На майна си райна обучение в чужбина!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

На майна си райна обучение в чужбина!?

Мнение от acer » 20 Апр 2010, 20:44

Световната криза и най-вече българската ми промени мнението магистратурата да бъде в бг, дори разглеждам вариант да си прехвърля точките от ецтс и минавам бакалавър!
Проблема ми е, че не мога да прецена, не университети, а местото и парата дет ще обитавам/давам :conf:

1. England/Лондон
+ Най-евтиното образование, нищо не ме задържа като не ме кефи там да си дойда без да имам кредити на гърба ми!
- Изглежда ми като мн неприятно място, говоря за човек, на който сигурно ще му се наложи и да побачква там, тва техното дъждовно време как ми влияе...

2. USA/Ню Йорк, Manhattan College, Wagner, City University of New York
+ Имаше някъв лаф, Ако не можеш да го направиш в NY, не можеш никъде Градът който не спи, изглежда готино "отстрани" и предполагам голямо поле за изява
- Много скъпо! 10000$ на семестър, без храна, жилище и всички други разходи, няма да имам никъв шанс да се върна (ако искам) в близките 5-6г, бързо се адаптирам, ама тая лудница от расови шейкове не знам дали ще й свикна....

3. Italy/Рим, La Sapienza
+ Много ме радват хорицата с горещата кръв! Изглежда мн-кефско място!!!! а и като си изкарам кинти за 7-цата бг ми е на 10 часа път :mhihi:
- Малко стрелба на тъмно, не знам точно ква е реализацията там, ама то за всички важи там :mhihi: Ще трябва и тепърва да уча 3-ти чужд език, ама кво да праим, щом се налага

Уча мио
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Re: На майна си райна обучение в чужбина!?

Мнение от georgymk » 20 Апр 2010, 20:53

Охх,и аз имам подобен проблем,много се чудя какво да правя,никак не ми се остава в БГ но маи да уча в чужбина е прекалено "голяма лъжица" за моята уста....освен в Австрия ама...
оф,не знам и аз...

Казвай нещо повече ако знаеш за горе споменатите места
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 20 Апр 2010, 20:55

Огледай се и за Германия, чувал съм,че и там обучението не е много скъпо...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Апр 2010, 22:47

всъщност лафа за ню юок е "if you can make it in nyc, you can make it anywhere". конкуренцията там е страшна и не знам кой те е излъгал, че там е най-лесно. всъщност там ще ти е най-трудно.. освен ако не искаш да разнасяш пици, но тогава в бг мисля, че ще ти е по-добре.

аз лично мисля, че трябва да се опиташ в ню юок ;) за младите това е града...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 20 Апр 2010, 23:11

С 2 ръце за чужбина,по-конкрето Австрия,Германия семесъра е 16eвра пътя с кола е 10-15 часа. За работа,ако имаш хъс пари се изкарват. :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 21 Апр 2010, 0:12

NY, чети кво писа Алекс.
Аз там не успях.
GB е ОК, стига да имаш мотивация. Не е лош климата, явно никога не си ходил в Ню Йорк... там е да си ебе противния климат.
Безумно влажно и горещо лято и адския студ зимата. ;) Успех!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 21 Апр 2010, 1:01

alx написа:всъщност лафа за ню юок е "if you can make it in nyc, you can make it anywhere". конкуренцията там е страшна и не знам кой те е излъгал, че там е най-лесно. всъщност там ще ти е най-трудно.. освен ако не искаш да разнасяш пици, но тогава в бг мисля, че ще ти е по-добре.

аз лично мисля, че трябва да се опиташ в ню юок ;) за младите това е града...

:oops: още слуха не ми е толкова добре май, слушах мартин лаврънс и той изръси тва
и аз дори си помислих, викам си- как ша е най-лесно там?!?! С 22 млн, тоя нещо да не е престоял на слънце?!?

lilof написа: ...
баце разкажи малко повечко за там

Иначе си мисля, че за MBA (шефче) точно NYC, не е особено подходящото място, сега, ако е бизнес школата на харвард или йеил ОК... после буквално навсякъде можеш да си намериш място, но NY е по-скоро, ако искаш да станеш актьор, рапър и т.н. Мн-кефи градо и с лудия нощен живот, ама до там...

За германци-те мнението ми е, че при война побеждават винаги, така че... само трябва да се навия да науча немски, което не е лесно, езика е мн кофти :)

Класацията ми е
1. Лондон - European Business School London /мн-добри магистърски програми, влиза се само с toefl
2. Рим - Sapienza Град в града, Най-големият университет в европа, създаден през 13-ти век, със 145 хил.студента и 5000 стафф,
"университетчето"
Изображение
3.Berlin, ама не ми се учи немски...
4. New York, прекалено голям риск е да не ми хареса - огромно, скъпо, дори не е европейско, аз да се надявам, че ша ма вземат като бати арни ли от "пътно инжинерство" и ще участвам в касов филм :mhihi:

5. Бих си останал в БГ, ама просто ситуацията ме принуждава/извън граница ще се здухам без приятели :censored:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 21 Апр 2010, 2:20

Ситуацията те принуждава, или "немски не ми се учи", пък "не знам дали ще ми хареса", или "времето много кофти".
Смисъл...не се заяждам, ама избери си някое :) Явно не те е принудила толкова тая ситуация ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 21 Апр 2010, 6:20

АА вие от тия младежи ли сте :dummy: :evil: :bang: :ranting: :dummy: http://news.ibox.bg/news/id_2083029979
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Потребител
Аватар

Мнение от bonoflip » 21 Апр 2010, 6:44

Аз живея в Ню Йорк или както вика Алекс "Ню Иок" той знае защо :)
Тук не е за мамини синчета и хора, които са свикнали да мрънкат, напротив тук за едно място(на каквато и да е позиция - от мияч на чинии до банкер) се борят много хора. Но именно поради този компетишън на много хора им допада и идват, борят се и...успяват доколкото разбираме успеха. Аз лично съм студент, работя и уча. Приятелите които автора на темата споменава липсат, но ако си целеустремен и това се преглъща(от опит, един бивш колега сервитиор ми каза като бях на 2 седмици в сащ и се жалвах наляво и дясно за приятели: "Приятели се правят навсякаде"). А пък още преди да замина ми казаха крилатата фраза:"ако си свикнал да пиеш ракия и да лентяйстваш няма да ти хареса" - истина. Тук се живее на бързи обороти, но аз лично съм далеч от мисълта че и на другите места е много по лесно или "приятно". Аз когато дойдох го ненавиждах, исках си България - сега е обратното,а дори не съм завършил училище и не съм се сблъскал с реалния живот.

Според мен е въпрос на приоритети(или така да се каже - opportunity cost) какво си решен да дадеш в замяна на нещо друго(било време, приятели, сладак живот итн) Автора на темата, седни и си напиши на един лист какво искаш да ти се случи след 5 години и как се виждаш, ако не си израсал достатъчно да си отговориш на този въпрос, не бих те посъветвал да тръгнеш не до NY, а ми на не повече от 30км извън София :) нищо лично...

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 21 Апр 2010, 7:47

имай предвид,че в настоящия момент американските фирми,които наемат на работа по специалността са горе долу 0.Това ти го казвам,за да не завършиш там и да искаш да оставаш там и да не можеш.В момента имам приятел,който завършва магистратура счетоводство и... се връща в БГ.Честито на печелившите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 21 Апр 2010, 8:49

Като чета какви глупости пише автора на темата си мисля че въобще не му е мястото зад граница. Приятел ако искаш лесно има УНСС, а оправдания от сорта на " неми се учи език", времето е кофти, хората са кофти.. нема приятели не са никак сериозни. В Сащ за да запишеш магистратура ти трябва G-math, за европа е по лесно и по евтино. Ако смяташ че ти се учи отиваш в САЩ или Германия. Хората в NY не са по лошо от хората в БГ, даже може да си намериш приятели по-лесно отколкото тука !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 21 Апр 2010, 10:30

Acer, колко време ти остава до завършването на бакалавърската програма? Имаш доста неща да свършиш преди това, ако си се решил да действаш.

В момента си доста неориентиран, говориш за MBA програмите, които в елитните университети в Щатите ще ти легнат като минимум 150 000 лв / годишно и ще те разсипят от учене, а и в общия случай ти трябва стаж на ръководна позиция - може и да психясаш, поради липсата на предварителна подготовка и осъзнаването как си си прахосал последните 5-10 години в България и как си деградирал. И това е в случай, че те приемат, което е наистина малко вероятно.

Можеш да започнеш изследването си от http://www.topuniversities.com - най-разпознаваемата класация на университетите в света (не казвам "най-обективната") на QS и Financial Times.

Ако ще учиш в Европа, в момента най-добрите места като съотношение цена/качество са Англия, Холандия, Дания, Германия.

Като цени мениджмънт и бизнес магистратурите в Cambridge и Oxford са сравнително благи като за 2рия и 3тия университети в света - по памет базовата такса е 6000 лири, в LSE, Warwick, King's College и Imperial College сметката доста набъбва.

В Холандия вариантите са следните - University of Amsterdam / Amsterdam Business School (факултета по бизнес и икономика е класиран на 32 място в света, което е страшно високо), Erasmus University Rotterdam (имат една от най-добрите MBA програми в Европа), Utrecht University и още 1-2. Хубавото на Холандското образование е, че таксата е фиксирана на 1800 Е на година за нормалнтие магистратури (MBA са 25 000 Е +), но наемите поне в Амстердам са доста високи ~ 500E за 10м2 стаичка - имаш и доста други съпътстващи разходи, в Холандия е скъпо. Т.Е. задели си около 20 000 Е за годината, за да си спокоен.

В Дания можеш да се ориентираш към University of Copenhagen = също ниска такса и доста добър и признат университет. В Дания стандартът е убийствен.

Аз сега съм в University of Amsterdam - магистратура "Бизнес науки" и разликата в обучението между БГ и тук е неописуема, университетът е прекрасен като материална база и професори, доста напредничав. Много зор видях и още е така, но се свиква след 3-4 месеца. Завършиш ли този университет и положиш ли достатъчно усилия, ще можеш да си намериш прилична работа по специалността със стартова заплата от 2500-3000Е преди данъците, след като влезеш в системата ще можеш да растеж.

Най-големият плюс да учиш в добро място в чужбина е, че ще се съизмериш, ще видиш друг свят пълен с амбициозни млади хора, които приемат предизвикателства и това може би ще те надъха... или сломи - от теб си зависи. Но като цяло, най-доброто нещо, което можеш да направиш за себе си е да учиш, въпреки парите, които ще похарчиш и тормоза, през които ще минеш. Позитивите ще ти останат за цял живот.

Ако имаш по-конкретни въпроси, питай.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 21 Апр 2010, 10:42

Познат отива да учи в Дания, обучението е безплатно, квартирата му е 250 euro на човек :). Изпита му беше във Варна по английски.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 21 Апр 2010, 16:19

Германия също си е идеално място за следване, има и специалности на английськи език, проблема ще ти дойде само в общуването извън университета, но към това ще се приспособиш за 6месеца вероятно, ако си по напорист. Аз в момента също звършвам бакалавър машиностроене в ТУ София, в момента си пиша дипломната работа в завода на Мерцедес в Щутгарт. Не че нещо, ама след това, което видях тука от престоя ми за една година вече (правих и практика тук) не искам и да си помислям за продължаване на образованието ми в България, честно казано ми е мъчно да го кажа, но е самата истина. Аз ще кандидатствам за мастер в Германия, тук таксите по университетите варират между 300 и 500 Евро на сместър, като в Берлин мисля, че няма такси, както и в някои от източните провинции, но не знам точно къде, трбва да си провериш, ако се насочиш към Германия. Аз имам 3 цели като университети и това са в Карлсруе, Мюнхен или Хамбург, като и в 3те има такси от 500 евро на семестър, но и 3те са в топ 5 на техническите университети в Германия, да всъщност в моя случай става въпрос за технически университет, но мисля, че схващаш картинката като цяло. Най важното за теб в момента е да разбереш какво точно искаш и да го преследваш без никакви компромиси, трябва да си готов да се откажеш от доста неща, но си мисля, че усилията ще се възнаградят накрая :wave:

Успех :!:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата