Защо по пътищата на България всеки мрази другите?
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Защо по пътищата на България всеки мрази другите?
Въпроса на анкетата е: Бихте ли се отнасяли колегиално с другия, без значение каква кола кара (дори и да е тунингован Голф или Хонда)?
Момчета и момичета от доста време обикалям из България и забелязвам няколко интересни неща:
-BMW-истите мразят VW-джиите
-VW-джиите мразят BMW-истите
-Астраджиите мразят Голфаджиите
-Хондаджиите мразят хората с Европейски спортни хечбеци
-Хората с джипове мразят другите
-Обикновените хора мразят хората с джипове
-Моторджиите мразят автомобилистите
-Автомобилистите мразят моторджиите
- горните две важат и за хората с велосипеди
-Дизелджиите мразят Газаджиите
- и обратното
-Мъжете шофьори мразят жените
Въобще у нас всеки мрази нещо. Мен като ме видят с VW-на ще се избият разни със "спортни" коли да се завират и ръмжат. Като съм с джипа хората с по-малки коли ме гледат лошо. Недай си боже да излезна на някъде с колелото, тогава автомобилистите ще се скъсат да ми свирят.
Чудя се толкова ли не може всички в България да карат колегиално без значение в каква кола и с каква регистрация е другия? Като съм пътувал с колеги съм слушал изрази от рода на: "натисни тоя, виж го че е със Х регистрация" или "изпреварвай го тоя с голфа" или пък "тоя колега с нисана го пусни" или настига ни забързана баничарка и "тоя не го пускай да те изпревари, ама пича с фиата го пусни" и все такива. Толкова ли не може човек да си кара спокойно колата или винаги като излезе трябва някой с "конкурентна" марка да му се отваря и да разваля кефа от пътуването.
По двулентовите пътища често сме свидетели на състезанието: "дай да изпреваря другия, нищо че после ще карам с неговата скорост".
За полицаи се присветва само на колите с "правилна" регистрация.
И то поне да карахме свестни коли като Порше срещу Ламборгини, а то сега е "дай да врътна гуми с голфа, за да може оня с бмв-то да ме забележи" или "дай да мина на червено, нали съм с джип все пак"
Съжалявам за анкетата, но нещо компютъра се е*ава
Момчета и момичета от доста време обикалям из България и забелязвам няколко интересни неща:
-BMW-истите мразят VW-джиите
-VW-джиите мразят BMW-истите
-Астраджиите мразят Голфаджиите
-Хондаджиите мразят хората с Европейски спортни хечбеци
-Хората с джипове мразят другите
-Обикновените хора мразят хората с джипове
-Моторджиите мразят автомобилистите
-Автомобилистите мразят моторджиите
- горните две важат и за хората с велосипеди
-Дизелджиите мразят Газаджиите
- и обратното
-Мъжете шофьори мразят жените
Въобще у нас всеки мрази нещо. Мен като ме видят с VW-на ще се избият разни със "спортни" коли да се завират и ръмжат. Като съм с джипа хората с по-малки коли ме гледат лошо. Недай си боже да излезна на някъде с колелото, тогава автомобилистите ще се скъсат да ми свирят.
Чудя се толкова ли не може всички в България да карат колегиално без значение в каква кола и с каква регистрация е другия? Като съм пътувал с колеги съм слушал изрази от рода на: "натисни тоя, виж го че е със Х регистрация" или "изпреварвай го тоя с голфа" или пък "тоя колега с нисана го пусни" или настига ни забързана баничарка и "тоя не го пускай да те изпревари, ама пича с фиата го пусни" и все такива. Толкова ли не може човек да си кара спокойно колата или винаги като излезе трябва някой с "конкурентна" марка да му се отваря и да разваля кефа от пътуването.
По двулентовите пътища често сме свидетели на състезанието: "дай да изпреваря другия, нищо че после ще карам с неговата скорост".
За полицаи се присветва само на колите с "правилна" регистрация.
И то поне да карахме свестни коли като Порше срещу Ламборгини, а то сега е "дай да врътна гуми с голфа, за да може оня с бмв-то да ме забележи" или "дай да мина на червено, нали съм с джип все пак"
Съжалявам за анкетата, но нещо компютъра се е*ава

.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Re: Защо по пътищата на България всеки мрази другите?
За жалост мн ярост , мн гняв , мн омраза по пътищата и не само там 

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Да вземеш да се спреш ли с тия глупави анкети

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
пускам ги всичките аз,даже и тия дето много бързат,че да не ме вземат с тях по пътя към ада 

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Spoony написа:Бихте ли се отнасяли колегиално с другия, без значение каква кола кара (дори и да е тунингован Голф или Хонда)?
Хм. Не видях подходящ отговор. По принцип се старая да се отнасям колегиално към другите шофьори. Доколко успявам зависи от това как те се държат, не какво карат.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Ами колега тия работи, които си ги изброил, не ги правя. По принцип пускам всички, но понякога просто като се нагледаш на супер простотии и .... А иначе такива работи, като кой с каква кола е или с каква регистрация е, не ме интересуват, все пак всички сме хора. Винаги светкам с фаровете, когато има полиция и винаги махам да благодаря, когато някой ми светне! То това май не е съвсем правилно, но.... Вчера бях в Гърция и ми направи впечатление, че всички светкаха. Спира ме полиция на всичките места където ги засякох, но пък нищо особено: документите и багажника, и това беше.
А относно свестните коли, не си прав. Все си мисля, че в България не можем да се оплакваме от това какви коли караме. Btw вчера в Гърция за цял ден и обиколена цяла северна Гърция не видях нито една S класа.
Иначе ми прави впечатление, че като цяло хората с по-скъпите коли карат по културно(е не говоря за 20 годишните с колата на тате).
А относно свестните коли, не си прав. Все си мисля, че в България не можем да се оплакваме от това какви коли караме. Btw вчера в Гърция за цял ден и обиколена цяла северна Гърция не видях нито една S класа.
Иначе ми прави впечатление, че като цяло хората с по-скъпите коли карат по културно(е не говоря за 20 годишните с колата на тате).
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Като цяло отговора на въпроса е: Такъв ни е манталитета!
Като цяло не съм виждал хора от друга държава в чието общество критериите са просперитет да се базират на марката, модела и вида на превозното средство. Да не говорим за безумният начин на разсъждение според който: Колкото повече пари има лицето Х толкова по умен е той, а който се съмнява в това значи завижда понеже неможе да му постигне стандарта на живот.
Спирал съм да помогна на пътя на хора, които карат не само БМВ и без оглед на марката, псувал съм и съм се ядосвал не само на хора с други марки автомобили, но и с БМВ-та. Мисля, че не съм лош човек и хората които ме познават биха го потвърдили, ако не е така, значи живея напразно.
Ще продължавам да помагам на всички пожелали помощта ми без значение от тяхното МПС и ще продължавам да храня тези които се мислят за нещо по по най зад волана застрашавайки участниците в движението!
И да допълня към анкетата:
ОСНОВНИЯТ НЕДОСТАТЪК НА БМВ Е ТОВА ЧЕ Е НАЙ-МРАЗЕНАТА МАРКА АВТОМОБИЛИ В БЪЛГАРИЯ!
Като цяло не съм виждал хора от друга държава в чието общество критериите са просперитет да се базират на марката, модела и вида на превозното средство. Да не говорим за безумният начин на разсъждение според който: Колкото повече пари има лицето Х толкова по умен е той, а който се съмнява в това значи завижда понеже неможе да му постигне стандарта на живот.
Спирал съм да помогна на пътя на хора, които карат не само БМВ и без оглед на марката, псувал съм и съм се ядосвал не само на хора с други марки автомобили, но и с БМВ-та. Мисля, че не съм лош човек и хората които ме познават биха го потвърдили, ако не е така, значи живея напразно.
Ще продължавам да помагам на всички пожелали помощта ми без значение от тяхното МПС и ще продължавам да храня тези които се мислят за нещо по по най зад волана застрашавайки участниците в движението!
И да допълня към анкетата:
ОСНОВНИЯТ НЕДОСТАТЪК НА БМВ Е ТОВА ЧЕ Е НАЙ-МРАЗЕНАТА МАРКА АВТОМОБИЛИ В БЪЛГАРИЯ!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
прост пример - одеве си карам по цариградско с 80.1км/ч, отзад за пореден път пресвяткват къси дълги - шибидаха се отваря и се показва среден пръст.
Нямам намерение да правя път на кретени които карат с превишена скорост!!!!

Който не му харесва да се трепе далеч от мен и всички околни...
Нямам намерение да правя път на кретени които карат с превишена скорост!!!!

Нямам такива наблюдения. Единствено, когато ми се е случвало да карам джип разликата е, че съм доста по-забележима на пътя.. и не ми се налага да се боря за място, както с колата..
От там нататък, етикети не бих поставяла..

От там нататък, етикети не бих поставяла..

Се ми е тая кои,какво кара и от къде е,стига да не пречи.
Най-мразим като изпреварвам оня да натиска до краи нищо,че е с 20 годишен дизел,много се дразня някои като види някоя п**** да пресича и набива спирачките веднага,да и направи път,нищо че отзад колоната кара с 50 и са чудят всички как да спрат,мразя някои да кара в ляво с 50 при ограничение 90 и да го чакам 10 години да се сети да се мръдне(разбирам поне да изпреварва пак той си кара еи така просто за да е в ляво),мразя като изпреварвам 3/4 коли и като мина 2-та и отзад някой да ми святка и свири,щото е тарикат,мразя да чакам някои да се включи в движението 5 часа,въпреки че е имал поне 3 възможности,мразя мангали с колела които карат вчер посредата на лентата,мразя бакшиште които карат с 20/30,мразя и парашутките и дападжиите които си мислят,че могат да пресекът 2 ленти без да се съобразяват с никои друг,мразя тарикати които не правят път на линеика или се лепват зад нея,мразя и идиоти които спират без никакъв сигнал,мразя и келешите с на тати колата които си мислят,че пътя е техен,абе въбще мразя всичко що ми е на пътя

Иначе много са кефя някои като ми направи път или ми пресветне за минцифаи,или тир като ми пусне мигач,че мога да го мина и е чисто и гледам да им благодаря.Също гледам като мога и аз да правя път и винаги святкам са куки
Най-мразим като изпреварвам оня да натиска до краи нищо,че е с 20 годишен дизел,много се дразня някои като види някоя п**** да пресича и набива спирачките веднага,да и направи път,нищо че отзад колоната кара с 50 и са чудят всички как да спрат,мразя някои да кара в ляво с 50 при ограничение 90 и да го чакам 10 години да се сети да се мръдне(разбирам поне да изпреварва пак той си кара еи така просто за да е в ляво),мразя като изпреварвам 3/4 коли и като мина 2-та и отзад някой да ми святка и свири,щото е тарикат,мразя да чакам някои да се включи в движението 5 часа,въпреки че е имал поне 3 възможности,мразя мангали с колела които карат вчер посредата на лентата,мразя бакшиште които карат с 20/30,мразя и парашутките и дападжиите които си мислят,че могат да пресекът 2 ленти без да се съобразяват с никои друг,мразя тарикати които не правят път на линеика или се лепват зад нея,мразя и идиоти които спират без никакъв сигнал,мразя и келешите с на тати колата които си мислят,че пътя е техен,абе въбще мразя всичко що ми е на пътя

Иначе много са кефя някои като ми направи път или ми пресветне за минцифаи,или тир като ми пусне мигач,че мога да го мина и е чисто и гледам да им благодаря.Също гледам като мога и аз да правя път и винаги святкам са куки

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
като гледам милко кавалджиев, получавам комплекс за величие, затова карам все едно съм сам на пътя...
поне пускайте некви смешки в тия анкети, вече не си струва и да се четат...
поне пускайте некви смешки в тия анкети, вече не си струва и да се четат...
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Винаги отстъпвам на "по простите" и съм си спестил куп неприятности.Карам по правилата доколкото това е възможно и си свиркам.Вече някой трябва да прояви свръх наглост на пътя,та да ме развълнува със съществуванието си.
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
_65536_kb_sec_ написа:прост пример - одеве си карам по цариградско с 80.1км/ч, отзад за пореден път пресвяткват къси дълги - шибидаха се отваря и се показва среден пръст.
Нямам намерение да правя път на кретени които карат с превишена скорост!!!!![]()
![]()
Аааа, вуйчо, и ти не си от кротките, не се прави, куче лукаво

По темата - правя път на всякакви хора - били те със скъпи коли или с евтини, но стига да се държат и те адекватно и да не карат като психопати. Ако могат да карат на слалом между колите - ок, но без да застрашават околните и да засичат всичко живо по пътя си. Попадна ли на такъв - не ми пука, ако ще да кара кола за 1 млн. Що се отнася до половата дискриминация - правя път на жени, мъже...и куче да видя да кара и на него ще му направя път

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Забравил си да напишеш,че бмв-джиите мразят хондаджиите. Даже един от мдовоете тука си беше написал по-добре 2л пепси отколкото 1.6 литра хонда!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Чак пък да ги мразят-не, но тъй като доста "велики пилоти" с "бързи коли" бъркат погребите, по които караме с писти и респективно си мислят, че са на състезание (кой пръв ще си счупи главата) и има някаква "спортна злоба" между тях и други такива мазохисти на пътя.
А реално трябва да зипитват не злоба, а съчувствие и разбиране, защото с нищо не са по- различни 

Никой не мое ма връне на селу!
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4