Сбогом Hummer!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Сбогом Hummer!

Мнение от zigo » 28 Фев 2010, 0:53

Изображение

Сделката на General Motors за продажба на Hummer на китайската компания Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery беше отменена след месеци преговори.

Вследствие на провалената продажба, компанията ще бъде напълно закрита. Понастоящем в складовете на Hummer има 2500 автомобила, които ще бъдат разпродадени с гаранция, осигурена от GM. Това са изключително лоши новини и за 3650 работници в щатите Индиана, Луизиана и Мичиган, които вероятно ще бъдат съкратени.

През миналата година ръководството на автомобилният гигант GM обяви наличието на купувач за Hummer, само ден след разпространената информация за несъстоятелността на концерна. От тогава малко детайли по сделката бяха разкрити, но според информацията сделката е щяла да бъде на стойност 150 милиона долара.

Така или иначе, китайската компания трябваше да получи разрешение от Китайския национален правителствен регулатор, който отказа транзакцията, следвайки политиката си да стимулира ползването на по-малки и икономични коли.

Едно от изявленията на китайците гласи: "Разочаровани сме, че сделката не може да бъде завършена, но уважаваме решението. Работихме усилено, за да завършим покупката, която компанията ни смята за чудесна възможност да придобие световна марка на привлекателна цена".

GM не се увенча с успех и в опитите си да продаде Saturn и Opel/Vauxhall. Сделката за продажбата на шведската компания SAAB на холандските производители на суперколи Spyker завърши успешно преди броени дни, след месеци бурни дебати.

"Разочаровани сме, че сделката с Тенгжонг пропадна", това каза вице-президентът на GM Джон Смит. "Сега GM ще работи в тясно сътрудничество с работниците, доставчиците и разпространителите на Hummer за да бъде постепено свита компанията, организирано и отговорно."
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Сбогом Hummer!

Мнение от 2shae » 28 Фев 2010, 1:31

Кой ще ремонтира сега на бате Арни колекцията? :roll:
No time like the present.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Фев 2010, 1:47

поне за европейския пазар всеки производител е задължен да осигурява в рамките на 10 години резервни части за произвеждания от него модел, така че или ще прехвърлят сервизирането на хамърите към някоя от другите ГМ марки или ще запазят афтърсейлс дилърствата =))
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 28 Фев 2010, 9:24

Абе не е голяма трагдия и да го няма тва недоразумение :mhihi: Лошото е,че ще останат хора без работа :confused:
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 28 Фев 2010, 9:27

За тоя камион изобщо не съжалявам. Жалко за работниците.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 28 Фев 2010, 9:46

ktv написа:За тоя камион изобщо не съжалявам. Жалко за работниците.

Имах възможността да се повозя на Hammer само че военен,и честно казано много корава машина е това.
Винаги ми е харесвал повече от тея които се движат по улиците.
Старите Хамъри за мен са много по готини от тия нови камиони.
Както каза колегата по горе жалко за работниците.
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 28 Фев 2010, 10:01

и тез дето модифицирват за армииите и тях ли ше спират ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 28 Фев 2010, 10:51

Американските въоръжени сили се отказаха от Хамър преди години, защото са изключително неподготвени за дейностите, които извършват! Като цяло Хамъра е замислен като заместник на Jeep като армейско возило, с което да си пърпорят из базата, а не като бойна машина! Огромните загуби в Ирак и Афганистан показаха, че Хамър като патрулна и бойна машина не струва и я заместиха с огромни, пригодени автомобили, с "триъгълни дъна", разнасящи силата на експлозията.

А ние, радостно пляскахме с ръчички, когато ни "подариха" 52 броя, излизащи прекалено скъпо да ги върнат обратно в САЩ, а сега - без агрегати, без части, ей така... гният...
Без страх, без спирачка!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Фев 2010, 11:09

Наистина жалко за работещите :|
Аз си мисля ,че за първото поколение може би и да има някакво афтърмаркет производство ,както например АС Cobra и един от многобройните производители след като автомобила не се произвежда вече - West Coast Cobra :roll:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Фев 2010, 16:33

без агрегати, без части, ей така... гният...

Аз пък имам много добър приятел в армията и казва , че си ги карат ... Както и да е , за Българските военни сили , Хамъра си е добре , неговия заместник е огромен полу-танк с цена , абсолютно непосилна за БГ , че даже и на американите им излиза скъпо ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Фев 2010, 17:19

Няма да си разплета чорапите от мъка за тоя грозник.. :mhihi: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Фев 2010, 17:53

acho.rs написа:

Аз пък имам много добър приятел в армията и казва , че си ги карат ... Както и да е , за Българските военни сили , Хамъра си е добре , [b]неговия заместник е огромен полу-танк с цена [/b], абсолютно непосилна за БГ , че даже и на американите им излиза скъпо ...

Аче и тук ли бе :| Що БТР-а имаме дето са в пъти по-добри и евтини от Х1, бедна ти е фантазията. Ама за това няма от кое списание да прочетеш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 28 Фев 2010, 18:00

///peter написа:
acho.rs написа:

Аз пък имам много добър приятел в армията и казва , че си ги карат ... Както и да е , за Българските военни сили , Хамъра си е добре , [b]неговия заместник е огромен полу-танк с цена [/b], абсолютно непосилна за БГ , че даже и на американите им излиза скъпо ...

Аче и тук ли бе :| Що БТР-а имаме дето са в пъти по-добри и евтини от Х1, бедна ти е фантазията. Ама за това няма от кое списание да прочетеш :mhihi:

Пешо , преди да скачаш виж по-добре какво съм писал - огромния полу-танк(15 тона) , е онова за Американската армия :
Изображение
, а тия БТР , дет се трошат вторник и петък и горят около 3 пъти повече , не са съвсем джипки ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Фев 2010, 18:06

Ачо, ти беше ли в казарамата та имаш досег с БТР-а?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 28 Фев 2010, 18:08

///peter написа:Ачо, ти беше ли в казарамата та имаш досег с БТР-а?

85ти набор с "вишо" не ходят в казарма . Това което казвам за БТРа са думи на един от най-добрите ми приятели,който стана военен преди година .

Следваща

Назад към Извън Темата