Уважавате ли / имате ли доверие на лекарите?
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Уважавате ли / имате ли доверие на лекарите?
Някои колеги наскоро се изказаха за медицината, че...
- Нямала нищо общо с хуманизма,
- Била най-доходоносния бизнес след накротрафика,
- Професията на пожарникаря била не по-малко хуманна,
а лекарите били долни гадове и едва ли не утайката на нашето общество.
Може и да са прави. Вие как мислите?
- Нямала нищо общо с хуманизма,
- Била най-доходоносния бизнес след накротрафика,
- Професията на пожарникаря била не по-малко хуманна,
а лекарите били долни гадове и едва ли не утайката на нашето общество.
Може и да са прави. Вие как мислите?
Re: Уважавате ли / имате ли доверие на лекарите?
Изразила съм мнението си и в другата тема.
Лекарската професия за мен е хуманна професия. Заради шепа доктори, които я превръщат в бизнес и търгуват с човешки животи, не съм склонна да сложа под техния знаменател и хората, които работят със сърце... Мисля си, че са повече...
А служители, които опорочават тази или онази професия има навсякъде. Не знам защо точно за лекарите се хванахте...
Живота ми може да застраши не само лекар с "грешката" си, но и некадърен автомонтьор, некадърен архитект, некадърен инженер, таксиметров шофьор и кой ли още не...
Лекарската професия за мен е хуманна професия. Заради шепа доктори, които я превръщат в бизнес и търгуват с човешки животи, не съм склонна да сложа под техния знаменател и хората, които работят със сърце... Мисля си, че са повече...
А служители, които опорочават тази или онази професия има навсякъде. Не знам защо точно за лекарите се хванахте...
Живота ми може да застраши не само лекар с "грешката" си, но и некадърен автомонтьор, некадърен архитект, некадърен инженер, таксиметров шофьор и кой ли още не...
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
И аз уважавам българският лекар- как да не изпитвам уважение към хората, решили да поправят най-ценното-здравето. Вече клише, което обаче си е напълно в силата;ако нямаме здраве, всичко друго се обезсмисля...
А иначе аз вече се отказах да споря в другата тема- все ще се намерят кривондели, на които целият свят им е крив и проявяват една от най-неприятните български черти- само се оплакват, жалват и обвиняват всеки в некомпетентност/липса на хуманизъм и тн
А иначе аз вече се отказах да споря в другата тема- все ще се намерят кривондели, на които целият свят им е крив и проявяват една от най-неприятните български черти- само се оплакват, жалват и обвиняват всеки в некомпетентност/липса на хуманизъм и тн

Macros написа:кривондели, на които целият свят им е крив и проявяват една от най-неприятните български черти- само се оплакват, жалват и обвиняват всеки в некомпетентност/липса на хуманизъм и тн
И ако от 100 души само те са на различно мнение - останалите 99 грешат!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То като цяло темата е доста обширна, но за мен съвременната медицина е 90% бизнес. Много от медицинските практики при някои заболявания са твърде радикални и нямат за цел да излекуват болния. Медицината и фармацефтиката нямат за цел да излекуват болния, а по-скоро да го оставят възможно най-дълго време болен за да смучат пари от осигуровките или лекарствата.
"Лекарите" в България са една друга тема.. наскоро дядо ми бил при личния си лекар на село тъй като има проблеми с очите и въпросния индивид му казал да иде на пазара в Плевен и да си вземе некви очила с които прецени, че вижда
Сигурен съм, че всеки от вас има поне една подобна "лекарска" история.
"Лекарите" в България са една друга тема.. наскоро дядо ми бил при личния си лекар на село тъй като има проблеми с очите и въпросния индивид му казал да иде на пазара в Плевен и да си вземе некви очила с които прецени, че вижда

bum_bum написа:дядо ми бил при личния си лекар на село
А може ли дядо ти просто да не ходи на лекар? А ти? А семейството ти? А бременната ти жена, която ще те дари с първородния ти син?
Може, ама... Нали?
bum_bum написа:Сигурен съм, че всеки от вас има поне една подобна "лекарска" история.
Или викаш независимо колко са ти помагали лекарите - на теб и на близките ти - заради ЕДНА такава история дай да ги обявим всички за боклуци на общо основание.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Радвам се че има хора които не са на мнение че "лекарите" не са коравосърдечни кожодери,но също така смятам че същите тези хора които ги защитават не са се сблъсквали отблизо с проблемите по болниците.
2-ма мои близки починаха от лекарско безхаберие,а в другите случаи ако не даваш постоянно пари не получаваш никакво внимание.
Преди 5 дни майка ми излезна от болница,държаха я в мизерията въпреки че нямаше нужда само за да си вземат парите от здравната каса
Когато предишната седмица отидохме да я приемат чакахме в болницата 4 часа(въпреки че имаше направление),обърнаха ни внимание след като се скарах жестоко с персонала.За способностите на мед сестрите не ми се говори
,на санитарката дадох пари и бонбони да се грижат и да сменят чаршафите редовно и докато бях там доиде 10 пъти,на другия ден питах майка ми дали и ги е сменила....познаите
изобщо не се е мернала.Лекуващата докторка идва за по 1 час на работа и изписва лекарства,но да си ги купиме от аптеката!!!Едниствения начин да я разпитам какво става беше по телефона когато вдигне
Мога още много да напиша,но ми се разтрепериха ръцете от яд заради хората дали хипократова клетва
За 1-ва градска болница става въпрос!
2-ма мои близки починаха от лекарско безхаберие,а в другите случаи ако не даваш постоянно пари не получаваш никакво внимание.
Преди 5 дни майка ми излезна от болница,държаха я в мизерията въпреки че нямаше нужда само за да си вземат парите от здравната каса

(bubsa) написа:Радвам се че има хора които не са на мнение че "лекарите" не са коравосърдечни кожодери,но също така смятам че същите тези хора които ги защитават не са се сблъсквали отблизо с проблемите по болниците.
Преди 5 дни майка ми излезна от болница,държаха я в мизерията въпреки че нямаше нужда само за да си вземат парите от здравната касаКогато предишната седмица отидохме да я приемат чакахме в болницата 4 часа(въпреки че имаше направление),обърнаха ни внимание след като се скарах жестоко с персонала.За способностите на мед сестрите не ми се говори
,на санитарката дадох пари и бонбони да се грижат и да сменят чаршафите редовно и докато бях там доиде 10 пъти,на другия ден питах майка ми дали и ги е сменила....познаите
![]()
![]()
изобщо не се е мернала.Лекуващата докторка идва за по 1 час на работа и изписва лекарства,но да си ги купиме от аптеката!!!Едниствения начин да я разпитам какво става беше по телефона когато вдигне
Мога още много да напиша,но ми се разтрепериха ръцете от яд заради хората дали хипократова клетва
![]()
Е що ходиш по болници тогава?
Мазохист ли си?
Нали лекарите убиват - кво правиш при тях?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
А къде да отида в енергото ли?!?Не казвам че 100% са такиви,но смело твърдя че 80% са точно бездушни и алчни БОКЛУЦИ!!!
Само да питам ти лекар ли си или си просто някое лапе което не се е сблъсквало с трудностите в живота???
Само да питам ти лекар ли си или си просто някое лапе което не се е сблъсквало с трудностите в живота???
(bubsa) написа:А къде да отида в енергото ли?!?Не казвам че 100% са такиви,но смело твърдя че 80% са точно бездушни и алчни БОКЛУЦИ!!!
Ми в енергото иди!
Там поне няма да те убият!
Хем ги плюем, хем не можем без тях - какво е това, а?

(bubsa) написа:Само да питам ти лекар ли си или си просто някое лапе което не се е сблъсквало с трудностите в живота???
Не съм нито лекар, нито лапе и съм се сблъсквал с трудностите на живота.
И мисля, че няма по-благородна професия от лекарската.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
флейм я се стегни.
естествено,че е хуманна професия,просто в БГ имаме способността да осираме всичко по най-талантливия начин.Аз не слагам всички под един знаменател,но ЛИЧНО аз се сещам не за една ами за 9 от 10 истории,които да ми дадът правото да нарека българските лекари гадове.Една от по прясните е,че сестра ми ражда с цезарово сечение БЕЗ упойка,щото след като казала, че усеща скалпела лейкаря и казал,че е невъзможно и си продължил да кълца.Евала нали.И говоря за един от специалистите в Хасково,не ми се мисли за другите.
Истината е,че и здравеопазването ни е едни големи лайна
естествено,че е хуманна професия,просто в БГ имаме способността да осираме всичко по най-талантливия начин.Аз не слагам всички под един знаменател,но ЛИЧНО аз се сещам не за една ами за 9 от 10 истории,които да ми дадът правото да нарека българските лекари гадове.Една от по прясните е,че сестра ми ражда с цезарово сечение БЕЗ упойка,щото след като казала, че усеща скалпела лейкаря и казал,че е невъзможно и си продължил да кълца.Евала нали.И говоря за един от специалистите в Хасково,не ми се мисли за другите.

magareto_yori написа:...че сестра ми ражда с цезарово сечение БЕЗ упойка,щото след като казала, че усеща скалпела лейкаря и казал,че е невъзможно и си продължил да кълца...

Ще ми се да се майтапиш, ама предполагам не се ....
flame написа:Вие как мислите?
Гласувах с ДА, но си мисля НЕ.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
flame написа:(bubsa) написа:А къде да отида в енергото ли?!?Не казвам че 100% са такиви,но смело твърдя че 80% са точно бездушни и алчни БОКЛУЦИ!!!
Ми в енергото иди!
Там поне няма да те убият!
Хем ги плюем, хем не можем без тях - какво е това, а?
(bubsa) написа:Само да питам ти лекар ли си или си просто някое лапе което не се е сблъсквало с трудностите в живота???
Не съм нито лекар, нито лапе и съм се сблъсквал с трудностите на живота.
И мисля, че няма по-благородна професия от лекарската.
Вярно е,но само като замисъл клишето за благородната професия

Като е благородна,защо щават хората за пари?(искали са ми съвсем открито)
Защо не си седят на работното място през цялото работно време?
Защо има толкова много жертви на лекарска некомпетентност?
Абе за да избегна 100-те въпроса които мога да ти задам ще те питам може ли благороден човек да прави незаконни аборти,да оперира пиян,да слага грешни диагнози,да прави частни операций в държавна болница,да е толкова некомпетентен че да убива хора...
Смятам, че всеки човек може да изживее пълноценно живота си без всичко - НО БЕЗ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ НЕ МОЖЕ! Ако греша нека някой ме поправи!
Смятам също, че е израз на висша неблагодарност и безочие човек да плюе лекарите, но когато му се наложи - да подвие опашка като помияр и пак да отиде при тях!
Бих поздравил за принципната им позиция колегите, които вдигнат ръце от лекарите И СПРАТ ДА ХОДЯТ ПРИ ТЯХ за помощ. Останалите да прочетат отново горните редове.
Смятам също, че е израз на висша неблагодарност и безочие човек да плюе лекарите, но когато му се наложи - да подвие опашка като помияр и пак да отиде при тях!

Бих поздравил за принципната им позиция колегите, които вдигнат ръце от лекарите И СПРАТ ДА ХОДЯТ ПРИ ТЯХ за помощ. Останалите да прочетат отново горните редове.
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4