Българските банки.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Българските банки.....

Мнение от acer » 05 Май 2010, 22:04

Мъката ми е, нещо, което вие знаете до болка - по-идиотска държава от наща няма!!!!!

Имах мала сума на ръка и 2-3 дка на подходящо място и ми се завъртя идейка за фотоволистична ел.централа с мощност под мегават

проект
70% от ес с 50% авансово заплащане от тяхна страна
30% банков гарант

Отивам при банката, от която забележете след 2 месеца, привършвам 2-ри кредит! И й викам така, дайте ми бележка, че фирмата ми е платежоспособна, да мога да участвам в конкурса, щот не мога да тегля хил.евро само щот ми се участва и АКО премина нататък, взимам парите от ес, тогава вие ми давате вашите 30% и действаме!
Банката: Да, ама не! Ако нещо се прецака по процедурата ние си губим парите, как да си ги върнем?! .............................. И тука ми се обеснява как преди се е случвало по различни мярки... блабла

1. За какво прецакване говорим като ЕС одобрява проекта, след като си си се вглъбнал главата от документи като гъз на слон! подготовка земя, радиционни одити, наклон, слънцеизгрев, слънцезалес, всеки хръсталак и тревичка дето стърчи и най-важното договор с разпредилително дружество! А, ако не премина нататък, ни лук ял ни лук мирисал!

2.Може и големи да не сме, дори средни не сме, ама по-читав кредитен регистър от моя нема, 1 дата закъснение няма! И не мога да разбера що за идиот съм да изплащам кредит на банка, която не залага самият проект като обезпечение.

Имам пряка информация, че горе положението мн е затегното, държавата по всякъв начин се стреми да накара младите да останат тук и голям % от читавите проекти ще бъдат одобрени! Другата информация пак, е че германска фирма запълнила квотите в унгария по веи-тата ще налази сега българските.
Честито на печелившите спечелили зелена карта, щот в бг, ако не си тип тузар или ахмед доган Нагоре - не ставаш.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Слави
Аватар

Re: Българските банки.....

Мнение от © » 05 Май 2010, 22:24

колега, познато ми е :mhihi:
и аз се отказах
искат 5% от стойността на проекта за бизнес план, който не е ясно дали ще мине
5% х 300 000 евро - 15 000 евро ей така предварително
освен това мярката още не е отворена, а дали ще се отвори въобще не е ясно
:roll:
от EVN пък вече 4-ти месец не дават предварително становището за присъединяване ... бюрокрация до дупка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 05 Май 2010, 23:34

То ,че БГ банките са капути ясно е, ама и тия фотоволтаични централи взеха да стават същия балон като строителството преди години. Всеки дърпа кредити прай строй блокове и т.н. Тука същата работа, надявам се да не се обидиш, ма нали не очакваше да вземеш 70% от ЕС 30% от банката и да станеш милйонер от продажба на ток.
Имам познати които правят такива ,че чак и панели препродават, и всеки сериозен си вади собствени пари и евентуално след това ще търси от ЕС. И пак не излизат сметките.

Така ,че далаверата тука е за баровците да си изперат парите и такива големи немски фирми с огромен капитал за инвестиране и тук там ако някой извади собствени пари и има познати на съответните места и наистина накой който е много догър в документацията да му я движи.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 06 Май 2010, 1:38

Имам две неща да кажа по темата:

1. От ЕС пари да вземеш е невъзможно.

2. Има банки, които биха се съгласили да покрият разходите по целия проект на 100%.

От няколко месеца пробвам да реализирам абсолютно същото нещо, но става мноооогоо бавно. Веднъж подпишеш ли договор с държавата 25 години напред си свиркаш и докато самата система се самоизплаща ти си живееш като пич а след като се изплати като пич на квадрат.

Препоръчвам ти да не се отказваш, има начин труден е, но лесни неща в този живот няма. Аз се надявам докрая на годината да започна изграждане и да потръгнат нещата.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Май 2010, 2:29

Бях до министерството на замеделито- не ги интересува дали парите ще ги даде баба ти или банков гарант
Проблем-а не е в надутия балон, мога да ти излезна с още 100 печеливши идеи, проблема, е че средния и големия бизнес тръгват от малкия, а на последният помоща клони към НУЛА, не всички са яли, пили и крали последните 50г/явна грешка/
Не искам да залагам нищо, не искам да се махам от бг, не искам дори да крада, въпреки, че съм си скъсвал задника и за малкото! Ама тия братче, не ти оставят друг избор! Ако за вас е нормално, да не можеш да получиш лист хартия от банка, на която плащаш 10г аз не мога да го възприема! Тия са такива овце, че просто граничи с научна овце-фантастика! Една бележка и при зелена светлина от ЕС имаш 100% изпълнение............... кажете ми на къв език да им го кажа, ще науча и инджикитайски, ако треба!

Lattri написа:Имам две неща да кажа по темата:

Достоверна ли е тая информация? Ся ще видим кво ще стане с тия 800 веи-та
Ако кажа на баща ми, че искам да тегля още кредит, ще му докарам инфаркт на човечеца :mhihi:
за да живееш като пич, ти трябват доста мегавати и да заложиш цялото си имущество, а и това на роднините си до 9-то коляно, не казвам, че не е рентабилно!! просто няма кой да ми се навие на лудата глава :lol:

с финансиране от ес ти се изплаща за 3-4г!!
със собствено 10!! а, и вземе да ти падне некъф метеорит, лято лястовици, братя мангасарян или се промени закона и ти отидоха 25-те години, абе риск си е отвсекаде, а и нема да говорим, че с такава сума вложена правилно на пазара ще се възвърне доста по-бързо.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 06 Май 2010, 3:22

acer ти сам го каза бюрокрацията в нашата любима държава е голяма.
другото което всяка една такава централа трябва да има квота за която квота пак трябва да се бориш с държава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Май 2010, 7:22

Аз имам същият проект ,само че в петрич,за момента правителството НЕ толерира енерговъз. източници,даже бат Бойко така рече преди няколко месеца...Иначе парите от ЕС не е проблем,ама като държавата не бутне...
Освен това енергиините дружества не са на кеф да плащат едно нещо,дето ще си вземат парите след 6-8 месеца от ЕС

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 06 Май 2010, 9:12

Държавата е тъпа, щото не приеме със закон, че кредит трябва да се дава на абсолютно всеки БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ, само на честна дума и прогнози за светло бъдеще :kuku:

Радвам се, че има колеги, които са достатъчно упорити и се надявам техният успех да мотивира останалите :D

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 06 Май 2010, 9:17

BMW_RIDER написа:То ,че БГ банките са капути ясно е, ама и тия фотоволтаични централи взеха да стават същия балон като строителството преди години. Всеки дърпа кредити прай строй блокове и т.н. Тука същата работа, надявам се да не се обидиш, ма нали не очакваше да вземеш 70% от ЕС 30% от банката и да станеш милйонер от продажба на ток.
Имам познати които правят такива ,че чак и панели препродават, и всеки сериозен си вади собствени пари и евентуално след това ще търси от ЕС. И пак не излизат сметките.

Така ,че далаверата тука е за баровците да си изперат парите и такива големи немски фирми с огромен капитал за инвестиране и тук там ако някой извади собствени пари и има познати на съответните места и наистина накой който е много догър в документацията да му я движи.

:yes: Аз това от кога го разправям. Най-новата и най-модерна пирамида ;) Не че има нещо лошо в слънчевата енергия, ама да ме извиняват, цената на тея фотоволтаици е завишена минимум с 1000% :evil: Инак пробвай се в пощенска банка, гледам че да те работят с такива проекти от ЕС. Ще те накарат обаче да прехвърлиш всички плащания на фирмата си през тях, ама ако това не ти е проблем вероятно ще стане номера ;) И още нещо, те хубаво се изплащат тея неща за 6-7 години, ма тогава нали се сещаш, че ще се появат нови , които ще струват по 1$ кв.м. ? То ако беше толкова печелившо, банките сами щеха да си наливат капиталите в слънце стърчалки , с цел дългосрочно инвестиция ? Ма не го правят, нали ? Предпочитат да дават кредити на разни други троши-главци :lol: Значи нещо не е много читава работата ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 06 Май 2010, 15:34

Е.Димитров написа:Аз имам същият проект ,само че в петрич,за момента правителството НЕ толерира енерговъз. източници,даже бат Бойко така рече преди няколко месеца...Иначе парите от ЕС не е проблем,ама като държавата не бутне...
Освен това енергиините дружества не са на кеф да плащат едно нещо,дето ще си вземат парите след 6-8 месеца от ЕС

Ха ха,викаш не толелира,що не видиш приближена на твоя идол какво прави в тоя район :mhihi: От тези ще получиш :1:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Май 2010, 17:34

ако не отпуснат от ЕС пари няма смисъл
би ли инвестирал 600 000лв и възвращаемостта ти за година да е 7-8% ?
то лихвата по депозитите е толкова

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Май 2010, 19:41

странни са ми философо-въздухарите, визирам флейм

Банката ми дава и 100%, разбира се срещу обезпечение всичко е ток и жици! но е мега-гига-ултра-хипер безсмилена инвестиция.... Да ме сфиняват новата мафия, по време на криза направиха 900 млн!! Аз не им казвам ДАЙТЕ ми пари, казвам им ДАЙТЕ ми бележка, че ще ми дадете и ако по няква щаслива случайност получа одобрение, тогава действаме, 30% от вас, 50% от ЕС и се залага самият проект! И АКО бъда одобрен и толкова ви е страх- сядаме и правим обезпечението! Ама то стандартната процедура била такава, ама аз не искам стандартна щот ви плащам всеки месец, искам нормално и гъвкаво отношение с цел бизнес развитие! Имам си лични причини, поради, които не мога да им дам обезпечение, толкова.

като ти е одобрен един проект след проверката на 1 кашон с документи няма кво да ти бъде объркано - супер глупаво становище от тяхна страна, проекта се изпълня стъпка по стъпка

ама кво ли се нерва и аз. квото повикало такова се обадило, след 10г ще имат само пенсионери за клиенти, да си плащат здравните вноски...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 06 Май 2010, 22:46

acer написа:
ама кво ли се нерва и аз. квото повикало такова се обадило, след 10г ще имат само пенсионери за клиенти, да си плащат здравните вноски...

Aбе не бъди толкова сигурен. Балъци винаги ще си има :mhihi: Е виж ги са като им пуснаха "промоционални" лихви по депозитите и как бързо целото стадо си внесе паричките при вълка. Утре като хлопнат кепенцета банките и си изнесат капиталчето в чужбина, овчиците пак ще блеят на празни ясли :mhihi: Ма за съжаление никога нема да изчезнат баламурниците, явно света така е устроен ;) А тука в бг явно има по голяма концентрация на такива индивиди , не знам поради какви причини. Некакъв такъв андрешковски манталитет - хем гледат да тарикатеят на дребно, хем винаги им го нахендрват на едро :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Май 2010, 8:54

GVT написа:
Е.Димитров написа:Аз имам същият проект ,само че в петрич,за момента правителството НЕ толерира енерговъз. източници,даже бат Бойко така рече преди няколко месеца...Иначе парите от ЕС не е проблем,ама като държавата не бутне...

Ха ха,викаш не толелира,що не видиш приближена на твоя идол какво прави в тоя район :mhihi: От тези ще получиш :1:

Само не разбрах кой е моят идол???

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 07 Май 2010, 10:07

Е.Димитров написа:
GVT написа:

Само не разбрах кой е моят идол???[/quote
Извинявам се колега,обърках се с flame :D Иначе ставаше въпрос за ББ.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата