а и на по-добри цени от тея на Тисо,но всеки си има предпочитания,това е моето мнение ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 09 Сеп 2009, 21:08

Toчно този Jacques Lemans който си си харесал ми беше във финалната 4-ка като си избирах часовник ;) Гласувам за него

Иначе последния път си взех най-новия хронограф Сейко (и аз обичам да ги сменям често) и засега съм много доволен. Защо казваш твърдо НЕ ? просто ми е интересно

Брррръм!
Аватар
Кара: на стъклопласт ...

Мнение от NeedHead » 09 Сеп 2009, 21:17

Jacques Lemans!!!!! :twisted:
Life is Better SIDEWAYS!
Изображение
bigmurzi написа:малко танкче :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 09 Сеп 2009, 21:41

Аз си обичам всичките часовници и наистина са ми като бебчета без да ги занемарявам. И да случва се с по седмици да не се носят някои, но не ми пречат. Именно и това е причината да не искам автомат, защото няма да мога да го навивам като хората, но се съмнявам да не взема и някой скелетон скоро. Споменах за батерията на кварц при пълни функции, защото аз дори не си ръчкам часовниците толкова и примерно ако имат капацитет година - при мен може и доста повече да удържи заряда. При сектора ми харесва фактора, че като свърши заряда спира изведнъж - няма изоставане, няма избързване до последната секунда на работа. Но швейцарските механизми са едни и същи и смятам че и другите ще са така.

Твърдо и само аналогови циферблати - това е фактор при мен, на който държа.
Бях се засилил на Т-TOUCH и особено си паднах по таб-ването на стъклото и как стрелките примерно се опъват в хоризонтал и стават компас. НО дигиталния дисплей ме дразни и това ме отдръпна от тоя модел :confused:
Сейко имат лошо сервизиране в БГ и отделно развалиха качеството на сглобката - затова и им паднаха цените с последните колекции, в БГ няма голям асортимент и реално e много проблемна гаранцията при налагане на ползването й. То попринцип който носи часовник, ама часовник рядко се е случвало да прибягва до сервизиране на част в близките 6-7 години. Но при Сейко имам вече трима оплакали се познати с три различни класа часовници и малко на шанс отива!
Не харесвам и реплики. Предпочитам име среден клас за 1000, отколкото реплика на часовник за 50000 струваща 2000. Тоест дори и да седи с времето, в момента в който го сложа да мога да разчитам на него без да има изненади и да се чудя откъде и какво му е дошло - малко странно обяснено но толку си мога :D
Има и една Сертина, но не мога да я намеря на добра цена, иначе отдавна да съм приключил въпроса - Certina DS Podium Square – Limited Edition
Изображение
Определено ми се тегли към Ф1то - усещам се вече :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 09 Сеп 2009, 22:39

Хм виж за сертина мисля , че вс сме ЗА :D
Изображение Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар