Глобените за паркиране на 'зелени площи'
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bigbro1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36
Глобените за паркиране на 'зелени площи'
Уважаеми колеги,
вчера и аз бях еди от глобените за паркиране на 'зелени площи', които зелени площи се намират пред блока в който живея.
Не съм парирал там, защото искам. Не паркирам по тротоарите за да преча на пешеходците, защото искам.
Паркирам там, защото няма къде другаде да паркирам, защото общината не строи паркинги, а в същото време дава разрешителни за строеж на жилищни сгради БЕЗ подсигурени паркинги и гаражи.
Пореден удар по джоба на редовия гражданин е този акт. Не само по моя, а и по джобовете на много колеги.
Ако и вие сте от хората, които искат свободно да се движат по тротоарите, не искате да паркирате автомобилите си по тротоари и ливади - присъединете се към нас:
http://www.facebook.com/topic.php?topic ... 7646133484
ако сме заедно, може би имаме шанс да променим нещата!
пп. Ако модераторите преценят, че е спам, моля изтрийте темата. Благодаря
вчера и аз бях еди от глобените за паркиране на 'зелени площи', които зелени площи се намират пред блока в който живея.
Не съм парирал там, защото искам. Не паркирам по тротоарите за да преча на пешеходците, защото искам.
Паркирам там, защото няма къде другаде да паркирам, защото общината не строи паркинги, а в същото време дава разрешителни за строеж на жилищни сгради БЕЗ подсигурени паркинги и гаражи.
Пореден удар по джоба на редовия гражданин е този акт. Не само по моя, а и по джобовете на много колеги.
Ако и вие сте от хората, които искат свободно да се движат по тротоарите, не искате да паркирате автомобилите си по тротоари и ливади - присъединете се към нас:
http://www.facebook.com/topic.php?topic ... 7646133484
ако сме заедно, може би имаме шанс да променим нещата!
пп. Ако модераторите преценят, че е спам, моля изтрийте темата. Благодаря

...
Re: Глобените за паркиране на 'зелени площи'
ама дано е така по солена глобичката ...аааа паркирай утре пак там !!!
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
И аз отнесох глоба за паркиране в градинката но понеже я платих в срок беше 20лв
Но наистина нямаше къде да се паркира

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
barty написа:И аз отнесох глоба за паркиране в градинката но понеже я платих в срок беше 20лв
Mи,до преди няколко години имаше къде да се паркира и нямаше задръствания понеже имаше много по-малко коли.Само,че колите се увеличават а платната и местата за паркиране НЕ

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Трябва да има ред, колега.
Не може майките с детските колички, да се реят из платното.
Не може майките с детските колички, да се реят из платното.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
Липсата на паркоместа не е оправдание за паркиране по тротоари и тревни площи!
Дано глобите стават все по големи.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Club BMW написа:Липсата на паркоместа не е оправдание за паркиране по тротоари и тревни площи!
Абе, прав си ама не точно

Прибираш се в неделя вечер и НЯМА къде да паркираш, не само пред блока ами и пред съседните 6 блока! Е, какво ще направиш? Ще отидеш на 5 км да паркираш ли?
А че е недопостимо майки с колички да се мотаят по платното е пределно ясно

- bigbro1
- кандидат ентусиаст
-
Съгласен! Трябва да има ред. А питате ли се, защо се дават разрешителни за строеж на кооперации без подсигурени гаражи и паркинги? Питате ли се защо не се правят гаражи и паркинги, както е на запад? За да лапат пари и да се въртят нещата с глобите.
Колко от вас паркират по платното, тротоарите и 'зелени площи' (определението 'зелени площи' важи и за площите до тротоара, а не само за градинките)? Понеже казвате - трябва да се вдигат глобите... ми ок. Създават ли се условия за да спазваш правилата или се създават предпоставки да ги нарушаваш?
За уточнение - място за паркиране не е уличното платно, тротоара или всякаква площ, която няма определена пътна настика и не е обособена като паркинг. Айде сега колко от вас спазват правилата? Тези, които живеят в блок - къде паркирате? Има ли място да паркирате автомобила си?
Колко от вас паркират по платното, тротоарите и 'зелени площи' (определението 'зелени площи' важи и за площите до тротоара, а не само за градинките)? Понеже казвате - трябва да се вдигат глобите... ми ок. Създават ли се условия за да спазваш правилата или се създават предпоставки да ги нарушаваш?
За уточнение - място за паркиране не е уличното платно, тротоара или всякаква площ, която няма определена пътна настика и не е обособена като паркинг. Айде сега колко от вас спазват правилата? Тези, които живеят в блок - къде паркирате? Има ли място да паркирате автомобила си?
...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
българската простотия да се бият в гърдите повечето,че имат апартамент у центъра,докара това положение.тия скапани строители презастрояват у градовете,а свободните площи извън пустеят..
точно е това да се върнеш вечер у вас и да се въртиш,къде да паркираш
зад нас разшириха бенз на петрол,взеха от паркинга,отделно едно доста голямо заведение направиха и то няма паркинг и сега живеещите се дебнем,кой къде да си спре таралясника.
и на мен не ми е притяно да спирам на пешеходната част,ама къде да я оставя...
а това,че сме големи бабаити на голия си гръб,на едно семейство се падат по няколко коли и пеша да вървиш някак си не е елитно
точно е това да се върнеш вечер у вас и да се въртиш,къде да паркираш

зад нас разшириха бенз на петрол,взеха от паркинга,отделно едно доста голямо заведение направиха и то няма паркинг и сега живеещите се дебнем,кой къде да си спре таралясника.
и на мен не ми е притяно да спирам на пешеходната част,ама къде да я оставя...
а това,че сме големи бабаити на голия си гръб,на едно семейство се падат по няколко коли и пеша да вървиш някак си не е елитно

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- bigbro1
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,
може да не съм бил разбран правилно.. предвид факта на някои коментари.
Аз съм за това да се започне изграждане на обособени места за паркиране. Да се освободят тротоарите за пешеходците и да се създадат условия за спазване на закона и правилата! Вдигането на глобите НЯМА да доведе до решение на проблема. Парите от глобите съм склонен да мисля, че няма да отиват по предназначение, както всъщност пътния данък.
Както е написал един колега по-горе - жилищните сгради се увеличават, а кой е чул да се изграждат обособени места за паркиране? Вижте за пример Бизнес Парк София - как е ситуацията там? Видяли ли сте 8 етажната сграда, която има за предназначение хората да си паркират автомобилите?
Ето точно това е целта и на групата,която създадох в facebook.
може да не съм бил разбран правилно.. предвид факта на някои коментари.
Аз съм за това да се започне изграждане на обособени места за паркиране. Да се освободят тротоарите за пешеходците и да се създадат условия за спазване на закона и правилата! Вдигането на глобите НЯМА да доведе до решение на проблема. Парите от глобите съм склонен да мисля, че няма да отиват по предназначение, както всъщност пътния данък.
Както е написал един колега по-горе - жилищните сгради се увеличават, а кой е чул да се изграждат обособени места за паркиране? Вижте за пример Бизнес Парк София - как е ситуацията там? Видяли ли сте 8 етажната сграда, която има за предназначение хората да си паркират автомобилите?
Ето точно това е целта и на групата,която създадох в facebook.
...
И аз очаквам скоро да получа честитка, защото вече около блока ми няма място на паркинга за около 40 % от колите и те няма къде да спрат, защото когато квартала е създаден, никой не се е сетил, че поне по кола на апартамент ще има. И това е краен квартал, след него започва софийско равно пОле.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Club BMW написа:Липсата на паркоместа не е оправдание за паркиране по тротоари и тревни площи!
Ае ти да не си някой общинар с тва мислене

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
bum_bum написа:Club BMW написа:Липсата на паркоместа не е оправдание за паркиране по тротоари и тревни площи!
Ае ти да не си някой общинар с тва мислене

Ми като немате по 100лв на месец за паркинг ще ходите пеша
Тъкмо нема да има теми от сорта "Айде и ние изгорехме" 
P.S. Айде, линчувайте ме

P.S. Айде, линчувайте ме
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Димитър е абсолютно прав!
Подържането на автомобил включва и закупуването/заемането на паркоместо, като няма свободно налично такова.
И аз живея в блок и нямам гарантиран гараж или паркоместо, също получих и акт от Столична Община за паркиране в зелените площи. Тази солена глоба има възпитателен характер.
Беше ми писнало обикалянето на квартала за едно место, както и от липсващите външние елементи по колата
в комбинация и с глобата - се разходих до платения паркинг и си реших проблемите. Гледам и доста от съседите последваха примера ми....та според мен тази глоба е доста ефективна.
Не схващам точно каква е позицията на групата във Фасебук?
Да няма ред ли? Направо да почнем да спираме в чуждите гаража и пред тях а?
Подържането на автомобил включва и закупуването/заемането на паркоместо, като няма свободно налично такова.
И аз живея в блок и нямам гарантиран гараж или паркоместо, също получих и акт от Столична Община за паркиране в зелените площи. Тази солена глоба има възпитателен характер.
Беше ми писнало обикалянето на квартала за едно место, както и от липсващите външние елементи по колата

Не схващам точно каква е позицията на групата във Фасебук?
Да няма ред ли? Направо да почнем да спираме в чуждите гаража и пред тях а?
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4